Maaginen raja ylitetty – yli puolet ajoneuvoverolipuista lähetetään sähköisesti

Jaa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom lähetti maaliskuussa 2024 noin 600 000 ajoneuvoverolippua, joista yli 50 prosenttia lähetettiin asiakkaalle sähköisessä muodossa. Sähköisistä ajoneuvoverolipusta 68 % lähetettiin e-laskuna, 19 % Suomi.fi-viesteihin ja OmaPostiin 13 %.

Traficom otti vuonna 2023 käyttöön Suomi.fi-viestit yhtenä tapana lähettää ajoneuvoveroliput sähköisenä asiakkaille. Aiemmin asiakkaat pystyivät tilaamaan veroliput ainoastaan e-laskuna tai OmaPostiin.

”Maaliskuussa sähköisesti lähetettyjen ajoneuvoverolippujen määrä ylitti ensimmäistä kertaa 50 prosentin maagisen rajan. Olemme todella tyytyväisiä sähköisten ajoneuvoverolippujen määrään, mutta tavoitteemme on vielä korkeammalla. Ajoneuvoverolippujen sähköistyminen säästää jo nyt merkittävästi postituskuluissa – arviolta 700 000 euroa vuodessa”, toteaa Traficomin erityisasiantuntija Antti Mört tyytyväisenä.

E-lasku mutkattomin tapa maksaa ajoneuvovero

E-lasku on kätevin tapa maksaa ajoneuvovero. E-laskulla verolippu toimitetaan suoraan asiakkaan verkkopankkiin, valmiina tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi, poistaen tarpeen manuaaliseen tietojen syöttämiseen. Asiakkaat voivat ottaa e-laskun käyttöön verkkopankissaan tekemällä e-laskusopimuksen ajoneuvoverotuksen asiakastunnuksella, joka löytyy ajoneuvoverolipusta ja Traficomin Digikaistalta, liikenteen oma asiointi -palvelusta.

Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus tilata ajoneuvoverolippu sähköisesti OmaPostiin.

Traficom ja Valtiokonttori kannustavat kaikkia hyödyntämään sähköisiä palveluita, jotka tekevät ajoneuvoveron sekä muiden valtion lähettämien laskujen maksamisesta nopeampaa, turvallisempaa ja ympäristöystävällisempää. Valtion muiden virastojen lähettämiä laskuja voi vastaanottaa e-laskuina, OmaPostiin, Kivra digipostipalveluun tai Suomi.fi-viesteihin. "Ottamalla käyttöön e-laskun tai sähköisen postilaatikkopalvelun auttaa paitsi vähentämään valtiolle aiheutuvia kustannuksia, myös säästää ympäristöä", muistuttaa projektipäällikkö Kirsi Launomaa Valtiokonttorista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Valtiokonttorissa tehdään merkityksellistä työtä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. Olemme valtion varainhoidon ja korvauspalveluiden luotettava toteuttaja ja tietojohtamisen uudistaja. Palvelemme valtionhallintoa, kansalaisia, kuntia, yhteisöjä ja yrityksiä – tiedolla ja taidolla. Tutustu meihin ja tehtäviimme tarkemmin osoitteessa valtiokonttori.fi - https://www.valtiokonttori.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtiokonttori

Kutsu medialle: Tervetuloa Valtio Expo -tapahtumaan 7.5.202423.4.2024 07:20:00 EEST | Kutsu

Valtionhallinnon suurin vuotuinen tapahtuma Valtio Expo järjestetään jälleen 7. toukokuuta 2024 Helsingissä Marina Congress Centerissä klo 8-16. Lavalle nousevat muun muassa filosofi Maija-Riitta Ollila, energiayhtiö ST1:n hallituksen puheenjohtaja Mika Anttonen, meteorologi Kerttu Kotakorpi, valtiovarainministeriön osastopäällikkö Mikko Spolander ja pääesikunnan päällikkö Vesa Virtanen. Tilaisuuden avaa Valtiokonttorin tuore pääjohtaja Liisa Räsänen. Keskustelua eteenpäin kuljettaa Ylen uutisista tuttu toimittaja Jussi-Pekka Rantanen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye