Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Limnéll: Rajaturvallisuuslaissa on kyse turvallisuudesta

Jaa

Kokoomuksen kansanedustaja Jarno Limnéll katsoo, että rajaturvallisuuslaki on itärajan poikkeukselliseen tilanteeseen välttämätön ratkaisu.

Jarno Limnell. Kuvaaja: Kimmo Falck.
Jarno Limnell. Kuvaaja: Kimmo Falck.

Eduskunnalle pian annettava rajaturvallisuuslaki on kokoomuksen kansanedustaja Jarno Limnéllin mukaan välttämätön ratkaisu itärajan vakavaan tilanteeseen. Limnéll huomauttaa, että lain ainut tarkoitus on varmistaa suomalaisten turvallisuus poikkeuksellisessa tilanteessa.

"Venäjän toimissa ei ole pidäkkeitä, ja he hyväksikäyttävät lainsäädäntömme ja kansainvälisten sopimusten heikkouksia. Tässä tilanteessa Suomen ja suomalaisten turvallisuus on asetettava etusijalle. Turvallisuuden varmistaminen on valtion perustehtävä ja tätä tarkoitusta rajaturvallisuuslaki palvelee", Limnéll toteaa.

Venäjä kohdistaa Suomeen välineellistettyä maahantuloa, vaikuttaen Suomen ja EU:n turvallisuuteen ja yhteiskunnalliseen vakauteen. Limnéllin mukaan Venäjän toimien tarkoitus on horjuttaa kansallista ja eurooppalaista yhtenäisyyttä. Rajaturvallisuuslaki on määrätietoinen toimi, millä Suomi tekee Venäjän ja ihmissalakuljettajien aikeet tyhjiksi, Limnéll näkee.

”Suomeen ohjattavia ihmisiä käytetään tässä tilanteessa häikäilemättömästi hyväksi. Kyse ei ole humanitaarisesta kriisistä, vaan ihmisiä välineellistävästä epäinhimillisestä toiminnasta. Rajaturvallisuuslailla Suomi lähettää lähtömaihin määrätietoisen viestin siitä, ettei Venäjän ja ihmissalakuljettajien valheisiin pidä uskoa”, Limnéll päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet: Hallitus lyö useissa liikennehankkeissa kuokan maahan – hyvä uutinen myös rakennusalalle22.5.2024 09:55:46 EEST | Tiedote

Hallituksen toisessa lisätalousarvioesityksessä myönnetään rahoitusta usealle merkittävälle liikennehankkeelle. Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet kehuvat hallituksen kehittävän liikenneverkkoa koko Suomen saavutettavuuden, kilpailukyvyn ja huoltovarmuuden vahvistamiseksi juuri oikeaan aikaan. Käynnistyvillä hankkeilla on elvyttävä vaikutus ja niillä reagoidaan vahvasti myös rakennusalaan tilanteeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye