Etelä-Savon ELY-keskusEtelä-Savon ELY-keskus

Itäsuomalaiset pk-yritykset hakevat kasvua – ELY-keskus myönsi 1,1 miljoonaa euroa kasvuselvityshankkeisiin

Jaa

Etelä-Savon ELY-keskus myönsi maaliskuussa 43:lle Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueen yritykselle 1,1 miljoonaa euroa yrityksen kehittämisavustusta kasvuselvityshankkeisiin. Näillä hankkeilla yritykset selvittävät uusia kasvumahdollisuuksia. Avustus oli haettavana tammi-helmikuun ajan. Tässä haussa avustus myönnettiin kertakorvauskustannusmallia käyttäen. Rahoitus myönnettiin Euroopan aluekehitysrahastosta (EAKR).

Pk-yritysten kasvuselvityshankkeisiin 1,1 miljoonaa euroa. Paperilla graafeja vieressä taskulaskin.

Pienet ja keskisuuret yrityksen jättivät ELY-keskukselle 78 hakemusta, joilla haettiin avustusta yhteensä 2,8 miljoonaa euroa. ELY-keskus myönsi avustusta yhteensä 1,1 miljoonaa euroa 43 hakijalle. Avustusta ei myönnetty 33 hakijalle sillä hakemukset eivät olleet hakuilmoituksen mukaisia tai yritys ei muutoin täyttänyt avustuksen myönnölle asetettuja kriteerejä. Kaksi hakijaa perui hakemuksensa. Myönnetyt avustukset selviävät tiedotteen liitteenä olevasta taulukosta. 

Myönnetty avustus jakautui maakunnittain tarkasteltuna seuraavasti: 

  • Etelä-Savo: 13 yritystä, 368 489 euroa 
  • Pohjois-Savo: 18 yritystä, 413 278 euroa 
  • Pohjois-Karjala: 12 yritystä, 321 847 euroa.  

- ELY-keskus myönsi avustusta hankkeisiin, joissa yritykset muun muassa selvittävät tuotteen soveltuvuutta kansainvälisille markkinoille, tuotteen valmistettavuutta tai erilaisia energiatehokkuuden hallintaan liittyviä ratkaisuja, kertoo rahoituspäällikkö Pekka Pelkonen.  

Kasvuselvityshankkeet kertakorvausmallilla 

Tämän hakukierroksen kasvuselvityshankkeissa yritykset selvittävät uuden tai merkittävästi uudistettavan liiketoiminnan käynnistämis- ja kasvumahdollisuuksia. ELY-keskus myönsi yrityksen kehittämisavustuksen kasvuselvityshankkeisiin kertakorvauksena. Hankkeen välittömät kustannukset voivat olla enintään 60 000 euroa. ELY-keskus myönsi avustusta 60 % hankkeeseen hyväksytyistä kustannuksista. Hankkeiden toteutusaika on pääsääntöisesti kuusi kuukautta. Avustus maksetaan hankkeen tavoitteeksi asetetun toteutuneen tuotoksen tai tuotoksien raportoinnin perusteella. Tavoitteena on, että hankkeiden tulosten perusteella yritykset myöhemmin käynnistävät merkittävään kasvuun tähtääviä kehittämis- ja investointihankkeita.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Yksikön päällikkö Kalevi Pölönen, p.029 502 6091, kalevi.polonen(at)ely-keskus.fi
Rahoituspäällikkö Pekka Pelkonen, p. 029 502 6086, pekka.pelkonen(at)ely-keskus.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

puh. 0295 024 000
https://www.ely-keskus.fi/ely-etela-savo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Saimaan tulva nousemassa korkealle, mutta Etelä-Savon länsiosissa tulvahuippu on pääosin ohitettu14.5.2024 12:21:25 EEST | Tiedote

Etelä-Savon maakunnan länsiosissa tulvat ovat kääntyneet tai kääntymässä laskuun. Tulvat ovat Etelä-Savossa nousseet tänä keväänä jopa harvinaisen korkealle. Tavallista isompia tulvia on mitattu kaikilla maakunnan havaintoasemilla. Maakunnan länsiosissa Kyyvedellä ja Iso-Naakkimalla mitattiin korkeuksia, joita on viimeksi tavattu 1980-luvulla. Mäntyharjun Pyhävesi ja Kallavesi nousivat korkeudelle, jolla järvet ovat viimeksi olleet 1950-luvulla. Näiden järvien tulvahuiput on nyt ohitettu ja ne ovat kääntyneet laskuun.

Etelä-Savon maakunnan vesihuoltosuunnitelma 2040 laadinta etenee14.5.2024 08:36:41 EEST | Tiedote

Etelä-Savon maakunnassa suunnitellaan laajassa sidosryhmäyhteistyössä vesihuoltopalvelujen toimintavarmuuden lisäämistä. Tavoitteena on syventää ylikunnallista yhteistyötä sekä tunnistaa kestävät ja teknistaloudelliset ratkaisut, joilla vaikutetaan koko maakunnan ja kuntien vesihuollon kehittymiseen ja turvaamiseen. Lisäksi ratkaisuilla edistetään maankäytön ja elinkeinojen kehittymistä sekä viime kädessä asukkaiden ja ympäristön hyvinvointia. Vuoteen 2040 ulottuva suunnitelma valmistuu loppuvuodesta 2024.

Norppakin tarvitsee aurinkoa ja haluaa loikoilla rauhassa13.5.2024 10:12:18 EEST | Tiedote

Liikkuessasi vesillä saatat nähdä saimaannorpan paistattelemassa päivää rantakivellä. Norppa nousee keväällä kivelle vaihtamaan karvaa. Aurinko kuivattaa turkin, mikä edistää karvan vaihtumista. Etelä-Savon ELY-keskus muistuttaa, että kivellä makoileva norppa kaipaa rauhaa, koska se ei karvanvaihtoaikana sukella mielellään veteen. On syytä muistuttaa, että norppien tahallinen häiritseminen karvanvaihtoaikana on myös luonnonsuojelulain nojalla kiellettyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye