Rosebud Oy

Tervetuloa Karamazovin kantapöytään!

Jaa

Venäläisen kirjallisuuden ja kulttuurin professori Tomi Huttunen kuratoi Rosebud Sivullisen lavalle unohtumattomia klassikoita rajan ja aikojen takaa.

Keskustelusarjan aloittaa Martti Anhavan tuore Dostojevski-suomennos Riivaajat (Otava), jonka julkaisua juhlistamme Rosebud Sivullisessa tiistaina 16.4. kello 17.30 alkaen.
Kun maailmaa muokkaa mieleisekseen, millaisia keinoja saa käyttää? Yhteisten viholliskuvien lietsominen saa ihmiset kannattamaan aatteita, joiden sisällöstä he eivät edes ole perillä. Yhteenkuuluvuutta ajetaan karsimalla ihmisten ainutlaatuisuutta. Dostojevskin klassikko on ajankohtaisempi ja vimmaisempi kuin koskaan.

Kevään toinen keskustelu käydään 24.5. klo 17 alkaen, jolloin julkaistaan Tomi Huttusen Henkinen muuri — Suomalaisvenäläiset kirjallisuussuhteet 1800–1930 (SKS). Suomen ja Venäjän välistä kirjallisuusvaihtoa on värittänyt mielikuvissa enimmäkseen politiikka, mutta onko se koko totuus? Teos käy pintaa syvemmältä läpi lukuisten klassikkokirjojen ja -kirjailijoiden tien suomalaisen yleisön tietoisuuteen. Kulttuurivaihto ei ole kuitenkaan toiminut vain yhteen suuntaan, vaan suomalaista kirjallisuutta on käännetty runsaasti myös venäjäksi.

Ohjelma jatkuu kesätauon jälkeen ja tarkentuu tuonnempana.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki. Esteetön sisäänkäynti katutasosta. Tapahtumat myös striimataan Sivullisen YouTube-kanavalle https://www.youtube.com/@Sivullinen_Lava

Yhteyshenkilöt

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rosebud Oy

Uutuuskirja: Ilman omaishoitoa Suomi olisi nykyistäkin syvemmässä hoivakriisissä8.5.2024 09:48:38 EEST | Tiedote

RAKKAUDEN RIEKALEITA – Omaishoitajat hoivakriisiä pelastamassa -tietokirja julkistetaan 15.5. kello 17 Rosebudin Sivullinen-kirjakaupassa, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki, TERVETULOA. Hoitoa ja hoivaa on siirretty vuosikymmenten kuluessa poliittisilla päätöksillä ihmisille itselleen ja heidän läheisilleen. Omaishoitajien työ korvaa jo usein kotihoitoa, ympärivuorokautista hoivaa ja jopa sairaalahoitoa. Omaishoitajien työn arvioidaan säästävän useita miljardeja vanhushoivan kustannuksia. Sirpa Puhakan ja Sari T. Tiiron uutuuskirja osoittaa, kuinka Suomi olisi ilman omaishoitoa nykyistäkin syvemmässä hoivakriisissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye