Pääkaupunkiseutu haluaa olla maailman kestävin kongressikohde

Jaa

Helsinki, Espoo ja Vantaa tiivistävät yhteistyötä kokous- ja kongressimatkailun edistämiseksi. 1.3.2024 alkanut pääkaupunkiseudun yhteishanke tuo konkreettisia toimia yritysten avuksi kestävyyden kokonaisvaltaisessa todentamisessa. Juuri auennut sertifikaattihaku auttaa alan yrityksiä ympäristösertifikaatin saamisessa ja myöhemmin panostetaan kestävien palveluiden tuotteistukseen, viestintään ja hiilijalanjäljen laskentaan. Hankkeessa selvitetään myös kongressien laajempaa vaikuttavuutta pääkaupunkiseudulla.

Enter Espoo Oy toteuttaa pääkaupunkiseudun kokous- ja kongressialan yrityksille kohdennetun hankkeen.
Enter Espoo Oy toteuttaa pääkaupunkiseudun kokous- ja kongressialan yrityksille kohdennetun hankkeen. Kuva: Visit Espoo, Salla Repo.

- Pääkaupunkiseudun yhteinen hanke on tärkeä, sillä kilpailu kansainvälisistä kongresseista eri destinaatioiden kesken maailmalla on kovaa. Hanke tiivistää merkittävästi yhteistyötä pääkaupunkiseudun kaupunkien, tutkimuslaitosten ja yritysten välillä. Tavoitteena on yhdessä rakentaa tuote- ja palvelutarjonta, ja niiden ympärille puhutteleva tarina, jolla erotumme vastuullisena edelläkävijänä asiakkaidemme silmissä ja luomme näin kilpailuetua, kertoo Enter Espoon matkailujohtaja Miikka Valo.

Kongresseilla on huomattava taloudellinen vaikutus pääkaupunkiseudulle, mutta niiden välilliset vaikutukset ovat myös merkittävät. Hankkeen yhtenä tavoitteena on selvittää ja pilotoida mittaamistapaa kongressien laajemmalle vaikuttavuudelle.

- Kongressien välillistä vaikutusta voi olla esimerkiksi tutkimusalan hyötyjen esiintuominen paikallisille. Ensi kesänä Helsingissä järjestettävä neurologian kongressi on tehnyt koululaisille alkuvuodesta haastekampanjan ja nostaa aivoterveyden tärkeyttä myös kaupunkilaisille kongressin aikana. Kongressit auttavat uusien innovaatioiden syntymistä sekä mahdollistavat investointeja paikallisiin projekteihin tai tutkimushankkeisiin, kertoo kansainvälisen myynnin johtaja Leena Lassila Helsinki Partnersilta.

Mitä hyötyä alan yrityksille?

Hanke järjestää yritysvalmennuksia ja -koulutuksia kestävien kokoustuotteiden rakentamiseksi, hiilijalanjäljen laskemiseksi ja pienentämiseksi sekä alan yhteisen kestävän tarinan luomiseksi ja sen testaamiseksi pilottimarkkinoinnin keinoin.

- Hankkeen kautta alan yritysten on mahdollista saada tukea esimerkiksi ympäristösertifikaatin hankkimiseen. Tukea voi hakea verkkosivujemme kautta ja sertifikaattihaku on avoinna 22.4.2024 saakka”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Karoliina Korpela Enter Espoo Oy:stä. Syksyllä käynnistämme hiilijalanjäljen laskennan valmennukset. Tavoitteemme on saada laskettua hiilijalanjälki mahdollisimman monelle kokous- ja kongressituotteelle unohtamatta oheispalveluita, jatkaa Korpela. 

Pilottimarkkinointitoimissa kansainväliset asiakkaat kutsutaan pääkaupunkiseudulle tutustumaan uusiin tuotteisiin ja palveluihin.

- On hienoa, että yritykset pääsevät hankkeessa konkreettisesti testaamaan toteutettua kehitystyötä suoraan kansainvälisten asiakkaiden kanssa”, iloitsee matkailumarkkinointisuunnittelija Mari Virtanen Vantaan kaupungilta.

Tulevista tilaisuuksista ja valmennuksista tiedotetaan hankkeen verkkosivuilla.

Hankkeen rahoittajat

KOKEMO – Kongressit ja yritystapahtumat innovaatioiden ja kestävyyden moottoreina pääkaupunkiseudulla -hanke saa pääosin rahoituksensa Uudenmaan liiton kautta Euroopan Unionista. Muut rahoittajatahot ovat Enter Espoo Oy, Helsingin kaupunki ja Vantaan kaupunki. Yhteistyössä on mukana Helsinki Partners.  Hanke toteutetaan 1.3.2024 – 28.2.2026 välisenä aikana.

null

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Miikka Valo
Director, Conventions & Tourism
Enter Espoo Oy / Visit Espoo
miikka.valo@espoo.fi
+358 43 824 6038

Leena Lassila
Director, Visitor Attraction & CVB
Helsinki Partners
leena.lassila@helsinkipartners.com
+358 50 308 0322

Mari Virtanen
Matkailumarkkinointisuunnittelija
Vantaan kaupunki
mari.virtanen@vantaa.fi
+358 50 312 1981

Kuvat

Enter Espoo Oy toteuttaa pääkaupunkiseudun kokous- ja kongressialan yrityksille kohdennetun hankkeen.
Enter Espoo Oy toteuttaa pääkaupunkiseudun kokous- ja kongressialan yrityksille kohdennetun hankkeen.
Lataa

Linkit

Enter Espoo Oy on Espoon kaupungin omistama markkinointiyhtiö, jonka tehtävä on houkutella yrityksiä, investointeja ja vierailijoita Espooseen sekä auttaa toimijoita menestymään innovaatio- ja matkailuekosysteemeissä. Yhtiön palvelut on kehitetty auttamaan matkailualan ja innovaatioympäristössä toimivia yrityksiä löytämään kumppaneita, asiakkaita sekä kasvun mahdollisuuksia.

Enter Espoon tavoitteena on saada lisää työpaikkoja, verotuloja ja kestävää kasvua Espooseen, yhtiön kumppaneille sekä koko Suomelle. Yhtiö markkinoi Espoota vierailijoille Visit Espoo -palvelubrändin alla.

enterespoo.fi – visitespoo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon liikuntalautakunta on tarkastanut Liikunnan ja urheilun tulosyksikön maksuja: maksutulojen korotukset eivät nosta lasten ja nuorten harrastamisen hintaa18.4.2024 18:33:56 EEST | Tiedote

Liikuntalautakunta päätti kokouksessaan 18.4.2024 toimenpiteistä, joilla nostetaan Liikunnan ja urheilun maksutuloja noin miljoonalla eurolla. Muutokset tulevat voimaan vuoden 2025 alusta. Maksutulojen korotukset ovat osa kaupunkitasoista Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmaa, jonka tavoitteena on parantaa kaupungin talouden tasapainoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye