Lapin ELY-keskus

Kesänopeuksiin siirrytään Lapissa 10.4.2024 alkaen

Jaa

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen aloitetaan Lapissa keskiviikkona 10.4.2024.  Nopeusrajoitusmerkkien vaihto aloitetaan pääteistä ja kaikki merkit tulee olla vaihdettuina viimeistään perjantaina 12.4.2024. Kesäajan nopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun niitä osoittavat merkit on vaihdettu.

Liikennemerkki satanan
Kuva: Lapin ELY-keskus, Eero Kenttälä

Lapissa talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan 10.-12.4.2024. Nopeusrajoitusmerkkien vaihto aloitetaan pääteistä. Kesänopeuksiin siirtymistä voidaan porrastaa olosuhteiden mukaan, mutta kuitenkin niin, että kaikki merkit vaihdetaan viimeistään perjantain 12.4.2024 aikana. Kesäajan nopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun niitä osoittavat merkit on vaihdettu.

Varaudu keliolosuhteiden muutoksiin

Näin keväällä olosuhteet voivat vaihdella suuresti lyhyellä matkalla. Vaikka päätiet ovat pääosin sulat, on maantieverkolla vielä osuuksia, joissa etenkin varjopaikoissa, notkelmissa ja tien reunoissa voi olla jäätä tai polannetta. Tielläliikkujan onkin hyvä ottaa huomioon vallitseva ajokeli ja harkita ajoympäristön sekä säiden mukaan, milloin vaihtaa kesärenkaat. Nastarenkaita saa käyttää, jos sää tai keli sitä edellyttää. Oikea rengasvalinta on aina kuljettajan vastuulla.

Keväällä maanteille tulee myös mopoilijoita, pyöräilijöitä ja kävelijöitä, jotka pitää huomioida jättämällä heille tarpeeksi tilaa esimerkiksi ohittaessa ja pitämällä riittävät turvavälit. Lisäksi Lapin teillä liikkuessa on muistettava myös porot, joiden käyttäytyminen liikenteessä on arvaamatonta.

Näet ajantasaisen ajokelin ja liikenteentilanteen Liikennetila-palvelusta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

tienpidon asiantuntija Sanna Syväkuru, puh. 0295 037 242,
sähköposti etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Matkailu Lapin elinkeinoelämän valopilkkuna vuonna 2023 – teollisilla sektoreilla laskusuhdanne20.5.2024 11:09:10 EEST | Tiedote

Lapin suhdannekatsaus on tärkeä aluekehityksen tiedolla johtamisen väline. Vuoden 2023 suhdannekatsauksen mukaan Lapin liikevaihdon vuosimuutos oli kasvussa vain matkailupalveluissa, majoitus- ja ravitsemistoiminnassa sekä liike-elämän palveluissa. Teollisuuden liikevaihdoissa tapahtui notkahdusta. Lapin kaikkien toimialojen henkilöstömäärä (ml. julkinen sektori) kehittyi vuonna 2023 liikevaihtoa myönteisemmin, ja kasvua kertyi 2,0 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye