Varsinais-Suomen ELY-keskus

Mökköisten sillan uusiminen alkaa Loimaalla – liikenne kiertoreitille töiden ajaksi

Jaa

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Mökköisten sillan uusimistyöt Loimaalla maantiellä 12603 (Auvaistentie). Työt alkavat valmistelevilla töillä tällä viikolla ja sillan purkutyöt käynnistyvät ensi viikolla (vk 16). Siltatöiden ajaksi joudutaan liikenne ohjaamaan kiertoreitille. Liikenne sillalla katkaistaan maanantaina 15.4.2024 klo 11. Siltatyöt valmistuvat lokakuun 2024 loppuun mennessä. 

Puinen silta.
Mökköisten silta Loimaalla.

Valmistelevat työt alkavat siltakohteella jo tällä viikolla. Auvaistentie katkaistaan Mökköisten sillan päistä, kun sillan purkutyöt aloitetaan viikolla 16. Liikenne sillalla katkaistaan maanantaina 15.4.2024 klo 11 alkaen uusimistöiden ajaksi. Liikenne ohjataan viitoitetulle kiertotielle maanteiden 12603 Auvaistentie –  mt 210 Oripääntie – mt 2101 Haaroistentien kautta. Valitettavasti myös jalankulkijat ja pyöräilijät joutuvat käyttämään vaihtoehtoisia reittejä, sillä korvaavaa kulkuyhteyttä ei voida järjestää kustannussyistä. Kiertotien pituus on noin 11 km.

Mökköisten silta on valmistunut vuonna 1965 ja se on tyypiltään puinen palkkisilta. Sillalle on tehty perusparannus vuonna 1987. Mökköisten silta on huonokuntoinen ja silta on painorajoitettu. Nykyinen puinen palkkisilta puretaan ja tilalle rakennetaan uusi jännitetty betoninen ulokepalkkisilta. Uuden sillan rakentamisen myötä Mökköisten sillalta poistuu painorajoitus. Työt siltakohteella valmistuvat lokakuun loppuun mennessä.

Liikennemäärä Mökköisten sillalla on alle 60 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Mökköisten siltapaikka kartalla (maps.google.fi)

Urakoitsijana toimii Kreate Oy.

Lisätietoja:                                  

- Varsinais-Suomen ELY-keskus: projektipäällikkö Antti Hirvonen, p. 029 502 2529

- Kreate Oy: työpäällikkö Matti Rekilä, p. 040 532 2171

Avainsanat

Kuvat

Puinen silta.
Mökköisten silta Loimaalla.
Lataa
Kuvakaappaus Mökköisten sillan siltatyömaan kiertoreitistä, joka kulkee Auvaistentien, Oripääntien ja Haaroistentien kautta.
Mökköisten sillan kiertoreitti.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

A. Lamminmäki Oy aloittaa uutena linja-autoliikenteen yrittäjänä useilla Kankaanpään yhteyksillä16.5.2024 12:05:40 EEST | Tiedote

A. Lamminmäki Oy on voittanut Ely-keskuksen kilpailutuksen koskien useita Pohjois-Satakunnan yhteysvälejä. Kilpailutukseen sisältyivät Kankaanpää–Pomarkku–Pori-, Lavia–Kankaanpää-, Jämijärvi–Kankaanpää- ja Karvia–Honkajoki–Kankaanpää yhteydet. Uusi sopimuskausi käynnistyy kesäaikataulukauden alusta 3.6.2024. Säännöllisen matkustuksen kausilipputuotteisiin tulee muutoksia ja yhteysväleille tulee linjanumerointi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye