Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia, Kuortaneen Urheiluopisto ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu yhdistävät koulutusvoimansa

Jaa

Haaga-Helian ja Seinäjoen ammattikorkeakoulut sekä Kuortaneen Urheiluopisto ovat allekirjoittaneet yhteistyön aloittamista ja kehittämistä koskevan aiesopimuksen.

Teemu Kokko, Jussi Töyrylä, Tapio Korjus ja Teemu Lehmusto.
Teemu Kokko, Jussi Töyrylä, Tapio Korjus ja Teemu Lehmusto solmivat aiesopimuksen Haaga-Helian Pasilan kampuksella 10.4.2024.

Sopimuksen tarkoitus on sopia liikunta-alan korkeakoulutarjonnan kehittämisestä Kuortaneen toimintaympäristössä. Tämä aiesopimus koskee kehittämistyön ensimmäistä vaihetta, jossa Kuortaneen opiskelijoille mahdollistetaan avoimen AMK:n polkuopinnot Haaga-Heliassa. 

Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko näkee yhteistyön mahdollistavan entistä monipuolisemman tarjonnan. 

– Haaga-Helian liikunta-alan koulutuksella on edellytyksiä toimia dynaamisesti eri toimintaympäristöissä. Kiinnittyminen urheiluopiston toimintaympäristöön on luontevaa ja mahdollistaa alueellisesti entistä monipuolisemman tarjonnan korkeakouluopintoihin. Liikunta-ala on vetovoimainen, ja Haaga-Helialle on tärkeää olla kehittämässä alan koulutusta sekä vaikuttavuutta yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Kuortaneen toimintaympäristö mahdollistaa opiskelijoille työelämäläheisen ja jatkuvasti kehittyvän oppimisympäristön. Tässäkin ollaan opiskelijan asialla, kommentoi Kokko.

Kuortaneen Urheiluopiston toimitusjohtaja Jussi Töyrylä korostaa yhteistyön merkitystä liikunta-alan koulutuksen kehittymisessä Etelä-Pohjanmaalla. 

– Ammattikorkeakouluopintojen tuominen Kuortaneelle yhteistyössä Haaga-Helian ja SeAMK:n kanssa on luonnollinen vaihe Kuortaneen Urheiluopiston kehityksessä ja loistava esimerkki kumppanuudesta, missä nuorille tarjotaan entistä monipuolisempia koulutusmahdollisuuksia aidossa urheiluympäristössä, kertoo Töyrylä.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun (SeAMK) rehtori Jaakko Hallila näkee liikunnanohjaajan monimuotokoulutuksen polkuopintojen toteuttamisen Kuortaneella hienona alueellisena koulutusyhteistyömahdollisuutena.

– Tavoitteena on, että Haaga-Helian liikunnanohjaajan monimuotokoulutuksen polkuopiskelijat voivat jatkossa hyödyntää soveltuvin osin myös SeAMK:n jatkuvan oppimisen koulutustarjontaa osana polkuopintoja. Yhteistyön seuraavassa vaiheessa on tarkoitus sopia koulutusyhteistyöstä tarkemmin, sanoo Hallila.

Kuortaneen rehtori Tapio Korjus on ollut jo pitkään mukana kehittämässä liikunta-alan koulutuspolkuja.

 – Allekirjoitettu sopimus käynnistää konkreettisen korkeakouluyhteistyön ensimmäistä kertaa urheiluopiston historiassa. Yhteistyömalli mahdollistaa liikunnan ja urheilun pitkäjänteisten ja monitasoisten koulutuspolkujen toteutuksen alueella. Iloitsen erityisesti entistä korkeatasoisemmasta osaamisen kehittämisestä ja hyödyntämisestä Kuortaneen johtamassa monilajisessa valtakunnallisessa valmennuskeskus- ja urheiluakatemiaympäristössä, kertoo Korjus.

– Haaga-Helian liikunnanohjaajan koulutuksesta valmistuu liikunta-alan asiantuntijoita liikunnan ja hyvinvoinnin sekä urheilun toimialoille. Kuortaneen urheilun toimintaympäristö ja Haaga-Helian koulutuksen kytkeytyminen osaksi alueellista toimintaa mahdollistaa korkeakoulutasoisen urheilutoiminnan ja valmennusosaamisen kehittämisen sekä tukee tavoitteellisten urheilijoiden kaksoisuraa. Tulevaisuudessa myös TKI-rajapinnat antavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia yhteiselle tekemiselle, kommentoi Haaga-Helian tutkintojohtaja Teemu Lehmusto.

Lisätiedot

Teemu Lehmusto, tutkintojohtaja, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, puh. 050 4122 923
Tapio Korjus, rehtori,  Kuortaneen Urheiluopisto, puh. 040 5740 355

Avainsanat

Linkit

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia on ammattikorkeakoulu, jossa koulutamme liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkimme ja kehitämme näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietojenkäsittely, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, journalismin koulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus.

Meille on tärkeää, että opiskelijoillamme on heti valmistuttuaan vahvat siteet työelämään. Panostamme toiminnassamme yrittäjyyteen, yhteistyöhön, innovatiivisuuteen ja kansainvälisyyteen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye