Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Tilkanniittyyn uusi skeittipaikka – idea tuli OmaStadi-ehdotuksesta

Jaa

Tilkanniityn hiekkakentälle aletaan rakentaa uutta skeittipaikkaa. Kyseessä on OmaStadi-ehdotuksen ”Skeittipaikka Länsi-Helsinkiin” toteutus.

.
Kuva uuden skeittipaikan pienoismallista. WSP Finland Oy / Tmi Janne Saario

Vuosien 2020–2021 OmaStadi-äänestyksessä Länsi-Helsinkiin ehdotettiin skeittipaikkaa, jossa pystyisivät harjoittelemaan kaikenikäiset ja -tasoiset harrastajat. Ehdotus sai 1332 ääntä, ja sopivaksi paikaksi valikoitui Tilkanniityn kenttä Pikku-Huopalahdessa.

Skeittipaikan rakennus alkaa 8. huhtikuuta alkavalla viikolla urakka-alueen aitauksella ja kaivuutöillä. Kyseessä on betonista valettu suorakulmainen alue, jonka skeittialueen pinta-ala on noin 770 neliömetriä. Alueelle tulee skeittauselementtejä ja -rakenteita eri tasoisille harrastajille. Pääelementtinä on skeitattava betoninen taimen, jonka pyrstö nousee ilmaan kentän etelälaidalla.

Kenttä rajataan nurmipintaisilla maakumpareilla, joiden päällä kulkevien polkujen varsille sijoitetaan puita, penkkejä, roska-astioita ja infotaulu. Myös alueen valaistus uusitaan.

Skeittipaikka rakentuu Tilkankentän eteläosaan, jotta kulku päiväkodista ja leikkipuistosta luistelu- ja palloilukentälle säilyy turvallisena. Pääkulku skeittialueelle kulkee hiekkakentän läpi.

Skeittipaikka valmistuu näillä näkymin joulukuun lopussa. Rakentamisen aikana jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät ohittamaan työmaa-alueen merkittyjä vaihtoehtoisia väyliä pitkin.

Urakoitsijana hankkeessa toimii VRJ Etelä-Suomi Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttaja
Minni Karjalainen
projektipäällikkö
Helsingin kaupunki
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 52668
minni.karjalainen@hel.fi

Urakoitsija
Tommi Kivinen
työpäällikkö
VRJ Etelä-Suomi Oy
puh. 050 302 0776
tommi.kivinen@vrj.fi

Kuvat

.
Kuva uuden skeittipaikan pienoismallista.
Lataa

Linkit

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki
09 310 2611

http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye