Lapin ELY-keskus

Lapissa korjataan tänä vuonna siltoja noin 9,2 miljoonalla eurolla

Jaa

Lapissa uusitaan tai peruskorjataan tänä vuonna seitsemän siltaa ja tehdään pieniä rakenneosakohtaisia korjauksia noin 30 sillalla. Lisäksi Tervolan sillan kaksivuotinen peruskorjaus jatkuu ja EU:n osarahoittamana uusitaan Kalliosalmen silta. Siltojen ylläpitoon, joka sisältää siltojen tarkastukset, suunnittelun, korjaukset ja uusimiset, käytetään noin 9,2 M€.

Vaajoen silta
Vaajoen silta Kuva: ELY-keskus

Lapissa on 1361 maantiesiltaa, joista tänä vuonna uusitaan tai peruskorjataan seitsemän siltaa ja noin 30 siltaan tehdään pieniä rakenneosakohtaisia korjauksia. Siltojen ylläpitoon, joka sisältää siltojen tarkastukset, suunnittelun, korjaukset ja uusimiset, käytetään vuonna 2024 noin 9,2 M€.

Merkittävimpiä siltojen uusimishankkeita ovat Vaajoen ja Kalliosalmen siltojen uusimiset

Vaajoen silta valtatiellä 4 Tervolassa uusitaan huonon kunnon ja kantavuuspuutteen vuoksi. Nykyinen silta on teräsbetoninen jatkuva laattasilta, joka korvataan teräsbetonisella jatkuvalla ulokelaattasillalla. Työt käynnistyvät huhtikuussa 2024 ja valmistuvat lokakuussa 2024.

Kalliosalmen silta kantatiellä 82 Kemijärvellä uusitaan huonon kunnon ja kantavuuspuutteen vuoksi. Nykyinen silta on teräsbetoninen kotelopalkkisilta ja se korvataan jännitetyllä betonisella ulokepalkkisillalla. Lisäksi sillan kohdalla tien geometriaa parannetaan oikaisemalla mutkia, avartamalla kallioleikkausta ja nostamalla tien tasausta. Työt käynnistyvät huhtikuussa 2024 ja valmistuvat lokakuussa 2024.

Muun muassa Taivalkosken patosilta, Tanhuan silta ja Tervolan silta peruskorjataan

Taivalkosken patosilta maantiellä 9267 Keminmaassa peruskorjataan huonon kunnon vuoksi. Silta on teräsbetoninen voimalaitospatosilta. Peruskorjauksessa uusitaan mm. sillan reunapalkit, pintarakenteet, kaiteet, liikuntasaumat sekä korjataan betoni- ja teräsrakenteita. Työt käynnistyvät toukokuussa 2024 ja valmistuvat lokakuussa 2024. Peruskorjaus tehdään yhteistyössä Kemijoki Oy:n kanssa.

Tanhuan silta maantiellä 967 Savukoskella peruskorjataan huonon kunnon vuoksi. Silta on jännitetty betoninen jatkuva kotelopalkkisilta. Peruskorjauksessa uusitaan sillan pintarakenteet, reunapalkit, kaiteet, liikuntasaumalaitteet sekä korjataan betonirakenteita. Työt käynnistyvät huhtikuussa 2024 ja valmistuvat lokakuussa 2024.

Tervolassa maantiellä 928 jatkuu Tervolan sillan peruskorjaus. Silta on teräksinen jatkuva palkkisilta, jossa on teräsbetonikansi. Silta on Lapin pisin maantiesilta, pituutta sillalla on 494 m. Peruskorjauksessa uusitaan sillan pintarakenteet, kaiteet, laakerit ja liikuntasaumalaitteet sekä korjataan betoni- ja teräsrakenteita.  

Haittaa liikenteelle

Siltojen korjaus- ja rakennustyöt ovat vilkkaimmillaan touko–lokakuussa. Työmaan kohdalla liikenne joudutaan yleensä siirtämään kiertotielle tai toiselle ajokaistalle yksisuuntaisena, jolloin liikenteellä oleva tila on normaalia kapeampi. Tämä heikentää liikenteen sujuvuutta ja saattaa aiheuttaa ajoittain liikenteen ruuhkautumista. Tielläliikkujilta toivotaan varovaisuutta ja malttia työmaiden kohdalla.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Siltainsinööri Jaakko Myllylä
0295 037 222
jaakko.myllyla@ely-keskus.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapin ELY-keskus

Vuonna 2024 Lapissa päällystetään teitä ja korjataan siltoja -suunnittelussa kokonaisturvallisuuden kannalta tärkeitä liikennehankkeita27.5.2024 11:01:27 EEST | Tiedote

Lapin tienpidon ja liikenteen katsaus vuodelle 2024 on julkaistu. Vuonna 2024 Lapin ELY-keskuksella on tienpitoon käytettävissä 90,4 miljoonaa euroa. Teiden päällysteitä korjataan enemmän kuin kahtena vuonna yhteensä. Lappi on saanut CEF (Connecting Europe Facility) -rahoitusta sotilaallinen liikkuvuus -osion kautta useisiin hankkeisiin. Tänä vuonna rakennusurakat sisältävät pääosin siltojen korjausta ja uusimista. Suunnittelussa on kohteita, joilla valmistaudutaan tieverkkojen parantamiseen sekä parantamaan liikenneturvallisuutta ja elinkeinoelämän toimintaympäristöä.

Tourism as the beacon for business in Lapland in 2023 – downturn in industrial sectors24.5.2024 09:14:49 EEST | Press release

The Lapland economic trend report is an important knowledge-based management tool for regional development. According to the 2023 report, the annual change in turnover in Lapland was positive only in tourism services, accommodation and catering sector, and business services. In contrast, the industrial sector saw a drop in turnover. Personnel numbers in all sectors in Lapland (including the public sector) developed more positively than the turnover in 2023, showing a growth of 2.0 per cent compared to the previous year.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye