Vetter Communications Oy

Tampereen teollisuusperinnön juurille nousee uusi digitaalisen aikakauden teollisuuden osaaja

Jaa

Tampereen teollisuusperintöalueelle, Tammerkosken alajuoksun varrelle, on noussut uuden sukupolven teollisuuden alan yritys, Forge Digital Oy. Kehräsaaren vanhimmassa osassa, entisessä H. Liljeroosin villankehruu- ja värjäystehtaassa päämajaansa pitävällä Forgella on suuret kasvusuunnitelmat: yhtiö aikoo lähivuosina palkata jopa 200 osaajaa.

"Digitalisaatio on avain maamme vientiteollisuuden uuteen nousuun." Forgen perustajat, vasemmalta oikealle: Kari Jussila, Esa Mäkelä, Mikko Viskari, Matti Ristimäki.
"Digitalisaatio on avain maamme vientiteollisuuden uuteen nousuun." Forgen perustajat, vasemmalta oikealle: Kari Jussila, Esa Mäkelä, Mikko Viskari, Matti Ristimäki. Kuva: Petri Pihlaja

”Tampere on Suomen teollisuuden pääkaupunki, ja kansainvälisesti kaupunkimme tunnetaan myös laajasta ICT-osaamisestaan. Siksi on erityisen hienoa saada luotsata uuden sukupolven teollisuuden IT-yhtiötä juurikin Tampereen sydämestä lähtöisin. Tekemämme työn avulla vahvistamme koko Suomen teollisuuden suoritus- ja kilpailukykyä, ja digitalisaatio on avain myös maamme vientiteollisuuden uuteen nousuun”, kertoo Forge Digitalin toimitusjohtaja Esa Mäkelä.

Krosswise-nimiseen IT-asiantuntija-alan yritysryppääseen kuuluva Forge Digital tuo digitalisaation hyödyt myös sellaisten teollisuusyritysten saataville, joilla ei ole mahdollisuutta itse palkata digitalisaation eri osa-alueiden osaajia. Forge Digital haluaa tarjota näille yhtiöille isojen toimijoiden kyvykkyyksiä.

”Digitalisaatio ei ole uusi asia, mutta kehitettävää löytyy vielä valtavasti. Sillä on valtava vaikutus teollisuuden päätöksenteon ja toimintojen tehostamiseen. Liian usein hommat kuitenkin tehdään vanhalla kunnon Excelillä," Mäkelä toteaa.

Nopeasti kehittyvä tekoäly ja sen taustalla olevat optimointi- ja ennustemallit mullistavat teollisen ympäristön tulevaisuuden. Uusi teknologia ei itsessään kuitenkaan ratkaise asiakkaan ongelmia, vaan sitä pitää Mäkelän mukaan myös osata käyttää oikein ja oikeassa paikassa. "Erityisesti kerätyn datan hyödyntäminen optimoinnin ja koneoppivien mallien muodossa sekä eri tietolähteistä saatavan datan yhdistäminen ovat monesti vielä lasten kengissä."

”Suomessa on yli 2200 pk-teollisuusyritystä, joiden liikevaihto on 10–200 miljoonaa euroa. Esimerkiksi näiden tuottavuutta pystytään digitalisaation avulla tehostamaan ja vauhdittamaan merkittävästi. Digitaalisilla ratkaisuilla voidaan luoda myös kokonaan uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, Mäkelä kiteyttää.

 
Tietoa Forge Digital Oy:stäKrosswiseen kuuluva toimialayhtiö Forge Digital Oy on erikoistunut teollisuuden digitalisaatioon. Yhtiö on perustettu syksyllä 2023. Forge Digital Oy:tä ovat olleet perustamassa johtavat konsultit Mikko Viskari ja Kari Jussila sekä toimitusjohtaja Esa Mäkelä, jolla on pitkä kokemus teollisuuden IT-konsultoinnin johtamisesta muun muassa Etteplanissa.

Forge palvelee asiakkaitaan kattavasti aina liiketoimintajohdon konsultaatiosta teknisiin toteutuksiin. Yhtiön ydintiimi koostuu kokeneista ammattilaisista, joilla on yli 20 vuoden kokemus ja toimialaymmärrys IT-alalta, erityisesti teollisuuden asiakkuuksista.

Tietoa Krosswise-yritysryppäästä

Krosswise rakentaa tarkasti valittujen toimialojen IT-konsultointiin erikoistuvia tytär- ja osakkuusyrityksiä. Tällä hetkellä toiminnassa ovat jo puolustus- ja turvallisuusalaan keskittynyt 61 NorthPoint Solutions Oy sekä teollisuuden digitalisaatioon erikoistunut Forge Digital Oy. Krosswisen kolmannelle tukijalalle, terveyssektorille, Invinite Oy:lle, ollaan parhaillaan etsimässä toimitusjohtajaa.

Krosswise-yritysryppään on perustanut Matti Ristimäki sekä Reaktor Groupin Fusion Ecosystem. Krosswisen tavoitteena on kasvattaa jokainen toimialayhtiö vähintään 200 henkilön suuruiseksi ja osaamiseltaan kansainväliselle tasolle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Vetter Communications Oy / Jutta Vetter
press@vetter.fi
050 54 66 000

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vetter Communications Oy on tamperelainen viestintätoimisto, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia palveluja yritysmaailman viestintä- ja mediatiedotustarpeisiin suomeksi, englanniksi, ruotsiksi, saksaksi, espanjaksi, ranskaksi ja italiaksi. 


Yhtiö osallistuu monipuolisesti myös operatiiviseen toimintaan asiakkaidensa kansainvälisissä suhteissa, ja viestintää hoidetaan luonnollisena osana asiakkaiden myyntiprosessia.

Asiakkaina on liike-elämän toimijoita monelta eri sektorilta, muun muassa kotimaisia ja kansainvälisiä IT-taloja, tekniikan ja teollisuuden toimijoita, asianajotoimistoja, ilmailualan edustajia sekä kulttuurialan toimijoita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vetter Communications Oy

Suomalaiset B2B-ohjelmistoyhtiöt Pohjoismaiden optimistisimpia: 70 % uskoo kasvun kiihtyvän tänä vuonna10.5.2024 10:30:00 EEST | Tiedote

Pohjoismaiden suurin B2B-ohjelmistoalan sijoitusyhtiö, suomalaisen Valonan (ent. M-Brainin) pääomistaja Monterro on julkaissut vuosittaisen tutkimuksensa. Siinä tarkastellaan pohjoismaisten B2B SaaS-ohjelmistoalan yritysten tilaa. Tutkimusta esitellään Monterron Nordic Software Tour -kiertueella, joka saapuu ensi viikolla Suomeen: Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun ja Ouluun. Yhtiö haluaa löytää kiehtovia suomalaisia SaaS-yhtiöitä.

Tamperelainen tehoelektroniikkayritys MSc laajentaa toimintaansa vetymarkkinoille7.3.2024 10:15:00 EET | Tiedote

Tampereen Messukylässä toimiva MSc on yli 35 vuoden ajan valmistanut konverttereita vaativaan rautatiekäyttöön, teollisuuden erikoislaitteisiin sekä uusiutuvan energian tuotannon ja varastoinnin tarpeisiin. MSc:n kansainvälisiin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Deutsche Bahn, Skoda-Transtech, General Electric ja ABB. Yrityksen tuotteista yli puolet menee vientiin. Nyt tamperelaisyhtiö laajentaa toimintaansa vetymarkkinoille valmistamalla konverttereita vedyn tuotannossa tarvittaviin elektrolyysereihin.

Suomeen on rakentumassa uudenlainen IT-yritysrypäs24.1.2024 10:15:00 EET | Tiedote

Suomeen rakennetaan parhaillaan uudenlaista IT-alan yritysrypästä. Krosswise-nimisen emoyhtiön alle rakentuvan kokonaisuuden tytäryhtiöistä jokainen keskittyy tarkoin valittuihin toimialoihin. Yhteistyön takana on useita kotimaisia digialan konkareita Matti Ristimäen johdolla sekä sijoittajana teknologiayhtiö Reaktor. Yritysrypäs on lähtöisin Tampereelta, ja suunnitelmissa on toimisto myös Helsinkiin vielä tämän vuoden aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye