Skanska Oy

Skanska toteuttaa Lahteen uuden K-Citymarketin

Jaa

Kesko Oyj on valinnut Skanskan Lahden uuden K-Citymarketin toteuttajaksi. Urakan arvo Skanskalle on noin 28 miljoonaa euroa.

Havainnekuva K-Citymarket Lahti, sisäänkäynti. Kuva: K-ryhmä
Havainnekuva K-Citymarket Lahti, sisäänkäynti. Kuva: K-ryhmä K-ryhmä

Lahden Paavolaan toteutettavan uuden K-Citymarketin kiinteistön kokonaispinta-ala on noin 20 000 bruttoneliömetriä. Myymälän pinta-ala tästä on noin 9 500 neliömetriä. Skanskan urakka sisältää kiinteistön rakennus- ja talotekniset työt. Myymälätilat sijoittuvat ensimmäiseen kerrokseen, kellarikerrokseen tulee lämmin pysäköintihalli.  

Rakennukseen valitut talotekniset järjestelmät ovat energiatehokkaita, suunnittelussa ja rakentamisessa huomioidaan monipuolisesti ympäristövastuullisuus. Hanke toteutetaan EU-taksonomian mukaisesti. Lisäksi hankkeelle tavoitellaan Breeam Very Good -ympäristöluokitusta.   

Työt käynnistyvät huhtikuussa 2024 ja valmistuvat syksyllä 2025. 

”Panostamme uusperustannassa erityisesti kasvukeskuksiin ja olemme iloisia, kun voimme jatkaa Suomen vanhimman K-Citymarketin yli 50-vuotista tarinaa uusissa, moderneissa tiloissa. Tavoitteemme on tuoda asiakkaillemme entistäkin parempia palveluja ja on hienoa päästä avaamaan uusi kauppa Lahteen jo ensi vuonna”, kertoo Keskon Hämeen aluejohtaja Janne Virtanen

”Olemme innoissamme päästessämme toteuttamaan merkittävää hanketta Lahteen. K-Citymarketin rakentaminen on meille erittäin tervetullut ja mieluinen hanke, ja hyvää jatkoa Lahteen aiemmin toteuttamillemme hankkeille. Oli hienoa päästä jo tarjousvaiheessa tuomaan osaamisemme asiakkaan käyttöön”, sanoo aluejohtaja Petri Laukkanen Skanskasta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Havainnekuva K-Citymarket Lahti, sisäänkäynti. Kuva: K-ryhmä
Havainnekuva K-Citymarket Lahti, sisäänkäynti. Kuva: K-ryhmä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Toimimme valituilla kotimarkkina-alueilla Pohjoismaissa, Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Yhdessä asiakkaidemme ja monimuotoisten tiimiemme kanssa luomme innovatiivisia ja vastuullisia ratkaisuja, jotka edistävät terveellistä elämää yli sukupolvien. Suomessa toimintamme kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Skanska työllisti vuoden 2022 lopussa noin 2 000 henkilöä Suomessa.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on noin 16 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan johtavia kaupan alan toimijoita ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 12 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Skanska Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye