ELY-keskukset

Itä-Suomen maanteillä siirrytään kesänopeuksiin keskiviikosta 10.4. alkaen (Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)

Jaa

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistuvat viikolla 15. Nopeusrajoituksiin siirrytään porrastetusti paikallisten lumi- ja sääolosuhteiden mukaisesti.

Kevätliikenne pölyisellä maantiellä.
Kesänopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on asetettu maastoon. Pohjois-Savon ELY-keskus

Nopeusrajoitusmuutoksiin siirtyminen aloitettiin viikolla 14 Etelä-Suomessa ja koko Suomessa on määrä palata kesärajoituksiin viimeistään huhtikuun loppuun mennessä.

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitusten poistaminen toteutetaan tänä vuonna porrastetusti eri ELY-keskusten alueilla viikkojen 14-17 aikana. Porrastusten syynä ovat erilaiset sää- ja keliolosuhteet maan eri osissa, sekä sulamisvesien jäätyminen tienpintaan yöpakkasten aikana. Kesänopeusrajoitukset tulevat voimaan heti, kun merkit on asetettu maastoon.

Talviajan 80 km/h nopeusrajoitukset palautetaan 100 km/h:ssa. Moottoriteillä nopeusrajoitus nostetaan 120 km/h:ssa lukuun ottamatta tieosuuksia, joilla on pysyvä alempi nopeusrajoitus.

Yöpakkasia ja räntäsateita esiintyy huhtikuun aikana

Lumien sulamisesta ja kevään tulosta huolimatta saattavat ajokelit paikoittain vaihdella tiekohdittain ja vuorokaudenajoittain. Varsinkin siltojen alle ja metsäisille tiekohdille sulava vesi jäätyy yöpakkasten aikaan ja pysyy jäisenä vielä pitkään aamupäivälle saakka. Autoilijoiden on syytä olla tarkkaavaisia ja varovaisia varsinkin näillä tieosuuksilla.

Myös teiden urautuminen luo vaaratilanteita. Sulamisvesien sekä mahdollisten räntä- ja vesisateiden kertyminen teiden uriin lisää vesiliirron vaaraa. Myös teiden pinnassa saattaa talven jäljiltä esiintyä reikiintymistä tai muita vaurioita.

Kesärenkaisiin siirtymistä kannattaa pohtia oman ajoympäristön mukaan. Nastarenkaita saa käyttää maaliskuun jälkeenkin, mikäli sääolosuhteet niin vaativat.

Aluekohtaiset tiedot: ELY-keskukset tekevät alueelliset päätökset talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksista. Siirry ELY-keskusten verkkosivuille.

Lue lisää talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksista Väyläviraston verkkosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna-Kaisa Eskelinenliikenneturvallisuusasiantuntija

Puh:02955026077

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Juoksutukset ja vähäsateinen toukokuu hillinneet Saimaan ja Pielisen nousua. Tulvahuippu saavutetaan touko–kesäkuun vaihteessa. (Kaakkois-Suomi, Etelä-Savo, Pohjois-Savo, Pohjois-Karjala)22.5.2024 16:03:56 EEST | Tiedote

Vuoksen vesistöalueella Saimaan ja Pielisen vedenkorkeuksien nousu on hidastunut ja ennusteen mukaan tulvahuippu saavutetaan touko-kesäkuun vaihteessa. Saimaan pinta on ajankohtaan nähden noin 75 cm ja Pielisen pinta 50 cm keskimääräistä korkeammalla. Tulvasta voi aiheutua haittaa tai vahinkoa alimmille rantarakenteille, rakennuksille ja viljelysalueille sekä mahdollisesti liikenneyhteyksille, teollisuudelle ja vesihuollolle. Suurten juoksutusten vuoksi virtaus Vuoksella ja Pielisjoella on selvästi tavanomaista voimakkaampaa, mikä tulee huomioida vesillä liikuttaessa. Vesistöalueen muissa järvissä vedenkorkeudet ovat paikoin selvästi tavanomaista korkeammalla, mutta kääntyneet jo laskuun.

Kainuulle ja Pohjois-Pohjanmaalle yhteinen linjaus ulkomaisen työvoiman käytöstä21.5.2024 13:00:25 EEST | Tiedote

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukset ovat päivittäneet alueen linjauksen ulkomaisen työvoiman käytöstä. Uusi päivitetty linjaus astuu voimaan 22.5.2024. Päivitetyssä linjauksessa on lueteltu ammattinimikkeet, joiden osalta työvoiman saatavuus alueella on arvioitu niin haastavaksi, ettei ulkomaista työntekijää palkattaessa erillistä saatavuusharkintaa tarvitse tehdä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye