HelsinkiMissio

Uudenlainen lähiösali tuo nuorille vaihtoehdon väkivallalle ja jengielämälle Vantaalla

Jaa

Alle 21-vuotiaiden nuorten väkivaltarikoksia eli pahoinpitelyjä, ryöstöjä ja henkirikoksia kirjattiin vuonna 2022 noin neljännes enemmän kuin vuotta aiemmin. Vantaalla alle 17-vuotiaiden tekemät väkivaltarikokset ovat kasvaneet huomattavasti. Nuorille suunnattu lähiösali on avautunut Myyrmäessä.

Lähiösalilla Myyrmäessä nuoria kohtaavat valmentajat Miika Mehmet, Charlotte Pettersson ja Niklas Räsänen
Lähiösalilla Myyrmäessä nuoria kohtaavat valmentajat Miika Mehmet, Charlotte Pettersson ja Niklas Räsänen Kuva: Jani Laukkanen

Lähiösalilla 13–29-vuotias nuori saa valmennusta eri kamppailulajeihin ja keskusteluapua tuekseen. Toiminta on suunnattu nuorille, jotka ovat ajautumassa rikollisiin jengeihin, oireilevat väkivaltarikoksilla, ovat kiinnittyneet vakavaan rikolliseen toimintaan tai haluavat irtautua rikollismaailman vaikutuspiiristä. Tavoitteena on ehkäistä nuorten jengiytymistä ja väkivaltaista käytöstä. Työ pohjautuu HelsinkiMissiossa kehitettyyn vaikuttavaan väkivallasta irtautumisen Aggredi-menetelmään.

– Lähiösalilla ei ole väliä mistä taustasta kukin tulee, mitä valintoja on tehnyt tai mitä on tekemässä, kaikki ovat siellä kehittämässä itseään ja vain sillä on siinä hetkessä merkitystä, sanoo Aggredi Primon lähiösalin valmentaja Miika Mehmet.

Lähiösalilla nuori voi käydä valmentajien kanssa luottamuksellisia keskusteluja ja saada sparrausta myös arjenhallintaan ja opiskeluun liittyvissä asioissa. Toiminta on maksutonta, eikä edellytä lähetettä. Nuori voi ottaa itse yhteyttä tai hänet voi kuka tahansa ohjata tapaamaan lähiösalin valmentajia.

Vantaalla nuorten kasvavaan rikollisuuteen etsitään ratkaisuja

Nuorten väkivalta- ja erityisesti ryöstörikollisuus on kehittynyt huolestuttavalla tavalla viime vuosien aikana. Alaikäisten rikosepäilyjen määrä on yli kaksinkertaistunut vuodesta 2015. Nuorten vakava rikollisuus linkittyy myös osin katujengeihin.

Alle 17-vuotiaiden tekemät väkivaltarikokset Vantaalla ovat koronan jälkeen lisääntyneet ja erityisesti alle 17-vuotiaiden ryöstörikosten lukumäärä on korkeammalla kuin muissa suurissa kaupungeissa.

Lähiösalin toimintaa Vantaalle on suunniteltu alusta asti yhdessä kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Yhteistyö jatkuu tiiviinä koko hankkeen ajan.

– Haasteen ratkaisemiseen tarvitaan uusia ideoita ja erilaisia malleja sekä monialaista yhteistyötä. Siksi meille on tärkeää lähteä toteuttamaan lähiösalia yhdessä järjestön ja kaupungin työntekijöiden kanssa, sanoo Vantaan kaupungin Nuoriso- ja yhteisöpalvelujohtaja Hannu Rusama. 

Lähiösali Myyrmäessä

  • Lähiösali sijaitsee kauppakeskus Isomyyrissä, Liesitori 1, 01600 Vantaa
  • Yhteydenotot sähköpostilla charlotte.pettersson@aggredi.fi, miika.mehmet@aggredi.fi ja niklas.rasanen@aggredi.fi
  • Toiminta on 13–29-vuotiaille nuorille maksutonta, lähetettä ei tarvita
  • Toiminnasta vastaa HelsinkiMissio ja sitä toteutetaan yhteistyössä Vantaan kaupungin nuorisopalveluiden kanssa
  • Lähiösalia toteuttavalla Aggredi Primo -hankkeella on opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustus. Lisäksi projektia rahoittaa Urlus-säätiö.

www.aggredi.fi/aggredi-primo/

Avajaiset 15.4. klo 15.

Lähiösaliin pääsee tutustumaan avajaisissa maanantaina 15.4. Tilaisuudessa puheenvuoron käyttävät Vantaan kaupungin ja HelsinkiMissio edustajat.

Median Ilmoittautumiset 12.4. mennessä viestintäpäällikkö kristiina.backberg@helsinkimissio.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Miika Mehmet, Aggredi Primon vastaava ohjaaja ja valmentaja
miika.mehmet@aggredi.fi, 044 901 6470

Hannu Rusama, Vantaan kaupungin nuoriso- ja yhteisöpalvelujohtaja
hannu.rusama@vantaa.fi, 044 761 4117

Kuvat

Lähiösalilla Myyrmäessä nuoria kohtaavat valmentajat Miika Mehmet, Charlotte Pettersson ja Niklas Räsänen
Lähiösalilla Myyrmäessä nuoria kohtaavat valmentajat Miika Mehmet, Charlotte Pettersson ja Niklas Räsänen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

HelsinkiMissio on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton sosiaalialan järjestö. Vähennämme yksinäisyyttä ja lisäämme hyvinvointia. Tunnemme yksinäisyyden ja tiedämme keinot sen voittamiseksi. 

Toimimme sadan ammattilaisen ja tuhannen vapaaehtoisen voimin. Kohtaamme, tuemme ja autamme vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä. Tarjoamme yksinäisyyttä lievittäviä palveluja valtakunnallisesti sekä mahdollisuuden osallistua vapaaehtoisena kohtaamaan muita.

Kutsumme kaikki tekoihin yksinäisyyttä vastaan. Tavoitteemme on, että kukaan ei jää yksin.

helsinkimissio.fi

#yhdessäyksinäisyysvoitetaan

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HelsinkiMissio

500 000 kokemusta yksinäisyydestä – HelsinkiMissio kerää varoja yksinäisyyden vähentämiseksi23.4.2024 06:30:00 EEST | Tiedote

Joka kymmenes suomalainen kärsii haitallisesta, pitkäkestoisesta yksinäisyydestä. Se tarkoittaa, että Suomessa on yli 500 000 yksinäistä, joille yksinäisyyden kokemus tuo surua ja tuskaa päivittäin. Jatkuva yksinäisyys on vakava terveydellinen riski ja aina vakava inhimillinen kokemus. HelsinkiMissio kerää varoja 22. huhtikuuta käynnistyvällä kampanjalla yksinäisyyden vähentämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye