Avain

Avaimen syksy 2024: Esikoisromaaneja ja monipuolista tietokirjallisuutta

Jaa

Avaimen tulevan syksyn kustannusohjelmassa on kolme esikoisromaania, jännitystä ja parisuhteita.  Tietokirjat rikastuttavat lukijoita muun muassa kuljettamalla Tulenkantajien jäljille Helsinkiin sekä J. A. Hollon elämää pohtivalla teoksella. Omakohtaiset tarinat kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, autismista ja läheisen kuoleman loppuun saattamisesta tarjoavat tietoa ja vertaistukea. Lastenromaanit Rontti-kissan jokiseikkailu sekä Rosmariini ja metsänväen joulu kuljettavat koko perheen huimiin seikkailuihin. Myrsky Hyrskynen ja sekasotkuhuone avaa lukijan silmät mielikuvitukselle. Syksyn selkoromaanien joukossa on muun muassa ukrainalaisen tytön ja venäläisen pojan ystävyydestä kertova Tanssii hyttysten kanssa.

Avaimen syksyn 2024 kustannusohjelma on julkistettu.
Avaimen syksyn 2024 kustannusohjelma on julkistettu.

Lue katalogi

Esikoisromaaneja, parisuhteita ja jännitystä 

Eino Tainan esikoisromaani Se laajenee on voimakas sukupolviromaani. Se on kertomus yhteyden metsästämisestä, loputtomista keskusteluista, nuoruudesta, ystävyydestä ja mielen järkkymisestä. Eino Taina on helsinkiläinen käytännöllisen filosofian opiskelija. Romaani ilmestyy syyskuussa. 

Teija Himmelroosin esikoisromaani Toinen puoli valkoinen kertoo kahden naisen, Kaarinan ja Maritan, tarinan. Yllättävä käänne kietoo naisten elämät yhteen. Himmelroos on espoolainen draamaopettaja, käsikirjoittaja-ohjaaja ja taidepedagogi. Romaani ilmestyy syyskuussa. 

Ida Jauhiaisen Ehkä tää tästä on Jauhiaisen omakohtainen esikoisromaani kamppailusta syömishäiriön syövereissä. Jauhiainen opiskelee suomen kieltä Tampereen yliopistossa. Romaani ilmestyy syyskuussa. 

Meritta Koiviston rikosromaani Suojelija on Tukholmaan sijoittuvan Harriet Jaatinen -sarjan toinen osa. Sarjassa on ilmestynyt aikaisemmin Sukulainen (Avain, 2023). Teos ilmestyy elokuussa. 

Tittamari Marttisen Yllätysrakkautta jatkaa Sarjarakastuja ja Ranskalainen romanssi -romaaneissa alkanutta Melinan tarinaa. Tällä kertaa Melinan ovelle ilmaantuu yllätysvieras, joka vie nuoren naisen unohtumattomalle hiihtovaellukselle. Romaani ilmestyy lokakuussa. 

Ajankohtaista tietokirjallisuutta

Juha Järvelän Tulenkantajat: taiteilijat ja kaupunki on runsaasti kuvitettu teos taiteilijaryhmästä ja Helsingistä. Tulenkantajat on matka lähes sadan vuoden takaisille kaduille, ravintoloihin ja opiskelijabokseihin. FT Järvelä on jyväskyläläinen tietokirjailija. Teos ilmestyy elokuussa.  

Eero Ojasen ja Timo Jantusen Neron tie – J. A. Hollon elämä -teos käsittelee tunnetun kasvatusajattelijan, suomentajan, kirjallisuuskriitikon ja esseistin monipuolista elämää. Teoksen kirjoittaja Jantunen on opettaja ja tietokirjailija, Ojanen on filosofian tohtori, filosofi ja kirjailija. Neron tie ilmestyy elokuussa. 

Ari Haasion Löydä! on täysin uudistettu tiedonhaun opas. Teos tarjoaa jokaiselle vankan tietopaketin medialukutaidon ja tiedonhaun kehittämiseen. Haasio työskentelee Seinäjoen ammattikorkeakoulun yliopettajana. Opas ilmestyy elokuussa. 

Anna Pölkin omakohtainen Metsien kaukainen sini -kirja kuvaa elämää kaksisuuntaisen mielialahäiriön kanssa. Teos tarjoaa vertaistukea ja muistuttaa elämän kauneudesta. Kirja ilmestyy syyskuussa. 

Kati-Annika Ansasin Päätöstili kertoo kuoleman loppuun saattamisesta. Ansas toimi isoäitinsä edunvalvojana ja kuolinpesän hoitajana. Tekstin läpi kulkevat tunteet, joista ei ole lupa puhua – mutta saako niistä kirjoittaa? Kirjailija työskentelee luovan kirjoittamisen opettajana. Päätöstili ilmestyy syyskuussa.  

Timo Pennasen omakohtainen Oikein silmin -teos avaa silmät autismille. Kirjoittaja peilaa omaa elämäänsä siihen, miten autismia on käsitelty mediassa, viihteessä ja yhteiskunnassa. Pennanen on graafinen suunnittelija ja tietokirjailija. Kirja ilmestyy syyskuussa. 

Vesa Sisätön 104 kuuluisaa möläytystä on kokoelma epähuomiossa ääneen lausuttuja totuuksia ja muita sopimattomia lipsautuksia. Kokoelma sisältää möläytyksiä Suomesta ja maailmalta, historian hämäristä 2000-luvun nettimaailmaan. Sisättö on tuottelias kirjailija ja toimittaja. Teos ilmestyy lokakuussa. 

Ismo Loivamaan Iloinen ja kuohuva 1960-luku taltioi kapinoivan vuosikymmenen ilmiöt ja erikoisuudet. Loivamaa on toimittaja ja tietokirjailija. Kirja ilmestyy lokakuussa.  


Luettavaa lapsille

Serkusten Anders Jacobssonin ja Sören Olssonin Bert ja kielletty rakkaus jatkaa nuorten supersuosittua kirjasarjaa kolmen kirjan yhteisniteellä. Kirjailijoiden teoksia on myyty 25 maassa yhteensä yli 12 miljoonaa kappaletta. Bert ja kielletty rakkaus -romaanin on suomentanut Nina Mäki-Kihniä. Romaani ilmestyy elokuussa. 

Tuukka Sandströmin ja Varpun Erosen Rontti-kissa jatkaa seikkailua uudessa lastenromaanissa Rontti-kissan jokiseikkailu. Tällä kertaa Rontti-kissa saa mystisen kutsun syntymäpäiville, jotka järjestetään joen alajuoksulla. Tuukka Sandström on kirjailija ja kustantaja, Varpu Eronen kuvataiteilija. Kirja ilmestyy elokuussa. 

Elina Loisan Myrsky Hyrskynen ja sekasotkuhuone kertoo mielikuvituksesta ja leikistä, sekä siitä, miten eri tavalla lapsi ja aikuinen näkevät sotkuisen huoneen. Loisa kirjoittaa sekä aikuisille että lapsille. Lastenromaani ilmestyy elokuussa. 

Sirkka Knuutilan lastenromaani Rosmariini ja metsänväen joulu tempaa lukijat joulun odotukseen. Luvassa on huimia seikkailuja tarinassa, joka jakautuu 24 osaan. Kirjan on kuvittanut Olga Badulina. Rosmariini ja metsänväen joulu ilmestyy lokakuussa.  

Daga Ulvin kirjoittama ja kuvittama Korppi, sudenkaarne on koko perheen tietokirja Suomen luonnon salaperäisestä asukista. Ulv on kuvittaja ja kirjailija, joka tuo luonnon lähemmäksi lukijaa taiteen ja tiedon keinoin. Sarjassa on ilmestynyt aikaisemmin Karhu – Metsän kultainen omena (Avain, 2023). Korppi, sudenkaarne ilmestyy lokakuussa. 

Selkokirja innostaa lukuharrastukseen

Marja-Leena Tiaisen selkoromaani Tanssii hyttysten kanssa kertoo Antonin ja ukrainalaisen Alisan tarinan. Antonin venäläinen äiti on kuollut ja Alisa vihaa venäläisiä. Voivatko nuoret olla ystäviä? Tanssii hyttysten kanssa on Tiaisen yhdeksäs selkoromaani. Kirja ilmestyy heinäkuussa.

Tapani Baggen hauska ja jännittävä selkodekkari Pikkuvelivaras jatkaa Elsan etsivätoimiston seikkailuita. Kirjan on kuvittanut Anne Muhonen. Kirja ilmestyy heinäkuussa. 

Minna Lindgrenin Kuolema Ehtoolehdossa on romaani elämästä, ystävyydestä ja vanhuudesta. Romaanin on selkomukauttanut Anniina Salin ja se ilmestyy elokuussa.

Tuomas Kyrön Mielensäpahoittaja ja ruskeakastike on hulvattoman hauska kertomus 80-vuotiaasta suomalaisesta miehestä. Romaanin on selkomukauttanut Maiju Ollilainen ja se ilmestyy elokuussa. 

L. M. Montgomeryn Anna ystävämme on jatkoa Annan nuoruusvuodet -romaanille. Klassikkoromaanin on selkomukauttanut Anniina Salin. Kirja ilmestyy elokuussa. 

Marjatta Kurenniemen Onnelin ja Annelin talo on rakastettu lastenkirjaklassikko. Tyttöjen satumaiset seikkailut on selkomukauttanut Silja Vuorikuru. Kirja ilmestyy syyskuussa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Avaimen syksyn 2024 kustannusohjelma on julkistettu.
Avaimen syksyn 2024 kustannusohjelma on julkistettu.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye