Hämeen ELY-keskus

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut metsäalan yrittäjän luonnonsuojelurikkomuksesta sakkorangaistukseen

Jaa

Hämeen ELY-keskus teki 9.5.2023 tutkintapyynnön liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikan alueella maaliskuussa 2023 suoritetuista hakkuista. Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 12.3.2024 yrittäjän päiväsakkoihin.  

Hakkuualue
Hakkuualue Kuva: Jari Mattila

Asemakaava-alueella oli toteutettu hakkuu kiinteistöllä, johon kohdistui kaavassa merkintä SL-1, liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikka. Liito-orava on Euroopan unionin luontodirektiivin liitteen IV (a) mukainen erityisesti suojeltava laji, jonka yksilöiden lisääntymis- ja levähdyspaikkojen hävittäminen tai heikentäminen on kielletty.

Hakkuista oli laadittu metsäsuunnitelma, jonka mukaan alueella on mahdollisesti liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikka. Havainnosta ja suunnitelman kirjauksesta huolimatta asia oli jätetty tarkemmin selvittämättä eikä liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkaa oltu hakkuualueella rajattu tai merkitty. Suoritetun hakkuun seurauksena alueella sijainnut liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikka on hävitetty tai ainakin heikennetty.

Hakkuista ja metsäsuunnitelman laatimisesta vastannut toimitusjohtaja tuomittiin 20 päiväsakon mittaiseen rangaistukseen.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomio 12.3.2024 asianumero R 23/1508 (tuomio on lainvoimainen).

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Hakkuualue
Hakkuualue
Lataa
Kuvituskuva.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hämeen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye