Like Kustannus

Kotimaisia tähtiartisteja ja vangitsevaa kerrontaa – Liken kesän ja syksyn kustannusohjelma on nyt julkaistu

Jaa

Liken upea kirjasyksy tarjoaa kuuman kattauksen tähtiartisteja, suosikkisarjakuvia ja maailmanluokan kaunokirjallisuutta. Liken kustannusohjelma on nyt julkaistu Syksyn tähdet -katalogissa!

Linkki katalogiin >>

Elämäkertojen mestarina tunnettu Antti Heikkinen avaa Vesterinen yhtyeineen -kirjassaan iskelmärockin uranuurtajien menestyksen salaisuuden. Pedro Hietasella (1949–2023) on ollut ainutlaatuinen näköalapaikka viihteen huipulla. Kun elämäntyö oli tehty, hän halusi kertoa hillittömät tarinansa ja syvät mietteensä matkansa käänteistä kokeneelle musiikkitoimittaja Janne Flinkkilälle, jonka kirja Pedro ilmestyy elokuussa. Timo Kalevi Forssin Tuntematon Juice Leskinen kokoaa tähtiartistien kertomia legendoja yhteistyöstään käsittämättömän lahjakkaan, mutta myös ristiriitaisena pidetyn Juicen kanssa. 

Narratiivisen tietokirjallisuuden ystävät pääsevät sukeltamaan popularisoidun tieteen syövereihin. Mape Morottajan Missä on puolet minusta? Tuntematonta dna:ta etsimässä on vaikuttava ja ajankohtainen teos ihmisistä, joiden elämän dna-testi mullisti. Kirjan tarinat nostavat esiin dna-testauksen villin maailman, joka yhdistää ja rikkoo suomalaisperheitä. Perinnöllisyystieteeseen erikoistunut biologi ja kirjailija Tiina Raevaaran Ikuisen elämän lyhyt historia pohtii, miksi ja miten ihminen tavoittelee pitkää ikää. Jos ihminen hyväksyisi olevansa osa kaikkea elollista – elävää ja kuolevaa – pääsisikö hän eroon uupumuksesta, ahdistuksesta ja kiireen tunnusta? Linda Rantasen Pedot on tärkeä kirja lasten hyväksikäytöstä. Kirja osoittaa, että hyväksikäyttö on mahdollista tunnistaa ja siihen voi puuttua. Tero Goldenhillin Tarot – Valttien salaisuudet on visuaalisesti upea aikamatka tarotin historiaan ja rikkaaseen symboliikkaan.

Kesä ja syksy tarjoavat myös vahvan kattauksen rikoskirjallisuutta. Jaana Skytän Martta Saxin murha on hurja true crime -teos, joka avaa nuoren naisen murhatapauksen lähes sadan vuoden jälkeen. Jarkko Steniuksen räjähtävän vaarallinen ja häpeilemättömän viihdyttävä Pirunrotko on Portsari-jännärisarjan kolmas osa. Karin Slaughterin Sen yön jälkeen on hyytävä trilleri vallasta ja Will Trent -menestyssarjan uutuus. Journalistipariskunta Kim Faber ja Janni Pedersen jatkavat maailmanmaineeseen singahtanutta sarjaansa yhteiskunnallisella rikosromaanillaan Veren maa. Alastair Reynolds on maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia scifi-kirjailijoita. Hänen uutuusteoksensa Aurora ja kellomestari jatkaa Prefekti Dreyfus pulassa -sarjaa.

Liken romaaneissa yhdistyvät vaikuttava kerronta, syvälliset hahmot ja vangitsevat juonet. Asko Sahlbergin Pompeius piirtää Rooman tasavallan pelastajaksi tuomitun miehen häikäisevän muotokuvan. JP Koskisen Ukkoslintu on mukaansatempaava tarina totuutta etsivästä nuorukaisesta. Janne Saarakkalan Tuhannen taalan paikka on tositapahtumiin perustuva tarina irti repäisystä ja amerikkalaisen unelman tavoittelusta. Tommi Liimatan Tyttönimi on yllättävä kertomus ihmisen loputtomasta ristiriitaisuudesta ja salaisuuksista, jotka tahtovat paljastua.

Syksyn sarjakuvat lumoavat lukijan ainutlaatuisilla piirrostyyleillään ja tarinoidensa moniulotteisilla maailmoilla. Sami Makkosen Sielujen kutoja on taidokas kauhusarjakuva, joka tutkii Suomen syrjäseutujen pimeää puolta. Pertti Jarlan Fingerporin koko kuva 12 tarjoilee vuoden tuhdeimman annoksen Fingerpori-strippejä. Eikä siinä vielä kaikki, sillä Jarlan kädenjälkeä päästään ihastelemaan myös hänen jäätävän hauskassa omaelämäkerrallisessa muistelmateoksessaan Jäätävä Spede – Retro-Spede. Jarkko Vehniäisen ja Marja Lappalaisen Kamala luonto –sarjassa on edetty ilvekseen. Ilveksen oma kirja tarjoaa mustaa huumoria päivien ratoksi.  

Linkki Syksyn tähdet -katalogiin >>

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Like Kustannus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye