Espoon kaupunki - Esbo stad

Elinkeino- ja kilpailukykyjaoston päätökset 8.4.2024

Jaa

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti myydä Olarista tontin autokaupan rakentamiseen sekä vuokrata tontin Kilosta lämpövoimalaitoshankkeelle. Lisäksi jaosto käsitteli useita suunnitteluvarauksia.

Tontin myynti Olarista autokaupan rakentamista varten

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti myydä Olarista tontin Catpe Invest Oy:lle. Tontille on suunniteltu autokaupan ja sen oheistoimintojen liikerakennusta. Hankkeen tavoitteena on aloittaa tontin rakentaminen kesällä 2024.

Tontin vuokraus Kilosta lämpövoimalahankkeelle

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti vuokrata Fortum Power and Heat Oy:lle tontin Kilosta lämpövoimalaitoshankkeen toteuttamista varten.

Uusia suunnitteluvarauksia Perkkaalle toimistorakentamiseen sekä Finnoon alueelle myymälähankkeelle

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto päätti varata alueen  Leppävaarasta Perkkaan alueelta Peab Kiinteistökehitys Oy:lle toimistohankkeen suunnittelua varten. Hankkeeseen on kaavailtu pääasiassa toimistotiloja ja kohteen päävuokralaiseksi on tulossa vakavarainen kansainvälinen yritys. Suunniteltavan toimistorakennuksen kokonaislaajuus on noin 23 500 k-m2, jossa tulisi sen valmistumisen jälkeen työskentelemään noin 1 500 henkilöä.

Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto varasi Fira Rakennus Oy:lle Kaitaalta Finnoon alueelta alueen myymälähankkeen suunnittelua varten. Samalle kiinteistölle on suunnitteilla pysäköintilaitos. Myymälätilan laajuus on enintään 400 k-m2.

Lisäksi elinkeino- ja kilpailukykyjaosto jatkoi useita suunnitteluvarauksia.

Kulmakorvessa sijaitsevaa aluetta koskeva Espoon Reserviläiset ry:n varaushakemus (asia 13) jätettiin pöydälle.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Yhteyshenkilöt

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

X

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye