Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Töölön asukkaita kutsutaan pormestarin asukasiltaan 25. huhtikuuta

Jaa

Pormestarin asukasilta järjestetään Töölön palvelukeskuksessa torstaina 25.4.2024 kello 18.30–20.00. Pormestari Juhana Vartiaisen isännöimän keskustelutilaisuuden voi katsoa myös suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalta.

Töölö on eläväinen kaupunginosa. Kuva: Paavo Jantunen.
Töölö on eläväinen kaupunginosa. Kuva: Paavo Jantunen.

Töölön asukkaat ovat tervetulleita keskustelemaan Töölön ajankohtaisista asioista Töölön palvelukeskukseen (Töölön palvelukeskus, Töölönkatu 33). Toinen mahdollisuus on osallistua tilaisuuteen verkossa Helsinki-kanavalla, jolloin tilaisuuteen voi lähettää kysymyksiä viestiseinän kautta.

– Järjestämme pormestarin asukasillan Töölössä, jossa on puitteet niin kulttuurille kuin urheilullekin. Töölössä on hyvä asua ja yrittää. Olen kiinnostunut kuulemaan, millaisia ajankohtaisia ajatuksia töölöläisillä on kaupunginosastaan, kertoo pormestari Juhana Vartiainen

Ennen keskusteluosuuden alkamista avataan kello 17.30 alkaen Töölön palvelukeskuksessa pop up -tori. Torilla on mahdollisuus keskustella Töölön asioista kaupungin asiantuntijoiden ja alueen muiden toimijoiden kanssa kello 18.30 saakka.

KerroKantasi-kyselyn avulla voi lähettää tilaisuuden järjestäjille ajatuksia ja ideoita Töölön kehittämiseksi. Kysely sulkeutuu 18. huhtikuuta kello 23.59. 

Pormestarin asukasiltaa varten on tehty kaksi paikallisten asukkaiden videotervehdystä. Paikalliset nuoret kertovat nuorten elämästä Töölössä. 


Pormestarin asukasiltojen perinne on pitkä


Kaupunginjohtaja Teuvo Auran aloitteesta ryhdyttiin 1970-luvun puolivälissä järjestämään Helsinki-tunteja, joiden aikana asiantuntijat vastasivat asukkaiden ja toimittajien esittämiin kysymyksiin. 

Asukasillat ovat yhä edelleen keskustelutilaisuuksia, joissa asukkaiden on mahdollista kysyä kaupungin toimialaan liittyvistä asioista suoraan pormestarilta ja kaupungin asiantuntijoilta. 

Kaupunki siirtyi pormestarimalliin kesäkuussa 2017, jolloin tilaisuuden nimeksi päätettiin antaa pormestarin asukasilta. Pormestarin asukasillat vakiintuivat silloin kaksiosaisiksi, illan aloittavaan pop up -toritilaisuuteen ja sitä seuraavaan keskusteluosuuteen.

Pormestarin asukasilta järjestetään 3–4 kertaa vuodessa tietyn kaupunginosan tai alueen asukkaille.  Keskustelua käydään alueen asukkaiden esille tuomista aiheista.

Yhteistyökumppaneina järjestelyissä ovat kaupunginosan asukasyhdistykset ja muut yleishyödylliset toimijat.

Hel.fi-sivustolla on aiemmin julkaistu käännösversiot ruotsiksi ja englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Titta Reunanen, kumppanuuspäällikkö, p. 040 5781428, s-posti: titta.reunanen@hel.fi

Jarkko Laaksonen, vuorovaikutusasiantuntija, p. 040 589 3373, s-posti: jarkko.laaksonen@hel.fi

Heini Rask, pormestari Juhana Vartiaisen erityisavustaja, p. 040 700 1715, s-posti: heini.rask@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

ICT-yritykset vahvasti keskittyneet pääkaupunkiseudulle – sektorin voimakas kasvu jatkuu15.5.2024 09:22:31 EEST | Tiedote

ICT-sektori on yksi Suomen voimakkaimmin viime vuosina kasvaneista toimialoista. Se on noussut kokoluokaltaan Suomen suurten toimialojen rinnalle ja sen vuosittainen liikevaihto ylittää jo rakentamisen toimialan. Lähes 70 prosenttia kaikkien suomalaisten ICT-yritysten yhteenlasketusta liikevaihdosta syntyy pääkaupunkiseudulla, ja yli puolet alan henkilöstöstä työskentelee joko Espoossa tai Helsingissä. Erityisesti ohjelmistokehitys on ollut viime vuosina vahvassa kasvussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye