SDP

SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm: Orpo osoitti jälleen, millaisten arvojen takana hallitus seisoo

Jaa

Pääministerin haastattelutunnilla pääministeri Petteri Orpo sanoi, ettei yleisen arvonlisäverokannan nosto ole poissuljettu vaihtoehto, kun hallitus etsii 3 miljardin euron lisäsäästöjä reilun viikon päästä alkavissa talousneuvotteluissa.

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

– Pääministerin puheet ovat nyt pahassa ristiriidassa: samassa haastattelussa painotetaan hallituksen strategisen ytimen perustuvan suomalaiseen työhön, yrittämiseen ja investointeihin ja että sellaisia leikkauksia ja veronkorotuksia ei tehdä, jotka haittaisivat työllisyyttä ja kasvua. Mutta sitten väläytetään ALV:in nostoa. Toivottavasti hallitus ja Orpo ymmärtävät, että ALV:in nosto iskisi kovaa paitsi pienituloisiin, myös yrittäjiin – ennen kaikkea yksinyrittäjiin ja palveluyrittäjiin, joilla monilla on jo nyt todella vaikea tilanne johtuen hintojen noususta, Malm muistuttaa.

Pääministeri Orpo totesi Pääministerin haastattelutunnilla, että arvonlisävero on suurin vero ja leviää todella tasaisesti yhteiskuntaan, joten sen nostaminen on houkuttelevaa.

– Ihanko tosissaan pääministeri kehtaa antaa ymmärtää, että kun elämisen hinta kallistuu, vaikutukset ovat samat niin työttömälle kuin ministerin palkkaa nostavalle? Kyllä tässä näkyy lähinnä se arvomaailma, jonka takana hallitus seisoo. Ja se tarkoittaa kylmää kyytiä pienituloisille suomalaisille, Malm sanoo.

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

Kutsu medialle: SDP:n eurovaaliohjelman julkistus 3.5.25.4.2024 13:15:05 EEST | Kutsu

Arvoisa median edustaja, lämpimästi tervetuloa SDP:n eurovaaliohjelman julkistustilaisuuteen perjantaina 3.5. klo 12–13 Clarion Hotel Helsinkiin Jätkäsaareen (os. Tyynenmerenkatu 2, Helsinki). Tarjolla on myös lounas klo 11.30. Tilaisuudessa vaaliohjelman esittelee SDP:n puoluejohto puheenjohtaja Antti Lindtmanin johdolla. Paikalla on myös SDP:n eurovaaliehdokkaita. Pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan tilaisuuteen ennakkoon tämän lomakkeen kautta 29.4. mennessä.

SDP:n puoluejohdon vappupuheiden paikkakunnat ja aikataulu24.4.2024 08:41:51 EEST | Tiedote

Arvoisa median edustaja, tiedoksi SDP:n puoluejohdon vappupuheiden paikkakunnat ja aikataulut. Kaikki tapahtumat ovat vappupäivänä 1.5. Kaikki SDP:n vapputapahtumat puhujineen päivittyvät SDP:n verkkosivuille: https://www.sdp.fi/vappu-2024/ Huomaathan, että myös mahdolliset viime hetken muutokset päivittyvät verkkosivuile. SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman Kempeleen vappujuhlassa klo 11.00 (os. Kirkkotie 18) Oulun vappujuhlassa, Rotuaarin lava klo 12.00 SDP:n varapuheenjohtaja Nasima Razmyar Hyvinkään vappujuhlassa, Hyvinkään kauppatori klo 11.00 SDP:n varapuheenjohtaja Niina Malm Imatran vappujuhlassa klo 10.00 (os. Koskenparras 3) Joutsenon tori klo 11.30 Lappeenrannan Satamatori klo 13.00 SDP:n varapuheenjohtaja Matias Mäkynen Salon vappujuhlassa, Salon kauppatori klo 12.00 SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi Mikkelin vappujuhlassa, Mikkelin tori klo 10.30. Vappujuhla jatkuu SDP:n vapputilaisuudessa Cafe Saundissa klo 12.30 SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye