Tampere-talo Oy

Tampere-talo valitsi vastuullisemmin – edelläkävijä vahvistaa Tampereen asemaa tapahtumapääkaupunkina

Jaa

Ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo, on ylpeä saavutuksestaan Valitse vastuullisemmin -merkin suhteen. Tampere-talo on ensimmäinen suomalainen tapahtumatila, joka on onnistunut täyttämään kaikki 22 tapahtumatiloille asetettua vastuullisuuskriteeriä. Tieto ilmenee tarkastelemalla MyHelsingin ja Visit Tampereen Valitse vastuullisemmin –palveluita. Saavutus vahvistaa Tampere-talon asemaa kestävän kehityksen pioneeriorganisaationa tapahtuma-alalla Suomessa, samalla kun se sitoutuu kestävään tulevaisuuteen.

Ilmakuva kulttuuri-ja kongressikeskus Tampere-talosta kesäisessä ja aurinkoisesse vihreydessä.
Kulttuuri- ja kongressikeskus Tampere-talo on yksi Tampereen tunnetuimpia maamerkkejä. Kuva: Laura Vanzo / Visit Tampere

Matka kohti vastuullisempaa tulevaisuutta

Tampere-talolla on pitkään ollut palvelussa 21 kriteeriä. Puuttuva kriteeri täyttyi henkilökunnan ilmaistua toiveensa saada käyttää työaikaansa vapaaehtoistyöhön, ja sen mahdollistamisesta marraskuussa 2023. Jokainen työntekijä sai halutessaan käyttää tunnin viikossa omaa työaikaansa valitsemaansa vapaaehtoistyöhön. Toimintamallista tehtiin pysyvä käytäntö ja se on hyvä esimerkki Tampere-talon sitoutumisesta vastuulliseen toimintaan.

Valitse vastuullisemmin – Kestävän kuluttamisen opas

Visit Tampereen Valitse vastuullisemmin –palvelu toimii oppaana kestävämpiin valintoihin. Palvelu kannustaa ja kirittää paikallisia yrityksiä kohti ilmastoystävällisempää tulevaisuutta. Valitse vastuullisemmin -palveluun liittyvät yritykset, mukaan lukien Tampere-talo, on helppo tunnistaa punaisesta sydäntunnuksesta Visit Tampereen sivuilla.

”Valitse vastuullisemmin –palvelun tavoite on auttaa löytämään kestävämpiä elämyksiä Tampereella. Yrityksille siitä on pyritty tekemään matalan kynnyksen väline vastuullisuuden kehittämiseen. Se kattaa kuitenkin laajasti kestävyyden eri osa-alueet, joten kaikkien kriteerien täyttäminen on todella upea saavutus ja kertoo vahvasta ja monipuolisesta vastuullisuustyöstä”, kertoo Visit Tampereen kestävän matkailun projektipäällikkö Matti Pollari.

Tampereen tavoitteena on kasvaa kestävästi ja saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2030 mennessä. Valitse vastuullisemmin -palvelu rohkaisee toimijoita tekemään kestäviä valintoja ja edistää kestävää kehitystä Tampereella. Valitse vastuullisemmin on alun perin Helsinki Marketing Oy:n lanseeraama palvelu, jonka kriteeristö räätälöitiin Tampereelle yhdessä Demos Helsingin kanssa.

Tampere-talo 30 vuotta edelläkävijyyttä

Vastuullisuudessa Tampere-talo on ollut edelläkävijä laatiessaan ensimmäisen ympäristöohjelmansa jo 1990-luvun alussa ja saavuttaen pohjoismaisen Joutsenmerkin vuonna 2014. Tampere-talo on ollut hiilineutraali kiinteistö vuodesta 2019 lähtien ja vuonna 2022 Joutsenmerkki päivitettiin vastaamaan tiukempia kriteerejä. Tampere-talo on myös ylpeä Ekokompassi ja Sustainable Travel Finland -sertifikaateistaan. Viime vuosina tapahtumayhtiö on panostanut myös vahvasti taloudelliseen ja sosiaaliseen vastuuseen.

Vuonna 2023 Tampere-talon yhteisölle tuottamat ilmaistapahtumat huomioitiin Keskuskauppakamarin Vuoden vastuullisuusteko-kilpailun finaalipaikalla, jonka lisäksi Tampere-talo sai Tampereen kaupungin vammaisneuvoston kunniamaininnan tiedostavien ja esteettömien julkisten WC-tilojen toteuttamisesta.

"Tampere-talo on sitoutunut pitkäjänteiseen kestävän kehityksen tukemiseen sekä vastuullisuuteen. On mainiota, että tamperelainen tapahtumatila saavuttaa kaikki kriteerit ensimmäisenä – se vahvistaa Tampereen asemaa Suomen tapahtumapääkaupunkina", iloitsee Tampere-talon vastuullisuuspäällikkö Marko Koivisto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy jakaantui 1.1.2024 alkaen kahdeksi yhtiöksi. Uudessa yhtiömallissa emoyhtiönä toimii kulttuurin ja taiteen edistämiseen keskittyvä Tampere-talo Oy ja tytäryhtiönä kaupalliseen toimintaan keskittyvä Talo Events Oy. Yhtiöt muodostavat yhdessä Tampere-talo-konsernin.

Tampere-talo-konserni on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2022 Tampere-talon liikevaihto oli 14,7 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, palvelemme 675 000 tyytyväistä kävijää ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas, ja työntekijöitä on 52. Hallituksen puheenjohtaja on Kristiina Michelsson.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Puistokonsertissa kesän suurin yhteistanssi – Tampere Filharmonian johdossa Matthew Halls ja solistina lauluyhtye Rajaton17.5.2024 14:45:00 EEST | Tiedote

Tampere Filharmonia, Tampere-talo ja Tampereen Energia järjestävät loppukesän perinteisen Puistokonsertin Tampereen Sorsapuistossa lauantaina 10. elokuuta 2024. Tampere Filharmoniaa johtaa orkesterin ylikapellimestari Matthew Halls, ja solistina kuullaan lauluyhtye Rajatonta. Tanssiteemainen ilmaiskonsertti nähdään suorana lähetyksenä Yle TV 1 -kanavalla, ja se huipentuu kesän suurimpaan yhteistanssiin.

Concert version of Beethoven's Fidelio brings top conductor Susanna Mälkki to Tampere30.4.2024 11:00:10 EEST | Press release

Tampere Opera and Tampere Philharmonic Orchestra join forces to offer opera fans Beethoven's Fidelio as a concert version at Tampere Hall on October 10th and 12th, 2024. The concerts will be conducted by the internationally acclaimed conductor Susanna Mälkki, with stellar soloists, the Tampere Philharmonic Orchestra, and the Tampere Opera Choir. Concert tickets are now on sale.

Beethovenin Fidelio-oopperan konserttiversio tuo huippukapellimestari Susanna Mälkin Tampereelle30.4.2024 09:00:12 EEST | Tiedote

Tampereen Ooppera ja Tampere Filharmonia yhdistävät voimansa ja esittävät Ludwig van Beethovenin (1770–1827) rakkautta ja rohkeutta ylistävän Fidelio-oopperan konserttiversiona 10. ja 12. lokakuuta 2024 Tampere-talossa. Teoksen johtaa kansainvälisesti menestynyt kapellimestari Susanna Mälkki. Solisteina loistavat suomalaiset tähtilaulajat, kuorona laulaa Tampereen Oopperan kuoro ja orkesterina soittaa Tampere Filharmonia. Konserttien liput ovat nyt myynnissä.

Arppa, Kaseva ja Tampereen Kirjafestarit – Tampere-talo julkaisi uutta ohjelmaa loppuvuoteen18.4.2024 07:45:00 EEST | Tiedote

Kaksipäiväinen Tampereen Kirjafestarit valtaa Tampere-talon tutulla paikallaan marras-joulukuun vaihteessa 30.11.–1.12.2024. Pirkanmaan suurin kirjallisuuden ja kulttuurin juhla kokoaa saman katon alle vuoden kiinnostavimmat kirjailijat ja kirjallisuuden ystävät. Syksyn konserttitarjontaan on lisätty Arpan, Pete Parkkosen ja Olli Halosen intiimit Pienen salin keikat. Nostalgian nälkäisille on luvassa menneiden vuosikymmenten parhaita suomihittejä, kun Ison salin lavalle nousevat Kaseva ja Leavings-Orkesteri. Tapahtumien liput ovat nyt myynnissä.

Wizards, dragons, and Rings of Power – Tampere Hall to showcase top fantasy artist John Howe’s first Finnish art exhibition in the summer9.4.2024 09:52:16 EEST | Tiedote

Internationally acclaimed fantasy artist John Howe's artwork will be showcased for the first time in Finland in a comprehensive solo art exhibition. Especially known for his artwork portraying J.R.R. Tolkien's fantasy worlds, Howe's art exhibition will be open at Tampere Hall from July 6th to August 18th, 2024. The exhibition will feature over 250 original artworks spanning the artist's extensive career. Tickets for the exhibition are now on sale.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye