Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuustossa järjestettiin kyselytunti ja päätettiin Betania-talon perusparannuksen ja päiväkotikäyttöön muuttamisen hankesuunnitelmasta

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto kokoontui 10. huhtikuuta 2024 klo 18. Valtuusto alkoi kyselytunnilla, jolla käsiteltiin kysymystä omalääkäri-omahoitajamallista sekä lasten ja nuorten hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyvää kysymystä.

Valtuutettuja salissa kesällä.
Huhtikuun ensimmäisessä kaupunginvaltuustossa järjestettiin kyselytunti. Sakari Röyskö

Helsingin kaupunginvaltuuston kokous järjestettiin keskiviikkona. Valtuusto alkoi kyselytunnilla, jossa käsiteltiin kahta aihetta. 


Valtuutettu Seija Muurisen ja valtuutettu Sirpa Asko-Seljavaaran (kok) kysymys käsitteli omalääkäri-omahoitajamallia sekä ammatinharjoittajamallia. Kysymykseen vastasi sosiaali-, terveys- ja pelastustoimialan apulaispormestari Daniel Sazonov (kok.).


Valtuutettu Shawn Huff (vihr.)  esitti kysymyksen lasten ja nuorten hyvinvointiin ja turvallisuuteen liittyen. Pormestari Juhana Vartiainen (kok.) piti puheenvuoron yleisesti segregaation ehkäisystä ja varsinaiseen kysymykseen vastasi kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki.


Kyselytunnin lisäksi valtuusto hyväksyi huhtikuun ensimmäisessä kokouksessa osoitteessa Perämiehenkatu 13 sijaitsevan Betania-talon perusparannusta ja päiväkotikäyttöön muuttamista koskevan hankesuunnitelman. Hankesuunnitelma koskee Betania-talossa laajaa toiminnallista ja teknistä perusparannusta, jossa kiinteistön kaikki tilat muutetaan päiväkotikäyttöön. Tilat palvelevat tällä hetkellä noin 80 lasta. Nykyinen päiväkotirakennus on korjauksen tarpeessa, liian pieni kasvavalle lapsimäärälle ja sen tilat eivät kaikilta osin tue toiminnallisia tavoitteita.


Korjauksen myötä perusparannettavat tilat tulevat varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen käyttöön. Tilapaikkoja rakennukseen tulee kaikkiaan 196. 
Hankkeen rakentamiskustannukset ovat arvonlisäverottomana yhteensä enintään 15 970 000 euroa.


Lisäksi Helsingin kaupunginvaltuusto vahvisti Laakson yhteissairaalahanketta koskevien eräiden tonttien vuokrausperiaatteet. Kyseessä on kaupungin yhteishanke HUSin kanssa.
Kaikki kaupunginvaltuuston päätökset ja mahdolliset äänestykset löytyvät päätöstiedotteesta. Päätöstiedote julkaistaan kaupunginhallituksen asiakirjat -sivulla.

Riikka Jauhiainen
viestintäasiantuntija
puh. 040 637 8236
riikka.jauhiainen@hel.fi
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

ICT-yritykset vahvasti keskittyneet pääkaupunkiseudulle – sektorin voimakas kasvu jatkuu15.5.2024 09:22:31 EEST | Tiedote

ICT-sektori on yksi Suomen voimakkaimmin viime vuosina kasvaneista toimialoista. Se on noussut kokoluokaltaan Suomen suurten toimialojen rinnalle ja sen vuosittainen liikevaihto ylittää jo rakentamisen toimialan. Lähes 70 prosenttia kaikkien suomalaisten ICT-yritysten yhteenlasketusta liikevaihdosta syntyy pääkaupunkiseudulla, ja yli puolet alan henkilöstöstä työskentelee joko Espoossa tai Helsingissä. Erityisesti ohjelmistokehitys on ollut viime vuosina vahvassa kasvussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye