Kustannusosakeyhtiö Otava

Otavan kustannusohjelma loppuvuodelle 2024 on nyt julki

Jaa

Syksyn tähdet -katalogi on nyt julkaistu. Katalogi esittelee Otavan kesän ja syksyn kustannusohjelman.

Kaunokirjat – Poikkeuksellisen upea kattaus  

Pajtim Statovcin syyskuussa ilmestyvä Lehmä synnyttää yöllä on järisyttävä romaani elämänmittaisesta syyllisyyden tunteesta ja uskosta pahimpaan. Heli Laaksosen Jatkos muistuttaa, mitä kaikkea suurta, pientä ja kertakaikkisen ihmeellistä maailmasta löytyy. Entä kuinka vaikeaa on vahvistaa samalla takareisiä ja itsetuntoa? Miika Nousiaisen Ratakierros on hillittömän totinen romaani kahden vuoden tuskaisesta juoksuharrastuksesta. Riikka Pulkkisen Viimeinen yhteinen leikki on taiturimaisen kiehtova romaani lääketieteen vallasta, ystävyydestä ja ihmismielestä. Jari Tervon Eeva ja Aatami on monumentaalinen, epähistoriallinen romaani Suomen kohtalonhetkistä sellaisina kuin emme niitä halunneet. Raija Orasen Punaisten kukkien puutarha on häikäisevä historiallinen romaani, joka herättää henkiin Suomen varhaiset vuosikymmenet. Virpi Hämeen-Anttilan Myöhäinen kevät jatkaa suosikkikertojan kiehtovaa Synnyinmaa-sarjaa. Kuinka Suomi selviää katovuosien koettelemuksista?  

Maailmankirjallisuuden ystäviä hemmotellaan muun muassa Sally Rooneyn, Margaret Atwoodin ja Jonas Hassen Khemirin teoksilla. Rikos- ja jännityskirjasarjat rikastuvat Outi Pakkasen, Reijo Mäen, Taavi Soininvaaran, Kaisu Tuokon, Freida McFaddenin ja Camilla Läckbergin uusilla teoksilla. Hekumaisia viihdetarinoita saadaan niin Tuija Lehtiseltä, Kirsi Pehkoselta, Jenny Baylissiltä kuin Lucy Diamondiltakin. Romantasian ja fantasian ystävät pääsevät lukemaan muun muassa George R. R. Martinin hartaasti odotettua, eeppistä fantasiaromaania Tuli & veri, joka on toiminut inspiraationa hittisarjalle House of the Dragon.  

Klikkaa tästä Syksyn tähdet 2024 –katalogiin >>

Tietokirjat – Raikkaita näkökulmia ja koskettavia elämäntarinoita  

Wilma Ruohiston kirjoittama Sara Siepin elämäntarina kertoo tunnetun vaikuttajan matkan Kaakamon kylästä kattohuoneistoihin. Ani Kellomäen kirjoittama Sami Kurosen elämäkerta on tarina intohimosta, vauhtisokeudesta, ylisukupolvisista taakoista ja jarrupolkimen löytämisestä. Sauli Miettisen Rakas Aira kertoo koko kansan ihaileman Aira Samulinin tarinan loppuun asti.  

Matti Vanhasen Kriisien keskellä on näkymä valtiojohtamisen todellisuuteen pandemian ja sodan vuosina. Miksi Suomi pysähtyi? -kirjassaan Varman toimitusjohtaja Risto Murto etsii syitä Suomen talouden pitkään näivettymiseen ja keinoja uuteen nousuun. Esko Ahon Hetki lyö on kokeneen poliitikon oivaltava kirja päätöksenteon tuskasta ja omista avainhetkistä. Suomen Washingtonin suurlähettiläs Mikko Hautala valottaa ensimmäisessä kirjassaan Sotaa ja rauhaa suurvaltapolitiikkaa ja pohtii Suomen strategisia valintoja.  

Vappu Pimiän uuden keittokirjan kanssa nautit herkullisesta joulusta! Mutkattomat reseptit sopivat monenlaisiin juhliin ja illanistujaisiin. Yksinmatkaajan käsikirjassa jokaisessa maassa vieraillut Anna-Katri Räihä kertoo, miten muuttua kotihiirestä maailmanmatkaajaksi ja lähteä toteuttamaan omia unelmiaan. Suomen suosituimpiin lukeutuvalta neulesuunnittelijalta Nina Laitiselta saadaan kauan odotettu puserokirja, joka hurmaa herkillä kuoseillaan.   

Saku Tuominen pohtii läsnäolon tärkeyttä teoksessaan Hetkinen. Ari Leppäniemen Kutsukaa traumakirurgi on kovien tilanteiden kirurgin värikkäät ja hätkähdyttävät muistelmat Suomesta ja kaukomailta. Satu Jaatisen ahmittava historiateos Suomen kuningattaret kertoo mukaansatempaavasti kuningattariemme ja keisarinnojemme elämästä valtapeleineen ja tragedioineen.  

Klikkaa tästä Syksyn tähdet 2024 –katalogiin >>

Lasten- ja nuortenkirjallisuus – Ihania uutuuksia ja rakastettuja suosikkihahmoja  

Mauri Kunnaksen Iik! Varokaa mörköjä! -uutuuskirjassa möröistä ja hirviöistä on pelkästään iloa, eikä pelkääminen ole koskaan ollut näin kivaa! Tatu ja Patu ovat jumiutuneet ruutujen ääreen, mutta onneksi pääsevät Veeran rohkaisemana kokeilemaan kaikkia mahdollisia urheilulajeja teoksessa Paikoillenne, valmiit, hep! Tämä kirja ansaitsee kultaa, hopeaa tai ainakin brunssia!  

Konstaapeli Danielina tunnetun Daniel Kalejaiyen sometilejä seuraa yli 240 000 silmäparia. Konstaapeli Gorilla ja kadonnut keksipurkki -teos avaa uuden helppolukuisen sarjan, jossa tutustutaan poliisin ammattiin. Eskarilainen Leo Humina puolestaan hurmaa yhdessä äitinsä Tuuli Huminan kanssa kirjoitetulla ja kuvitetulla Utelias Varvas ja seikkailu maan alla -kirjalla. 

Turkulaisen Saana Opacicin Hyvä, paha raha -teos opastaa nuoria hallitsemaan omaa talouttaan ja tekemään parempia kulutusvalintoja. Mitä on politiikka? puolestaan kertoo, kuinka voit edistää itsellesi tärkeitä asioita ja muuttaa maailmaa. Helppolukuinen ja asiantunteva kirja sopii myös aikuisille!  

Mestarietsivä Peppunen ratkaisee jälleen kiperän arvoituksen teoksessa Kadonneiden juna-aterioiden arvoitus. Koululaisten suosikki Vitsipitsa saa nyt täytteeksi Toimistopojat. Roni Bäckin luotsaama nimekäs vaikuttajajoukko kisaa haastetehtävissä ja seikkailee vitsikirjan sivuilla. Myös Mike Bäck palaa uutuuskirjallaan Maailman mahtavin kirja. Lisäksi Tinken ja Nelli Orellin rakastetut kirjat saavat odotettua jatkoa.  

Klikkaa tästä Syksyn tähdet 2024 –katalogiin >>  

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye