Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutuuskirja Perparim Hetemaj’sta kertoo tähtipelaajan töyssyisestä tiestä eurooppalaisen jalkapallon huipulle

Jaa

Perparim Hetemaj – Selviytyjä kertoo kaunistelematta ainutlaatuisen jalkapalloilijan tarinan ylä- ja alamäet. Teos piirtää tarkan kuvan siitä, mitä äärimmäisen kilpaillussa jalkapallomaailmassa menestyminen vaatii ja millaisia valintoja huippupelaajaksi mielivän on tehtävä.

Perparim Hetemaj’n perhe pakeni Kosovosta Suomeen vuonna 1992. Vieraassa maassa he löysivät vähitellen paikkansa ja kukin oman suuntansa. Perpan ensirakkaus oli jalkapallo, ja siitä tuli ammatti. 

Suomessa Perpaa pidettiin taiturina, mutta ulkomailla hän oli täysi raakile. Raju kilpailu, vakava loukkaantuminen ja väärät valinnat olivat nujertaa nuoren pelaajan. Hetemaj kasvoi kannattajien rakastamaksi ja vastustajien vihaamaksi ammattilaiseksi Italian Serie A:ssa ja Suomen A-maajoukkueessa. 

Erkko Meren ja Gert Remmelin kirjoittama teos on kaunistelematon kuvaus ammattijalkapalloilun maailmasta, jossa menestyäkseen Hetemaj’n oli rakennettava itsensä uudelleen. 

“Perpalle ammattilaisuus ei ollut vain unelma, se oli hänen elämänsä ainoa tavoite. Jalkapalloilijan identiteetti oli hänen ainoa identiteettinsä. Joka ilta ennen nukkumaanmenoa pienen Perpan mielessä kiilui vain yksi kysymys: millaista olisi olla ammattilainen? Nyt, kolmekymmentä vuotta myöhemmin, hän tietää vastauksen – ja haluaa myös kertoa sen.” 

Erkko Meri on varatuomari (OTM) ja entinen juniorivalmentaja, joka on kirjoittanut muun muassa valmentaja Martti Kuuselan elämäkerran. 

Ammattivalmentaja Gert Remmel on valmentanut Veikkausliigassa, Italiassa, Kyproksella, Kroatiassa, Puolassa sekä Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. 

Perparim Hetemaj – Selviytyjä ilmestyy painettuna, e-kirjana sekä Panu Kankaan lukemana äänikirjana. Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa torstaina 25.4.  

KUTSU JULKISTAMISTILAISUUTEEN  

Median edustajat ovat tervetulleita kirjan julkistamistilaisuuteen, joka pidetään perjantaina 26.4. Otavalla. Tilaisuudessa Gert Remmel, Erkko Meri ja Perparim Hetemaj kertovat kirjasta ja vastaavat yleisön kysymyksiin.  

Aika: perjantaina 26.4. klo 16–18  

Paikka: Otava, Uudenmaankatu 10, Helsinki  

Ilmoittautuminen: adele.couavoux@otava.fi  

Haastattelupyynnöt, pdf-vedokset ja arvostelukappaleet: adele.couavoux@otava.fi  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye