Argentiinalainen kirjallinen sensaatio Camila Sosa Villada Helsinki Litiin toukokuussa

Jaa

Camila Sosa Villadan esikoisromaani Yöeläimiä (suom. Emmi Ketonen) kertoo hyljeksitystä transyhteisöstä, joka yhtenä yönä löytää hylätyn poikavauvan puistosta ja ottaa lapsen luokseen asumaan. Kirjan vastaanotto espanjankielisessä maailmassa on ollut sensaatiomainen, ja Sosa Villadan kirjallinen ura on saanut vauhdikkaan lähdön, kun kirjan käännösoikeudet on myyty yli 20:lle kielialueelle. Kirjailija esiintyy Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalilla lauantaina 25.5.2024. 

Encarna-tädin vaaleanpunainen talo Córdobassa on ehkä maailman homoin majatalo. Camilalle se on turvapaikka, ja sen asukkaat, travestit, ovat perhe. Öisin he lähtevät ansaitsemaan elantoaan Sarmientonpuiston varjoihin. He seisoskelevat kylmässä, tarinoivat, puhelevat suruistaan, toiveistaan ja haaveistaan, jakavat ryypyn, odottavat kohdalle hidastavaa autoa.

Eräänä iltana Encarna-täti kuulee pusikosta itkua. Hän löytää pensaan juurelta hylätyn poikavauvan, eikä hänen päätään ole kääntäminen: hän tuo pojan kotiin laukussaan. Poika adoptoidaan osaksi värikästä hylkiöiden joukkoa, eikä Camilan tai Encarnan suojattien elämä ole enää entisellään.

Camila Sosa Villada (s. 1982) on argentiinalainen transsukupuolinen kirjailija ja näyttelijä. Hänen esikoisromaaninsa Yöeläimiä käännösoikeudet on myyty 20 maahan ja se on saanut lukuisia palkintoja. Teosta on myyty noin 200 000 kappaletta yksin espanjankielisessä maailmassa.

Camila Sosa Villada: Yöeläimiä, espanjasta suomentanut Emmi Ketonen, ilmestyy 16.4. painettuna, e- ja äänikirjana. Äänikirjan lukee Julia Suikki.

"Tärkein seksuaalisuutta kuvaava kirja sitten Jean Genet’n. Romaani kertoo ystävyydestä, halusta, väkivallasta. Se vastustaa kaikkia nykyisiä poliittisia ja kirjallisia kehikoita, se on sirpale tulevaisuutta." 
– Édouard Louis

"Tärkeä kirja: hauska, traaginen, poliittinen, täynnä ihmetyksen aihetta. (--) Se särkee sydämesi ja samalla haluat nauraa ja tanssia."
– Mariana Enríquez

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kuva Laura Zanotti
Kuva Laura Zanotti
Lataa
Kuva Laura Zanotti
Kuva Laura Zanotti
Lataa
Lataa

Kustantamo S&S

Kustantamo S&S
Snellmaninkatu 13
00170 Helsinki

https://kustantamo.sets.fi/

Kustantamo S&S – ystävien kesken S&S – julkaisee laadukasta kauno-, tieto- ja lastenkirjallisuutta. S&S on osa Schildts & Söderströmsiä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustantamo S&S

Ukrainan sota: miten suomalainen reservinupseeri Ralf Sirén pärjäsi vapaaehtoisena ja miten sota muutti häntä?11.4.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Uudessa kirjassa Sotilas nro 13 toimittaja Marcus Lindqvist kertoo vuonna 2022 Ukrainassa sotineen suomalaisen reservinupseeri Ralf Sirénin ja hänen tovereidensa kokemuksista sodassa ja sen jälkeen. Sotaa kuvataan läheltä ja kaaoksen tunne on väistämätön. Sodan raakuus vaikutti Siréniin ja hän kärsii yhä posttraumaattisista oireista. Kukaan ei palaa sodasta muuttumattomana.

Reetta Aallon uusi romaani käy läpi suhdetta Venäjään ja väkivallan kulttuuriin27.3.2024 09:55:00 EET | Tiedote

Venäjällä opiskeluaikoinaan asunut elokuvaohjaaja Reetta Aalto käsitteli ensimmäisessä romaanissaan suomalaisen päähenkilön suhdetta venäläiseen mieheen. Uudessa romaanissa liikutaan samassa mielenmaisemassa, mutta keskiössä on keski-ikäistynyt kertoja, joka joutuu kohtaamaan menneisyyden asenteet ja ihmissuhteet uudessa valossa, kun Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan alkaa.

Anna Härmälän kansainvälistä huomiota saanut sarjakuva yksinhuoltajuudesta ilmestyy 2.4.25.3.2024 14:28:26 EET | Tiedote

Elämän ihme, vauva, muuttaa elämässä kaiken. Lopullisesti elämä mullistuu, kun vastasyntyneen isä jättää äidin. Härmälän internetissä julkaisemat puoliomaelämäkerralliset sarjakuvastripit herättivät laajaa kansainvälistä huomiota muutama vuosi sitten. Sen jälkeen Härmälä alkoi työstää aiheesta pidempää sarjakuvaromaania. Sinkkumutsi ilmestyy yhtä aikaa Suomessa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye