Kela

Kelan etuuskäsittelyn uudistaminen etenee neuvotteluvaiheeseen

Jaa

Kela uudistaa etuuskäsittelyn tietojärjestelmät ja aloittaa siihen liittyvät hankintaneuvottelut.

Kelassa on käynnissä strateginen Eepos-kehittämisohjelma, jossa Kela uudistaa sosiaaliturvan toimeenpanoa. Ohjelman kautta Kela toteuttaa 2030-luvun alkuun mennessä strategiansa mukaisen asiakaslähtöisen toimintamallin.

Ohjelmassa Kela hankkii alustat ja kumppanit, joiden avulla se uudistaa etuuskäsittelyn, digitaalisen asioinnin, asiakkuudenhallinnan ja tiedonvälityksen. Hankittavat alustat mahdollistavat myös tulevaisuuden palvelujen käyttöön ottamisen.

Hankintatapana on kilpailullinen neuvottelumenettely. Hankinta on tarkoitus saada päätökseen alkuvuonna 2025.

Neuvotteluihin valittiin neljä tarjoajaa

Hankintailmoitus julkaistiin tammikuussa 2024. Kela vastaanotti määräaikaan mennessä yhteensä 17 osallistumishakemusta, joista se valitsi hankintaneuvotteluvaiheeseen neljä tarjoajaa.

Valintakriteereissä painotettiin sosiaaliturvan toimeenpanon valmisohjelmistoja sekä niiden toimeenpanon todennettuja referenssejä.

Neuvotteluihin valitut tarjoajat ovat ryhmittymä CGI Suomi Oy ja Merative UK Ltd, ryhmittymä Fast Enterprises LLC ja Accenture Finland Oy, PricewaterhouseCoopers Business Services SRL (teknologiana Salesforce) sekä ryhmittymä Tietoevry Tech Services Finland Oy ja SAP Fioneer GmbH.

Hankintaneuvottelut käydään alustavien tarjousten pohjalta kevään ja syksyn 2024 aikana. Kela tekee toimittajavalinnan alkuvuodesta 2025.

Lisätiedot

Hankintaprosessiin liittyvät kysymykset: kilpailutus@hansel.fi

Yhteyshenkilöt

Kelan viestintäKelan viestinnän mediapuhelin palvelee arkisin klo 9–16. Numerossa ohjaamme haastattelupyyntöjä asiantuntijoillemme. Voit jättää haastattelupyynnön myös sähköpostitse.

Puh:020 634 7745viestinta@kela.fi

Miikka SaarteinenohjelmajohtajaKela

Haastattelupyynnöt Kelan viestinnän kautta.

Linkit

Kansaneläkelaitos (Kela) hoitaa Suomen sosiaaliturvaan kuuluvien perusturvaa eri elämäntilanteissa.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kela

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye