HelsinkiMissio

Resonaari soi -konsertissa 17.4. kaikki soittaa – erityisoppijat nousevat Savoy-teatterin lavalle

Jaa

Erityisryhmiin kuuluvat muusikot esiintyvät suurelle yleisölle Resonaari soi -konsertissa 17.4. klo 19. Konsertissa kehitysvammaiset ja muihin erityisryhmiin kuuluvat oppijat nousevat esiin muusikkoina ja taiteilijoina. Konsertti ilmentää Resonaarin musiikkiopiston demokraattisen musiikinopetuksen periaatetta, jonka mukaan kaikki oppivat soittamaan. 

Resonaari on erityisryhmille suunnattu musiikkiopisto, jossa opiskelee tällä hetkellä yli 300 oppilasta.
Resonaari on erityisryhmille suunnattu musiikkiopisto, jossa opiskelee tällä hetkellä yli 300 oppilasta.

Jo kahdeksattatoista kertaa järjestettävässä Resonaari soi -konsertissa esiintyy tänä vuonna yli 70 Resonaarin musiikkiopiston erilaista oppijaa: 14 bändiä ja kuoro. Mukana myös erityisryhmiin kuuluvien muusikkojen ammattiorkesteri Resonaarigroup. Lavalle oppilaiden kanssa nousee myös yllätysesiintyjiä.  

– Bändissä soittamisella on Resonaarin opetuksessa keskeinen rooli. Yhdessä soittaminen on hauskaa ja se kehittää oppilaiden sosiaalisia taitoja ehkäisten samalla yksinäisyyttä ja syrjään jäämistä.  Soittotaito nostaa itsetuntoa ja rikastuttaa elämää merkittävällä tavalla. Tämä on kulttuurihyvinvointia parhaimmillaan, sanoo Resonaarin johtaja Markku Kaikkonen.   

Liput ovat myynnissä Savoy-teatterissa ja Lippu.fi-palvelussa. Lipun hinta on 24,50 € + tilausmaksut (alk. 1,50 € / tilaus www.lippu.fi). Opiskelijat ja lapset (7-17v.) 15 €. 

Konserttiin voi osallistua myös kulttuurikaverin kanssa, mikäli tapahtumaan lähtemisen kynnys on korkea, yksin lähteminen ei houkuttele tai jos se on vaikeaa. Vapaaehtoiset kulttuurikaverit lähtevät seuraksi kulttuuritapahtumaan, varaavat liput ja tarvittaessa avustavat tai opastavat tapahtumapaikalle. Lue lisää Kulttuurikaveri-toiminnasta

Kansainvälisesti tunnustettu erityismusiikkikasvatuksen innovaatiokeskus 

Musiikkikeskus Resonaari aloitti toimintansa vuonna 1995. Ajan myötä Resonaarista on kehittynyt erityismusiikkikasvatuksen, musiikkipedagogiikan ja kulttuurisen sosiaalityön arvostettu asiantuntijakeskus sekä maan- että maailmanlaajuisesti. 

Resonaari on ensimmäinen erityisryhmille suunnattu musiikkiopisto, jolle on myönnetty taiteen perusopetuksen valtionosuusrahoitus vuonna 2019. Resonaarissa opiskelee tällä hetkellä yli 300 oppilasta. 

Musiikista voi tulla myös ammatti erityisryhmiin kuuluville. Tästä on osoituksena Resonaarissa 2009 perustettu yhtye Resonaarigroup, jossa soittaa kuusi erityisryhmiin kuuluvaa ammattimuusikkoa. 

Resonaarin johtaja Markku Kaikkonen ja eritysasiantuntija Kaarlo Uusitalo ovat keränneet lukuisia palkintoja ja tunnustusta merkittävästä työstään. Uusitalon kehittämät, helposti omaksuttavat kuvionuotit ovat innovaatio, jota käytetään apuna opetuksessa. 

Tutustu Resonaarin toimintaan: resonaari.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Resonaarin johtaja Markku Kaikkonen
markku.kaikkonen@resonaari.fi
puh 040 076 6712

Tietoja julkaisijasta

HelsinkiMissio on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton sosiaalialan järjestö. Vähennämme yksinäisyyttä ja lisäämme hyvinvointia. Tunnemme yksinäisyyden ja tiedämme keinot sen voittamiseksi. 

Toimimme sadan ammattilaisen ja tuhannen vapaaehtoisen voimin. Kohtaamme, tuemme ja autamme vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä. Tarjoamme yksinäisyyttä lievittäviä palveluja valtakunnallisesti sekä mahdollisuuden osallistua vapaaehtoisena kohtaamaan muita.

Kutsumme kaikki tekoihin yksinäisyyttä vastaan. Tavoitteemme on, että kukaan ei jää yksin.

helsinkimissio.fi

#yhdessäyksinäisyysvoitetaan

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HelsinkiMissio

500 000 kokemusta yksinäisyydestä – HelsinkiMissio kerää varoja yksinäisyyden vähentämiseksi23.4.2024 06:30:00 EEST | Tiedote

Joka kymmenes suomalainen kärsii haitallisesta, pitkäkestoisesta yksinäisyydestä. Se tarkoittaa, että Suomessa on yli 500 000 yksinäistä, joille yksinäisyyden kokemus tuo surua ja tuskaa päivittäin. Jatkuva yksinäisyys on vakava terveydellinen riski ja aina vakava inhimillinen kokemus. HelsinkiMissio kerää varoja 22. huhtikuuta käynnistyvällä kampanjalla yksinäisyyden vähentämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye