Viestintätoimisto Manifesto Oy

Ruuan kuljetusrobottien opit ensimmäisestä talvesta Suomessa

Jaa

Maailman suurin autonomisia robottikuljetuksia tarjoava yhtiö Starship Technologies ja S-ryhmä aloittivat ruokaostosten robottikuljetukset asiakkaille Suomessa viime vuonna. Robottien ensimmäinen talvi Suomessa on nyt ohi ja Starship on koonnut yhteen kuluneen talven opit. Niiden pohjalta yhtiö on kehittynyt robottien talviominaisuuksia entistäkin paremmiksi.

Kuljetusrobotit toimivat talven aikana 11 suomalaisessa kaupungissa, joista Oulu on pohjoisin kaupunki maailmassa, missä robotit ovat koskaan olleet toiminnassa talvella. Suomen talvesta saatujen kokemusten pohjalta Starship kehitti robotteihin seuraavia uusia talviominaisuuksia:

  • Erillinen robotin "lumitila", jonka avulla robotit voivat nostaa kaksi keskipyörää ilmaan saadakseen suuremman pidon lumisella ja jäisellä pinnalla. Robotissa on yhteensä kuusi pyörää.
  • Ratkaisu lumikasojen havaitsemiseksi - perustuu tietokonenäön ja esteiden havaitsemisen teknologioiden yhdistelmään.
  • Parempi reitin suunnittelu ja robotin terävämmät käännökset lumikasojen välttämiseksi.
  • Lumisen reitin leveyden kartoitus, mikä auttaa robottia kulkemaan normaalia kapeammalla reitillä.
  • Ominaisuudet, joiden avulla robotit pystyvät havaitsemaan paremmin lumeen juuttumisen, ja uusia liiketekniikoita lumesta irrottautumiseen.

”Talven olosuhteet Suomessa ovat erityiset ja saimme paljon oppia robottien toimimisesta lumisessa ympäristössä. Kehitystiimimme teki kovasti töitä talven opetusten pohjalta parantaakseen robottien suorituskykyä. Uusien talviominaisuuksien myötä robotit soveltuvat jatkossa entistäkin paremmin talvisiin olosuhteisiin. Esimerkiksi robottien kuljetusajat ovat nopeutuneet 10–15 prosenttia”, sanoo johtaja Lindsay Roberts Starshipistä. Hän vastaa autonomisen kuljetusteknologian kehityksestä yhtiössä.

“Vaikka robotit ovat oppineet lisää talvesta, ovat ne joskus tarvinneet auttavaa kättä. On ollut sydäntä lämmittävää nähdä, kuinka ihmiset auttavat robotteja, jos ne juuttuvat lumeen. Ja robotit ovat aina kohteliaita - ne sanovat kiitos avusta”, Roberts jatkaa.  

“Tähän mennessä väsymättömät robotit ovat tehneet yli 120 000 toimitusta. Robokuljetukset ovat tällä hetkellä saatavilla S-kaupat-sovelluksen kautta Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Lohjalla, Tampereella, Turussa, Liedossa, Porissa, Raumalla, Jyväskylässä ja Oulussa”, kertoo Business Developer Tiina Meyer S-ryhmän vähittäiskaupasta

Starship ja S-ryhmä aikovat laajentaa robottikuljetuksia nykyisillä toiminta-alueilla ja avata palvelun myös uusille paikkakunnille. 

“Saamme robokuljetuksista paljon positiivista palautetta ja sympaattiset robotit ovatkin valloittaneet asiakkaiden ja myös meidän myymälöiden henkilökunnan sydämet”, Tiina Meyer sanoo. 

Maailmanlaajuisesti robotit ovat tehneet jo yli 6 miljoona toimitusta. Ne ylittävät tien keskimäärin 150 000 kertaa päivässä, mikä tarkoittaa kolme ylitystä sekunnissa.

Robotissa on 12 kameraa, sensoreita ja tutkia. Se hyödyntää tietokonenäköä ja GPS-paikannusta sekä teknologiaa, joka tunnistaa eri esteet, olipa kyseessä jalankulkija, pyöräilijä tai jokin muu liikkuva laite. Robotissa on myös ääniominaisuus, jonka avulla voi kommunikoida sen läheisyydessä oleville. Robotti tuntee ympäristön ja kulkuväylien kaikki yksityiskohdat, myös teiden ylitykset, ja tekoälyn avulla se oppii koko ajan lisää ympäristöstä. 

Katso video roboteista ja talvesta täältä.

--

Starship Technologies mullistaa kuljetuspalvelut autonomisilla roboteilla. Robotit on suunniteltu toimittamaan ruokaa, elintarvikkeita ja paketteja paikallisesti muutamassa minuutissa. Robotit ovat matkustaneet yli 11 miljoonaa kilometriä ja suorittaneet yli 6 miljoonaa autonomista toimitusta eri puolilla maailmaa. Starshipin perustajat ovat Janus Friis (Skypen toinen perustaja) ja Ahti Heinla (Skypen pääarkkitehti), joka toimii myös yhtiön pääjohtajana.

Website: https://www.starship.xyz/follow / starshipdeliveries.com 

Facebook: @Starshiptech 

Twitter: @Starshiprobots 

Instagram: @Starshiprobots 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Olemme kokenut ja sitoutunut viestintätoimisto, joka kuuntelee asiakasta ja saa tuloksia aikaiseksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Haluatko etätyöskennellä paratiisin keskellä? – Turkki helpottaa suomalaisten diginomadien pidempiaikaista oleskelua29.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Elävistä kaupungeistaan ja upeista rannikoistaan tunnettu Turkki on yksi maailman suosituimmista matkailukohteista. Nyt viisumin saaminen pidempiaikaiseen oleskeluun ja etätyöskentelyyn lomaparatiisissa on aiempaa helpompaa myös suomalaisille. Suomalaiset diginomadit, jotka haluavat tehdä etätöitä Turkissa pidempään, voivat käynnistää viisuminhakuprosessin helposti Digital Nomad GoTürkiye -alustalla.

Autoglymin uusi kolmivaikutteinen autonpesuaine helpottaa autonpesua ja luo kiiltävän lopputuloksen suojaavalla pinnalla15.4.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Ceramic Wash & Protect on kehitetty Autoglymin uudella shampoopohjaisella, keraamisella (Si02) teknologialla. Helpottaa auton maalipinnan puhdistamista ja pesun jälkeistä kuivaamista lyhentäen autonpesuun kuluvaa aikaa. Pesuaineen äärimmäisen konsentroitu, heikosti vaahtoava koostumus on erittäin riittoisa ja yksi pakkaus riittää jopa 33 pesukertaan.

Virta sai ison tilauksen Saksasta – Plaza-hotelliketjulle Virran sähköautojen latauspalvelu kaikkiin ketjun hotelleihin9.4.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Saksan suurimpiin hotelliketjuihin kuuluva Plaza-hotelliryhmä alkaa tarjota yhteistyössä suomalaisen Virran kanssa matkailijoilleen sähköajoneuvojen latauspalvelua (EV) kaikissa Plazan yli 50 hotellissa Saksassa, Itävallassa ja Hollannissa. Julkinen latausinfrastruktuuri tulee käyttöön vauhdilla laajentuvan Plaza-ryhmän hotelleissa lähikuukausien aikana. Uuden hotellipalvelun avulla hotellivieraat voivat ladata sähköautojaan oleskelunsa aikana, mikä tukee kestävää liikkumista ja tarjoaa lisäarvoa matkustajille.

Anatolian moskeijareitti esittelee arkkitehtoniset, puiset hypostyylimoskeijat, jotka ovat Turkin 21. Unescon maailmanperintökohde8.4.2024 09:36:13 EEST | Tiedote

Anatolian Unescon maailmanperintökohteet ovat täynnä arkkitehtuurin ihmeitä. Anatolia tarjoaa muinaisten sivilisaatioiden synnyinsijana ainutlaatuisia historiallisia ja arkkitehtonisia kokemuksia nykypäivän vierailijoille. Anatolian tarjoamiin aarteisiin kuuluvat muun muassa keskiaikaiset puiset hypostyylimoskeijat, joista tuli viime vuonna Turkin kahdeskymmenesensimmäinen Unescon maailmanperintökohde.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye