Fliiga

Oilers jatkaa voittokulkuaan – finaalipaikka katkolla lauantaina

Jaa

Oilers nousi jo voiton päähän loppuotteluista, kun se löi kotonaan 822 katsojan edessä Westend Indiansin 6-3 ja nousi jo voiton päähän loppuotteluista. Runkosarjan ykkönen Oilers on voittanut kevään pudotuspeleissä kaikki seitsemän otteluaan.

Vielä avauserässä Juuso Kekki pystyi kuittaamaan Oilersin avausmaalin, mutta sen toisella puolikkaalla syntyi eroa, kun Justus KainulainenSanteri Lindfors ja Eetu Sorvali nakuttelivat Öljymiehet yhtäkkiä 4–1-johtoon. Justus Kainulainen petasi toisessa erässä Antti Suomelalle avopaikan tällätä lukemiksi jo 5-1 ennen kuin Juuso Kekki ja todellisen tahtomaalin puskenut Valtteri Kainulainen kavensivat Indiansille. Lisää osumia nähtiin vasta pelin viimeisellä viisiminuuttisella, kun Oilersille tuomittiin rangaistuslaukaus ja Justus Kainulainen kävi viimeistelemässä kliinisesti loppunumerot.

Finaalipaikka on katkolla Oilersille lauantaina Westend Indiansin kotikentällä. Perjantaina kohtaavat Nokian KrP ja Classic toisessa välieräsarjassa, jota Classic johtaa 2-1.

F-liigan karsinnoissa FBC Turku ei kyennyt vielä varmistamaan liigapaikkaansa, kun M-Team voitti kotonaan jatkoajalla 4-3 ja kavensi otteluvoitoiksi 2-1. FBC karkasi toisessa erässä kahdesti johtoon, mutta helsinkiläiset nousivat rinnalle ja alle viisi minuuttia ennen loppua Timo Elomaan maalilla johtoon. Krisjanis Tiltins toi FBC tasoihin kaksi ja puoli minuuttia ennen summeria, mutta jatkoajan kuuden minuutin kohdalla Kaarlo Mahlberg venytti ottelusarjaa tunkemalla Joona Hokkasen laukauksen kakkospallon verkkoon.

EräViikingit sen sijaan pelaa ensi kauden liigassa kaadettuaan kotonaan Tiikerit tutun niukasti 4-3 ja vietyään ottelusarjan 3-0. Tänään Tiikerit laukoi nopean kahden maalin johdon, mutta kotijoukkueen tšekkivahvistus Simon Stranskyn kaksi osumaa, joista 1–2-kavennus oli melkoinen showmaali, tasoittivat puntit. Päätösjakson puolivälissä laukoi hetkeä aikaisemmin rangaistuslaukauksessa epäonnistunut Matej Penicka EräViikingit ensi kertaa johtoon, mutta voittoon se ei vielä riittänyt, kun Juuso Salo kohta osui Tiikereille. Voittomaalin osui sitten runsas minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua komealla laukauksella oikeasta laidasta Juuso Möttönen.

FBC Turku ja M-Team kohtaavat neljännen kerran perjantaina Turussa.

F-liigan naisten liigakarsinnoissa O2-Jyväskylä ei vielä kyennyt sinetöimään ensi kauden sarjapaikkaansa, kun SBS Wirmo haki vieraskentältä 6–4-voiton ja kavensi ottelusarjan tilanteeksi 2-1.

Wirmo karkasi tasan päättyneen avauserän jälkeen toisessa 4–3-johtoon Jenna Kesälän kahden osuman myötä, ja kolmannessa Emilia Kurppa iski Kesälän syötöstä jo 5-3. vieraille. Kotijoukkue puristi vielä Janella Järvisen ylivoimaosumalla maalin päähän, mutta illan viimeisen laukoi vieraille Saana Lenkkeri tyhjiin.

Toisessa otteluparissa nousi Jokerit 2–1-johtoon kaadettuaan kotonaan Welhot 9-8 Emmi Lindhin jatkoaikamaalilla. Tasalukemiin 4-4 hurjastellun avauserän jälkeen Welhot karkasi toistuvasti kahden maalin johtoon muttei kyennyt pitämään etumatkaansa loppuun saakka. Ottelun viimeisellä kympillä Milja Saarikoski ja Emmi Lindh laukoivat Jokerit tasoihin ja kotijoukkueen juhliin huipentuneelle jatkoajalle. Sen ensimmäisen paikan rakensi Welhot, mutta sitten pyörähti Emmi Lindh oikeassa kulmassa irti vartijastaan, nousi maalille ja sipaisi ratkaisun.

Sarjat jatkuvat lauantaina Mynämäessä ja Kuopiossa.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Fliiga

Oilers voitokas 2000-päisen yleisön edessä – mestaruus katkolla lauantaina Helsingin jäähallissa24.4.2024 20:49:07 EEST | Tiedote

Oilers siirtyi jo voiton päähän F-liigan miesten mestaruudesta, kun se kaatoi Helsingin jäähallissa Classicin 8-6 ja johtaa finaalisarjaa voitoin 3-2. Ottelua seurasi 1 936 katsojaa. Kulta on katkolla espoolaisille lauantaina jälleen Helsingin jäähallissa. Veljeskaksikko Justus Kainulainen – Rasmus Kainulainen rakensi Öljymiehille nopean kahden maalin johdon Lassi Torisevan verkon heilahdettua ensimmäisen kerran jo seitsemän sekunnin kohdalla, ja toisessa erässä muutti kahdesti osunut Aaro Astala lukemiksi jo 4-0. Siihen asti ohittamattomalta tuntuneen Oilers-vahti Markus Laakson taika murtui Eemeli Akolan ja Nico Salon kaventaessa kaukolaukauksilla vain 33 sekunnin välein. Heikki Iiskolan 5–2-osumaan vastasi Classic vielä Albert Koskisen kuitilla, mutta erän loppu oli tamperelaisille tumma. Oilersin toinenkin ylivoima päättyi maaliin Tuomas Iiskolan onnistuessa, ja vielä puolitoista minuuttia ennen erätaukoa sinetöi Justus Kainulainen jo hattutemppunsa Matias Veikkolan oivaltavasta vi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.