SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tuppurainen: Mäkelän puheet ovat tyylipuhdasta EU-erohaaveilua

Jaa

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Tytti Tuppurainen pitää perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtaja Jani Mäkelän puheita EU:n investointirahastosta epäloogisina, joissa kaikuu perussuomalaisten perimmäinen tavoite, eli ero EU:sta, summaa Tuppurainen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Edustaja Mäkelä ei tunnu Tuppuraisen mukaan ymmärtäneen SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtmanin EU:n yhteistä investointirahastoa koskevan avauksen perusideaa. Kysymys olisi nimenomaan osaamisperusteisesta tuesta, jossa Suomella on perinteisesti ollut vahvat näytöt onnistumisesta.
 
- En tiedä mistä Mäkelä on saanut idean investointirahastosta, joka jakaisi rahaa heikoimmille ja huonoimmille hankkeille, mutta sellaista kukaan ei ole ehdottanut. Tässäkin ajatuserheessä taitaa lopulta paistaa läpi enemmän Mäkelän oma asenne.
 
Tuppurainen muistuttaa, että Lindtman ei ole ehdotuksen kanssa yksin, vaan myös EK on nähnyt yhteisen EU:n investointirahoitusvälineen tarpeellisena suitsijana valtiontuille.
 
- Pienenä maana emme voi koskaan kilpailla EU:n jättiläisten kanssa valtiontuissa. Tätä isojen valtaa vastaan ovat olemassa EU:n valtiontukisäännöt, joissa on tarpeen palata normaaliin. Ei kuitenkaan ole näkyvissä, että suuret maat tähän suostuisivat ilman EU-tason ratkaisuja. Yhteinen, korkeaan osaamiseen perustuva investointirahasto on yksi vaihtoehto EU:n kilpailukyvyn tukemiseksi. Rahaston avulla myös Suomen mahdollisuudet menestyä, saada investointeja ja luoda työpaikkoja kohenisivat. Se ei näköjään perussuomalaisille sovi.

Yhteyshenkilöt

Tytti TuppurainenEduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja

Puh:09 432 3186

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sd-edustajat: Suomen suunta työelämäkysymyksissä on huolestuttava23.5.2024 13:23:53 EEST | Tiedote

Hallituksen julkisen talouden suunnitelma tuleville vuosille tarkoittaa epäoikeudenmukaista talouden tasapainotusta, jossa heikoimmassa asemassa olevilta otetaan enemmän. Suunnitelmasta puuttuvat aidot työllisyystoimet. Asiantuntijoiden mukaan leikkaukset vähentävät talouskasvua 0,5 prosentilla tulevina vuosina. Samalla hallituksen toimet uhkaavat lisätä sukupuolten välistä epätasa-arvoa sekä harmaan talouden lieveilmiöitä. Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan sd-edustajat eivät hyväksy hallituksen julkisen talouden suunnitelmaa ja jättivät asiasta valiokunnassa eriävän mielipiteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye