Rakennusliike Lapti Oy

Jynkän alueen päiväkodin kehitysvaiheen urakkasopimus solmittu

Jaa

Kuopion Jynkän kaupunginosaan rakennetaan uusi hirsirakenteinen kuusiryhmäinen päiväkoti, joka palvelee myös avoimen päiväkodin ryhmätoimintaa. Jynkän päiväkoti toteutetaan yhteistoiminnallisena KVR-urakkana. Hinta-laatusuhteiltaan parhaan tarjouksen hankinta-asiakirjoissa esitettyjen vertailuperusteiden mukaisesti laati Rakennusliike Lapti Oy.

Kuopion Tilapalvelut ja Rakennusliike Lapti Oy ovat allekirjoittaneet kehitysvaiheen sopimuksen, jonka myötä rakennushanke käynnistyy nyt tarkemmalla suunnittelutyöllä. Päiväkodin rakentaminen on suunniteltu alkavaksi kesällä 2024 ja otettavaksi käyttöön syksyllä 2025. Päiväkodin sisätiloista tulee selkeät, mahdollisimman muuntojoustavat sekä helposti kalustettavat, jotta ne vastaavat käyttäjän erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin.

Lasten leikkiminen ja liikkuminen eri vuodenaikoina on huomioitu leikkipihan ja tontin suunnittelussa. Leikkipihalle tulee katoksia, puustoa ja muuta kasvillisuutta, jotka parantavat viihtyisyyttä ja tarjoavat suojaa auringolta ja sateelta. Osa tontista jätetään luonnontilaiseksi seikkailumetsäksi.

Pääosin yksikerroksinen päiväkotirakennus on hirsirakenteinen. Energiatehokkaassa päiväkodissa tähdätään A-energialuokkaan. Rakennuksen katto varustetaan aurinkopaneelijärjestelmällä. Päiväkoti on laajuudeltaan reilu 1 700 brm2.

”Jynkän päiväkoti tulee korvaamaan käytöstä poistuvia ja purettavia tiloja. Kuopion ilmastopoliittisen ohjelmaan kuuluu osaltaan puurakentamisen edistäminen. Ohjelman mukaan kaupungin uudisrakentamisessa otetaan käyttöön toimintatapa, jossa jokaisen julkisen rakennuksen suunnittelun alkuvaiheessa arvioidaan, miten sen rakentamisessa voidaan hyödyntää puuta. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsemme kehittämään Kuopioon uutta hirsipäiväkotia” kertoo Kuopion Tilapalveluiden rakennuttaja Niko Nousiainen.

”Kokeneena päiväkotirakentajana tulemme mahdollistamaan lapsille ja aikuisille mielekkään arjen laadukkaassa hirsipäiväkodissa. Suunnitelmamme saivat jo kilpailutuksessa parhaat laatupisteet. Tulemme vielä kehitysvaiheessa hiomaan suunnitelmia tilaajan ja tulevien käyttäjien kanssa parhaiden mahdollisten ratkaisujen löytämiseksi”, kertoo Laptin Itä-Suomen aluejohtaja Jussi Heikkilä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Niko Nousiainen, Rakennuttaja, Kuopion Tilapalvelut, niko.nousiainen@kuopio.fi
Jussi Heikkilä, tekninen johtaja, aluejohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, 040 080 7299, jussi.heikkila@lapti.fi

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on monipuolinen ja vakavarainen suomalainen rakennusalan toimija. Rakennamme huolella hyvän elämän puitteita ympäri maan: asuntoja, toimitiloja sekä toimivan yhteiskunnan tärkeimpiä tiloja päiväkodeista kouluihin ja hoivakodeista sairaaloihin. Meillä työskentelee reilu 500 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye