Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsinki kerää havaintoja liito-oravasta

Jaa

Helsingin kaupunki teettää tänäkin keväänä liito-oravan esiintymisselvityksen. Selvitystyön tueksi kerätään kuntalaishavaintoja liito-oravista.

Liito-oravan papanoita puun tyvellä.
Todennäköisimmin liito-oravan papanoita löytyy suuren kuusen tai haavan tyveltä. Tuomas Lahti

Todennäköisimmin liito-oravan papanoita löytyy metsikön suurimman kuusen tai haavan alta. Tällä hetkellä tiedossa olevat liito-oravien elinpiirit Helsingissä löytyvät kaupungin karttapalvelusta (https://kartta.hel.fi/?link=9Adyf3). Liito-oravien papanahavaintoja kaivataan tiedossa olevien alueiden ulkopuolelta. Tunnetuilta ydinalueilta havaittuja papanoita ei tarvitse ilmoittaa.

Havainnot voi ilmoittaa näin: 1) Tuoreita havaintoja keltaisista riisinjyvän kokoisista papanoista tai näköhavaintoja liito-oravista voi välittää ympäristöpalveluille vapaamuotoisella sähköpostilla osoitteeseen raimo.pakarinen@hel.fi. Havaintopaikasta toivotaan karttaleikettä, apuna voi käyttää katuosoitetta tai muuta tarkkaa paikanmääritystä. Myös valokuvia voi lähettää. 2) Havainnot voi ilmoittaa myös suoraan luonnontieteellisen keskusmuseon Laji.fi–sivustolle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ympäristötarkastaja
Raimo Pakarinen
Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut
puh. 09 310 31534
raimo.pakarinen@hel.fi

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye