Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Itäsuomalaiset pk-yritykset hakevat kasvua – ELY-keskus myönsi 1,1 miljoonaa euroa kasvuselvityshankkeisiin

Jaa

Etelä-Savon ELY-keskus myönsi maaliskuussa 43:lle Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueen yritykselle 1,1 miljoonaa euroa yrityksen kehittämisavustusta kasvuselvityshankkeisiin. Näillä hankkeilla yritykset selvittävät uusia kasvumahdollisuuksia. Avustus oli haettavana tammi-helmikuun ajan. Tässä haussa avustus myönnettiin kertakorvauskustannusmallia käyttäen. Rahoitus myönnettiin Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).

Pk-yritysten kasvuselvityshankkeisiin 1,1 miljoonaa euroa. Paperilla graafeja vieressä taskulaskin.

Pienet ja keskisuuret yrityksen jättivät ELY-keskukselle 78 hakemusta, joilla haettiin avustusta yhteensä 2,8 miljoonaa euroa. ELY-keskus myönsi avustusta yhteensä 1,1 miljoonaa euroa 43 hakijalle. Avustusta ei myönnetty 33 hakijalle sillä hakemukset eivät olleet hakuilmoituksen mukaisia tai yritys ei muutoin täyttänyt avustuksen myönnölle asetettuja kriteerejä. Kaksi hakijaa perui hakemuksensa. Myönnetyt avustukset selviävät tiedotteen liitteenä olevasta taulukosta. 

Myönnetty avustus jakautui maakunnittain tarkasteltuna seuraavasti: 

  • Etelä-Savo: 13 yritystä, 368 489 euroa 
  • Pohjois-Savo: 18 yritystä, 413 278 euroa 
  • Pohjois-Karjala: 12 yritystä, 321 847 euroa.  

- ELY-keskus myönsi avustusta hankkeisiin, joissa yritykset muun muassa selvittävät tuotteen soveltuvuutta kansainvälisille markkinoille, tuotteen valmistettavuutta tai erilaisia energiatehokkuuden hallintaan liittyviä ratkaisuja, kertoo rahoituspäällikkö Pekka Pelkonen.  

Kasvuselvityshankkeet kertakorvausmallilla 

Tämän hakukierroksen kasvuselvityshankkeissa yritykset selvittävät uuden tai merkittävästi uudistettavan liiketoiminnan käynnistämis- ja kasvumahdollisuuksia. ELY-keskus myönsi yrityksen kehittämisavustuksen kasvuselvityshankkeisiin kertakorvauksena. Hankkeen välittömät kustannukset voivat olla enintään 60 000 euroa. ELY-keskus myönsi avustusta 60 % hankkeeseen hyväksytyistä kustannuksista. Hankkeiden toteutusaika on pääsääntöisesti kuusi kuukautta. Avustus maksetaan hankkeen tavoitteeksi asetetun toteutuneen tuotoksen tai tuotoksien raportoinnin perusteella. Tavoitteena on, että hankkeiden tulosten perusteella yritykset myöhemmin käynnistävät merkittävään kasvuun tähtääviä kehittämis- ja investointihankkeita.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p.029 502 6091, kalevi.polonen(at)ely-keskus.fi
Rahoituspäällikkö Pekka Pelkonen, p. 029 502 6086, pekka.pelkonen(at)ely-keskus.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

puh. 0295 024 000
https://www.ely-keskus.fi/ely-etela-savo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Kyyveden tulva nousemassa harvinaisen korkealle Etelä-Savossa22.4.2024 16:58:02 EEST | Tiedote

Viime viikon sateet ja tälle viikolle ennustetut sateet jatkavat tulvatilanteen pahenemista Etelä-Savossa. Yöpakkasten vuoksi lumien sulaminen on toistaiseksi ollut verkkaisempaa, mutta alkuviikolle ennustettujen sateiden jälkeen lauhtuva sää sulattaa lumia nopeasti ja sulamisvesien virtaus vesistöihin kiihtyy. Mäntyharjun reitin latvajärven Kyyveden ennustetaan nousevan tasolle, joka on harvinaisen korkea jopa sen koko 114 vuotta jatkuneen mittaushistorian aikana.

Tulvat Etelä-Savossa nousemassa harvinaisen korkealle15.4.2024 13:56:43 EEST | Tiedote

Lämmin sää on saanut lumet sulamaan nopeasti Etelä-Savossa ja vettä on nyt paljon liikkeellä. Lumien nopea sulaminen on saanut vesistöt tulvimaan ja kevään vesisateet ovat edelleen kiihdyttäneet tulvien nousua. Vedenpinnat ovat nousseet paikoin voimakkaastikin ja virtaamat ovat suuria. Useat järvet ovat ajankohdan ennätyskorkeudessa. Pienemmät vesistöt saavuttavat tulvahuippunsa todennäköisesti jo tällä viikolla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye