Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diak aloittaa muutosneuvottelut

Jaa

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) aloittaa yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut. Neuvottelut käynnistetään taloudellisilla, tuotannollisilla ja toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvilla perusteilla. Muutosneuvottelujen kohteena on koko henkilöstö eli noin 270 henkilöä.

Muutostarpeen taustalla on se, että Diakin liikevoitto on kääntynyt negatiiviseksi. Tavoitteena on saavuttaa noin kolmen miljoonan euron säästöt vuoden 2026 loppuun mennessä. Aktiivisista ja ennakoivista toimenpiteistä huolimatta Diakin taloutta tulee edelleen sopeuttaa.

Ammattikorkeakoulujen kokonaisrahoitus on vähentynyt voimakkaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Sote-tutkintojen rahoitus on puolittunut ja Diakin perusrahoitus pudonnut kaikkiaan 33 %. Sote-tutkintojen rahoitus laski entisestään vuonna 2021, kun pääosa sote-alan tutkinnoista sijoitettiin edullisimpaan maksuluokkaan OKM:n rahoitusmallissa. Diakille rahoitusmuutos on ollut erittäin vaikea.

– Diakin kestävä tulevaisuus edellyttää myös vaikeita ratkaisuja. Toimintamme kilpailuetu ja laatu tulee turvata myös tutkintomäärien kasvaessa. Rakennamme ja uudistamme korkeakouluamme niin, että se voi täyttää yhteiskunnallisen tehtävänsä tulevaisuudessa entistä vaikuttavammin, sanoo Diakin toimitusjohtaja-rehtori Elina Juntunen.

Muutosneuvotteluissa tullaan neuvottelemaan esimerkiksi suunnitelmista organisaatiorakenteiden uudistamiseksi, toimintamallien kehittämiseksi ja henkilöstömäärän vähentämiseksi. Muutosneuvotteluissa käsitellään mahdollisia työsuhteen irtisanomisia sekä työsuhteen ehtojen olennaisia muutoksia, kuten työtehtävien sisällön muutoksia. Jos henkilöstövähennyksiä joudutaan tekemään, arvioitu henkilöstövähennysten määrä on enintään 40 henkilötyövuotta. Mahdollisten vähennysten lukumäärä ja kohdentuminen tarkentuvat neuvotteluiden aikana.  

Muutoksista ryhdytään neuvottelemaan henkilöstön edustajien kanssa 18.4.2024. Henkilöstölle järjestetään tiedotustilaisuuksia ja tarvittaessa tukea. Diakin opetus- ja muu toiminta jatkuvat mahdollisimman normaalisti muutosneuvottelujen aikana.

Lisätiedot

Toimitusjohtaja-rehtori Elina Juntunen on median tavoitettavissa puhelimitse 10.4. klo 14–15. Puhelinnumero löytyy tiedotteen lopusta.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye