Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Imatran seutukunnalle valmistellaan äkillisen rakennemuutoksen suunnitelmaa

Jaa

Stora Enso uutisoi keskiviikkona muutosneuvottelujen alkamisesta Imatran tehtailla ensi viikolla. Muutosneuvottelut kestävät alustavan arvion mukaan kuusi viikkoa ja niiden tuloksena vähennyksiä voidaan tehdä maksimissaan 120 henkilön verran.

Useista toimijoista koostuva ryhmä kokoontui tänään torstaina keskustelemaan siitä, kuinka mahdollisesti työttömiksi jääviä henkilöitä voidaan tukea. Mukana olivat edustajat Stora Ensolta, Imatran kaupungilta, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta, Kaakkois-Suomen TE-toimistosta, Etelä-Karjalan maakuntaliitosta, Imatran Seudun Kehitysyhtiöstä, Lappeenrannan kaupungilta, Etelä-Karjalan Yrittäjistä ja Etelä-Karjalan kauppakamarista sekä useita henkilöitä työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Stora Enso ja Kaakkois-Suomen TE-toimisto tulevat tarjoamaan tietoa ja tukea työllistymis- ja koulutusmahdollisuuksia. Tarpeen mukaan voidaan sopia myös tehtaalle avattavasta lähipalvelupisteestä avun tarvitsijoille.

Lisäksi yhteistyöryhmä päätti alkaa valmistella äkillisen rakennemuutoksen toimintasuunnitelmaa, jolla pyritään mahdollisimman vaikuttavaan ja kustannustehokkaaseen elinkeinoelämän kehittämiseen ja uusien työpaikkojen luomiseen Imatran alueella. Samalla pyritään vaikuttamaan siihen, että alueella tarjotaan esimerkiksi insinöörikoulutusta, joka tukee yritysten osaamistarpeita. Suunnitelman toteuttamiseen tullaan hakemaan rahoitusta Valtioneuvostolta.

Etelä-Karjalan liitto sai vuoden 2023 lopulla ELY-keskuksen laatiman hakemuksen nojalla Imatran seutukunnalle 100 000 euroa paikallisen äkillisen rakennemuutoksen hoitoon. Rahoitus perustui alueen laajoihin lomautuksiin ja Venäjän hyökkäyssodan aiheuttamien pakotteiden vaikutuksiin alueen matkailussa ja palveluissa. Rahaa on käytetty Imatran Seudun Kehitysyhtiön hankkeeseen, jonka tarkoituksena on alueen elinvoiman ja yritystoiminnan kasvun mahdollistaminen ja alueen yritysten aktivoiminen toiminnan kehittämisessä.

Yhteyshenkilöt

Kaakkois-Suomen ELY-keskus, ylijohtaja Satu Mäkelä, p. 0295 029 147

Imatran kaupunki, kaupunginjohtaja Matias Hildén, p. 0206 172 200

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaakkois-Suomen ELY-keskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. ELY-keskus hoitaa elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, liikenteeseen ja infrastruktuuriin sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Kaakkois-Suomen ELY-keskus kehittää ja tukee taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia. ELY-keskus toimii tiiviissä yhteistyöverkostossa alueen, kansalaisten, yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden hyväksi tavoitteenaan elinvoimainen, kestävä ja saavutettava Kaakkois-Suomi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kaakkois-Suomen ELY-keskus

Kaakkois-Suomen ELY-keskus suojelee Harjun oppimiskeskuksen, Kuusankosken kielteiset päätökset ovat lainvoimaisia25.4.2024 09:37:18 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on 11.4.2024 päättänyt rakennusperinnön suojelemisesta annetun lain nojalla suojella Virolahdella sijaitsevan Harjun oppimiskeskuksen rakennuksia sekä osoittanut suojeltavan alueen. Samalla kumotaan aiempi valtioneuvoston tekemä suojelupäätös. Suojelupäätöksen ajantasaistaminen oli tarpeen alueen käytön ja kehittämisen sekä suojelun kohdistumisen täsmentämiseksi.

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson elävöittämiseen 2,5 miljoonaa euroa23.4.2024 10:48:38 EEST | Tiedote

Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Leader-ryhmät myönsivät EU:n maaseuturahoitusta vuoden 2024 tammi–maaliskuussa 22 kehittämishankkeelle yhteensä runsaat kaksi miljoonaa euroa. Yritysten kehittämistä ja investointeja ELY-keskus ja Leader-ryhmät rahoittivat samalla ajanjaksolla yhteensä noin 69 000 eurolla. Viime vuoden puolella 13 yritystä ehti saada myönteisen rahoituspäätöksen, joissa tukien osuus oli yhteensä noin 400 000 euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye