Kustantamo S&S

Ukrainan sota: miten suomalainen reservinupseeri Ralf Sirén pärjäsi vapaaehtoisena ja miten sota muutti häntä?

Jaa

Uudessa kirjassa Sotilas nro 13 toimittaja Marcus Lindqvist kertoo vuonna 2022 Ukrainassa sotineen suomalaisen reservinupseeri Ralf Sirénin ja hänen tovereidensa kokemuksista sodassa ja sen jälkeen. Sotaa kuvataan läheltä ja kaaoksen tunne on väistämätön. Sodan raakuus vaikutti Siréniin ja hän kärsii yhä posttraumaattisista oireista. Kukaan ei palaa sodasta muuttumattomana.

Ensimmäinen maaliskuuta 2022, viisi päivää Ukrainan sodan alkamisen jälkeen, suomalainen reservinupseeri Ralf Sirén ilmoittautui vapaaehtoiseksi Ukrainan kansainväliseen legioonaan. Se oli perustettu vain muutamaa tuntia aiemmin, ja hänestä tuli 13. sotilas, joka allekirjoitti sopimuksen asepalvelukseen astumisesta. 

Kirjassa Sotilas nro 13. Vapaaehtoisena Ukrainassa – Ralf Sirénin tarina toimittaja Marcus Lindqvist kertoo Sirénin kokemuksista Ukrainassa. Lyhyen koulutusjakson jälkeen Sirénin vastuulla oli jo vapaaehtoisista kerätyn joukkueen johtaminen etulinjassa Harkovassa.

Sodassa on jatkuvasti läsnä stressi, pelko ja kuoleman läheisyys. Kirjassa saamme seurata, kuinka Sirén riitautuu pataljoonapäällikön kanssa, millaista on toveruus etulinjassa sekä miten B-komppanialle kävi Ukrainan vastahyökkäyksessä. Sirén huomaa kotiinpaluun jälkeenkin sodan vaikuttavan häneen. Se kaikuu esimerkiksi Ukrainaan taistelemaan jäävien tovereiden viesteissä. Monet ystävistä kaatuvat myöhemmissä taisteluissa.

Kirjassa Ralf Sirénin näkökulmaa avaavat myös hänen itse palvelusaikanaan ottamansa valokuvat. Kuvia saa pyydettäessä myös median käyttöön. 

Marcus Lindqvist: Sotilas nro 13. Vapaaehtoisena Ukrainassa – Ralf Sirénin tarina, suomentanut Veli-Pekka Ketola. Ilmestyy painettuna, e- ja äänikirjana 18.4.2024, jolloin kirja on vapaa käsiteltäväksi.

Äänikirjan lukee Juha-Tapio Arola.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Ralf Siren, kuva Aleksandra Lemke
Ralf Siren, kuva Aleksandra Lemke
Lataa
Marcus Lindqvist, kuva Aleksandra Lemke
Marcus Lindqvist, kuva Aleksandra Lemke
Lataa
Ralf Siren ja MarcusLindqvist, kuva Aleksandra Lemke
Ralf Siren ja MarcusLindqvist, kuva Aleksandra Lemke
Lataa
Ralf Siren ja Marcus Lindqvist, kuva Aleksandra Lemke
Ralf Siren ja Marcus Lindqvist, kuva Aleksandra Lemke
Lataa

Kustantamo S&S

Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Argentiinalainen kirjallinen sensaatio Camila Sosa Villada Helsinki Litiin toukokuussa16.4.2024 14:15:12 EEST | Tiedote

Camila Sosa Villadan esikoisromaani Yöeläimiä (suom. Emmi Ketonen) kertoo hyljeksitystä transyhteisöstä, joka yhtenä yönä löytää hylätyn poikavauvan puistosta ja ottaa lapsen luokseen asumaan. Kirjan vastaanotto espanjankielisessä maailmassa on ollut sensaatiomainen, ja Sosa Villadan kirjallinen ura on saanut vauhdikkaan lähdön, kun kirjan käännösoikeudet on myyty yli 20:lle kielialueelle. Kirjailija esiintyy Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalilla lauantaina 25.5.2024.

Reetta Aallon uusi romaani käy läpi suhdetta Venäjään ja väkivallan kulttuuriin27.3.2024 09:55:00 EET | Tiedote

Venäjällä opiskeluaikoinaan asunut elokuvaohjaaja Reetta Aalto käsitteli ensimmäisessä romaanissaan suomalaisen päähenkilön suhdetta venäläiseen mieheen. Uudessa romaanissa liikutaan samassa mielenmaisemassa, mutta keskiössä on keski-ikäistynyt kertoja, joka joutuu kohtaamaan menneisyyden asenteet ja ihmissuhteet uudessa valossa, kun Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan alkaa.

Anna Härmälän kansainvälistä huomiota saanut sarjakuva yksinhuoltajuudesta ilmestyy 2.4.25.3.2024 14:28:26 EET | Tiedote

Elämän ihme, vauva, muuttaa elämässä kaiken. Lopullisesti elämä mullistuu, kun vastasyntyneen isä jättää äidin. Härmälän internetissä julkaisemat puoliomaelämäkerralliset sarjakuvastripit herättivät laajaa kansainvälistä huomiota muutama vuosi sitten. Sen jälkeen Härmälä alkoi työstää aiheesta pidempää sarjakuvaromaania. Sinkkumutsi ilmestyy yhtä aikaa Suomessa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye