Helsingin yliopisto

Kutsu: Sodan maantiede ja ekologia seminaari tiistaina 9.4.2024 klo 12.30-16.00

Jaa

Sodan ympäristövaikutukset ja niiden kartoitus sekä suomalaisen median sotakartat ja maantieteen vaikutus sodankäyntiin. Tervetuloa kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja!

Kehitysmaantieteen yhdistys ry. ja tutkimusryhmä Earth Change Observation Laboratory Helsingin yliopiston geotieteiden ja maantieteen osastolta järjestävät seminaarin sodan maantieteestä, sodan ympäristövaikutuksista ja sen kartoituksesta, sekä suomalaisen median sotakartoista huhtikuun 9. päivä, klo 12.30-16.00, Suomalaisen Tiedeakatemian tiloissa osoitteessa Mariankatu 5. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 12.30.

Tervetuloa verkostoitumaan ja kuulemaan mielenkiintoisia esitelmiä.

Puhujat

13.00           Avaus. Petri Pellikka, professori, Helsingin yliopisto.

13.10           Maantieteen vaikutuksesta sodankäyntiin. Pasi Tuunainen, yliopistonlehtori, Itä-Suomen yliopisto.

14.00           Sodan ekologian historiaa: esimerkkejä sodankäynnin vaikutuksesta ympäristöön. Simo Laakkonen, yliopistonlehtori, Turun yliopisto.

14.40           Maantieteelliset menetelmät sotahistorian tutkimuksessa Suomen Lapissa ja Kenian Taitavuorilla. Aleksi Rikkinen, LuK, Helsingin yliopisto.

15.20           Sota suomalaismedioiden kartoissa. Teemu Matinpuro, toiminnanjohtaja, Suomen Rauhanpuolustajat.

Tilaisuus on avoin.

Lisätietoja: Professori Petri Pellikka, Helsingin yliopisto, petri.pellikka@helsinki.fi, 0504154701

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Kansainvälisissä yliopistovertailuissa Helsingin yliopisto sijoittuu maailman parhaan yhden prosentin joukkoon. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye