Lapin ELY-keskus

Taivalkosken patosilta peruskorjataan- silta suljettuna kaikelta liikenteeltä toukokuun alusta syyskuun loppuun.

Jaa

Taivalkosken patosillan peruskorjaus alkaa toukokuussa. Silta on suljettuna kaikelta liikenteeltä toukokuun alusta syyskuun loppuun. Liikenne ohjataan kiertoreiteille.

Patokosken silta Taivalkoskella, kuvassa patsas
Kuva: Lapin ELY-keskus, Hannu Heikkilä

Keminmaassa sijaitsevan Taivalkosken patosillan peruskorjaus suoritetaan kesällä 2024. Maantiellä 9267 sijaitseva silta on suljettu kaikelta liikenteeltä korjaustöiden ajaksi toukokuun alusta syyskuun loppuun. Myös jalankulku sillalla on kielletty.  Sulun aloituksen tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Liikenne korjaustöiden ajaksi ohjataan kiertoreiteille pohjoisessa maantielle 928 (Tervolan silta) ja etelässä valtatielle 4 (Vähähaara) ja maantielle 921 (Isohaara). Kiertoreittien pituudet ovat n. 38–44 km.

Korjausurakassa huonokuntoisen sillan vesieristeet, päällysteet, kaiteet, reunapalkit ja liikuntasaumat uusitaan.

Peruskorjaus toteutetaan Lapin ELY-keskuksen ja Kemijoki Oy:n yhteishankkeena.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

projektipäällikkö Hannu Heikkilä, puh. 0295 037 064, hannu.heikkila@ely-keskus.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Kylmä sää hidastaa tulvakauden alkua Lapissa19.4.2024 14:05:59 EEST | Tiedote

Lapissa valmistaudutaan hiljalleen kevään tulvakauteen. Lumen sulanta käynnistyi Lapin alueella viime viikolla, mutta kuluvana viikkona sulaminen on hiipunut kylmän sääjakson seurauksena. Sään ennustetaan pysyvän kylmänä kuun loppuun asti. Vesistöjen virtaamien arvioidaan kääntyvän nousuun toukokuun puoliväliin mennessä. Sään lämmetessä jokien jäät heikkenevät nopeasti, joten jäillä liikkuessa tulee olla erityisen varovainen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye