Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Kaunisto hallituksen rajaturvallisuuslaista: Suomi kantaa vastuuta koko Euroopan turvallisuudesta

Jaa

Kokoomuksen kansanedustaja Ville Kaunisto painottaa rajaturvallisuuslain merkitystä Suomen ja Euroopan turvallisuudelle.

Ville Kaunisto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Ville Kaunisto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen kansanedustaja ja suuren valiokunnan jäsen Ville Kaunisto painottaa rajaturvallisuuslain merkitystä Suomen ja Euroopan turvallisuudelle. Pääministeri Orpo on ilmoittanut, että hallitus antaa esityksen rajaturvallisuuslaista lähiviikkoina. Kaunisto toteaa, että rajaturvallisuuslaki on ulko- ja turvallisuuspoliittisesti hyvin merkittävä.

Kaunisto alleviivaa, että kyse ei ole vain Suomen turvallisuudesta, vaan rajaturvallisuuslailla edistetään koko Euroopan turvallisuutta. Samalla jatketaan Suomen profiilin rakentamista Natossa.  

"Suomen ulkoraja on EU:n ja Naton pisin Venäjän vastainen raja ja Suomen tehtävänä on valvoa sitä. Rajaturvallisuuslaki on osa kokonaispalettia, jolla vastaamme Venäjän hybridioperaatioon. Signaalit pehmeydestä olisivat omiaan houkuttelemaan Putinia tekemään Suomen turvallisuutta heikentäviä päätöksiä," Kaunisto toteaa.

Eduskunta on juuri käsitellyt hallituksen EU-avaintavoitteita, jossa muun muassa todetaan, että Suomi edistää määrätietoisesti ratkaisuja, joilla estettäisiin ulkoisten toimijoiden mahdollisuuksia käyttää muuttoliikettä unioniin kohdistuvan vaikuttamisen välineenä.

"Olemme määrätietoisesti edistänyt ratkaisua välineellistetyn muuttoliikkeeseen vastaamiseksi. Kokoomuksen ansiosta tavoite löytyy myös Euroopan kansanpuolueen (EPP) vaaliohjelmasta. Olen erittäin tyytyväinen, että tavoitteemme tunnustetaan ja jaetaan laajasti," Kaunisto painottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet: Hallitus lyö useissa liikennehankkeissa kuokan maahan – hyvä uutinen myös rakennusalalle22.5.2024 09:55:46 EEST | Tiedote

Hallituksen toisessa lisätalousarvioesityksessä myönnetään rahoitusta usealle merkittävälle liikennehankkeelle. Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet kehuvat hallituksen kehittävän liikenneverkkoa koko Suomen saavutettavuuden, kilpailukyvyn ja huoltovarmuuden vahvistamiseksi juuri oikeaan aikaan. Käynnistyvillä hankkeilla on elvyttävä vaikutus ja niillä reagoidaan vahvasti myös rakennusalaan tilanteeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye