Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Tule mukaan suunnittelemaan, miten OmaStadi-hankkeet toteutetaan asuinalueellasi

Jaa

Huhti- ja toukokuussa hankkeita kehitetään yhdessä kaupunkilaisten ja asiantuntijoiden voimin niin verkossa kuin tapahtumissa. OmaStadissa toteutetaan kaikkiaan 45 hanketta, jotka saivat eniten kaupunkilaisten ääniä. Äänestyksessä oli esillä kaikkiaan lähes 700 asukkaiden ehdotusta kaupungin viihtyisyyden lisäämiseksi.

OmaStadiksi nimetty helsinkiläinen osallistuvan budjetoinnin toteutustapa perustuu vuorovaikutukseen. Kuva: Beatrice Bucht.
OmaStadiksi nimetty helsinkiläinen osallistuvan budjetoinnin toteutustapa perustuu vuorovaikutukseen. Kuva: Beatrice Bucht.

Äänestystulokseen voi tutustua tarkemmin OmaStadin verkkosivuilla. Samalla sivustolla hankkeita kehitetään yhdessä. Yhteiskehittäminen alkaa 8. huhtikuuta hankkeiden kommentoinnilla ja ideoinnilla OmaStadin sivustolla. Tämä vaihe jatkuu 21. huhtikuuta asti. Verkkosivuston kommenttikenttien kautta voi osallistua yhteiskehittämiseen sujuvasti, kun se itselle sopii.

Helsingissä järjestetään huhti- ja toukokuussa kolme tapahtumaa, joissa kaupunkilaiset ja kaupungin asiantuntijat keskustelevat ja suunnittelevat yhdessä sitä, miten hankkeet toteutetaan. Työpajoissa on tavoitteena keskustella yhdessä siitä, miten hankkeiden toteutus onnistuisi parhaiten erilaisia mielipiteitä huomioiden. Kaikki hankkeet ovat esillä OmaStadi-tapahtumissa, jolloin niitä voi kommentoida. Lisäksi kaupunki käsittelee tapahtumissa yksityiskohtaisemmin joitakin valikoituja hankkeita.  

– Yhteinen keskustelu kaupungin kehittämisestä on tärkeä osa OmaStadia. Kaupunkilaisilla on hyvää paikallistietoa ja asiantuntijat tietävät taas esimerkiksi rakentamiseen liittyvistä asioista. Toisia kuunnellen ja toisilta oppien saadaan yhdessä konkretiaa suunnitelmiin, kertoo OmaStadista vastaava kehittämispäällikkö Kirsi Verkka.   

Helsinkiläiset arvostavat kotikaupungin vapaa-ajan mahdollisuuksia 

OmaStadin kolmannella kierroksella erityisesti merellisen Helsingin kehittäminen kiinnosti asukkaita. Uimapaikkojen kunnostusta, talviuintipaikkojen lisäämistä ja uusia saunoja tai vanhojen saunojen käyttöönottoa äänestettiin toteutettavaksi kuudella Helsingin seitsemästä suurpiiristä. Lisäksi vesille pääsyä ilman omaa venettä ja reittiliikennettä saariin tullaan lisäämään OmaStadin myötä. 

Asukkaat toivat OmaStadin kautta toteutettaviksi myös sellaisia asioita, joita ei muuten ehkä olisi tultu edes ajatelleeksi. Tällaisia ovat esimerkiksi  liikuntarajoitteisille tarkoitettujen keinujen asentaminen sekä selvitystyö lampaiden hyödyntämisestä vieraslajien torjunnassa.  

OmaStadi on helsinkiläinen tapa kuunnella asukkaita 

– Toivomme, että kehittämiseen osallistuu monipuolinen joukko kaupunkilaisia verkossa ja tapahtumissa. Näin saamme palveluiden ja paikkojen käyttäjien ajatuksia sekä toiveita kattavasti selville, sanoo Helsingin kaupungin stadiluotsi Laura Päiväpuro.  

Tietoa aikatauluista ja ehdotusten toteuttamiseen liittyvästä vuorovaikutuksesta löydät OmaStadin toteutus -sivustolta. Tiedot hankkeiden toteutuksesta täydentyvät sivustolle sitä mukaa, kun toteutukset etenevät. Sivustolla kerrotaan jokaisen hankkeen aikataulu, toteutusvaiheet ja se, miten kaupunkilaiset pääsevät vaikuttamaan toteutukseen.  

Osallistuva budjetointi on vakiintunut toimintatapa Helsingissä. Se innostaa kaupunkilaisia osallistumaan ja vaikuttamaan. OmaStadin kolmannella kierroksella käytetään 8,8 miljoonaa euroa asukkaiden ehdottamien ja äänestämien hankkeiden toteuttamiseen. 

Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirsi Verkka, kehittämispäällikkö, p. 040 3362281, s-posti: kirsi.verkka@hel.fi 

Titta Reunanen, kumppanuuspäällikkö, p. 040 5781428, s-posti: titta.reunanen@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

C21-kaupunkien kaupunginjohtajat: Kuntien talous kaipaa pysyvyyttä, ei leikkauksia12.4.2024 09:30:00 EEST | Tiedote

C21-kaupunkien johtajat ovat huolissaan valtiovarainministeriön kehysehdotuksesta. Pohjaesityksessä sekä työllisyyden että kotoutumisen ja kansainvälisen osaamisen määrärahoihin on kohdistumassa leikkauksia. Tämän lisäksi on edelleen epäselvää, kompensoidaanko kunnille vuodesta 2025 eteenpäin sote-uudistuksesta johtuvaa yllättävää valtionosuuksien lisäleikkausta. Hallitus kokoontuu 15.–17. huhtikuuta kehysriiheen, jossa päätetään julkisen talouden suunnitelmasta seuraaville neljälle vuodelle.

Helsingfors satsning på Maria 01, ett campus för tillväxtföretag, har resulterat i nästan 10 000 nya arbetstillfällen8.4.2024 19:44:14 EEST | Tiedote

Företagen på campuset för uppstartsföretag Maria 01 som öppnades i ett före detta sjukhus år 2016, har skapat över 9 500 arbetstillfällen fram till slutet av år 2022. Under samma period betalade campusets företag nästan 466 miljoner euro i löner. Detta framgår i lägesöversikten som stadsstyrelsens näringslivsutskott tog del av på sitt sammanträde den 8 april. Maria 01 är nu ett av de mest betydande campus för tillväxtföretag i Europa.

Helsingin satsaukset Maria 01 -kasvuyrityskeskittymään ovat tuottaneet lähes 10 000 uutta työpaikkaa8.4.2024 19:44:14 EEST | Tiedote

Vuonna 2016 entiseen sairaalaan avatun Maria 01 -startup-kampuksen yritykset olivat vuoteen 2022 loppuun menneessä luoneet yli 9 500 työpaikkaa, ja maksaneet palkkoja lähes 466 miljoonaa euroa. Tiedot ilmenevät kaupunginhallituksen elinkeinojaoston maanantaina 8.4. käsittelemässä katsauksessa. Kampus on nykyään yksi Euroopan merkittävimmistä kasvuyritysten keskittymistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye