Kiinteistöliitto

Taloyhtiön kevättalkoot – mikä mainio tapa tutustua naapureihin!

Jaa

Kevät on taloyhtiöissä talkoiden kulta-aikaa, ja säiden lämmetessä monilla pihoilla näkyy naapuruksia haravoineen ja kottikärryineen. Vaikka moni taloyhtiö on ulkoistanut piha-alueiden hoitamiseen liittyvät tehtävät huoltoyhtiölle, ovat talkoot edelleen tärkeä tapa tutustua naapureihin.

Taloyhtiön talkoissa tyypillisiä tehtäviä ovat haravoiminen, oksien karsiminen ja muut pienehköt pihan siistimiseen liittyvät toimet. Hallituksen on hyvä etukäteen varmistaa, että talkooväen käytössä on tarvittavat työvälineet. Lisäksi hallituksen on syytä varmistaa, että talkoolaiset on asianmukaisesti vakuutettu.

”Ryhmätapaturmavakuutuksen ottaminen on suositeltavaa. Tällainen vakuutus kattaa kaikki taloyhtiössä asuvat ja talkoisiin osallistuvat henkilöt ilman ikärajaa”, sanoo Kiinteistöliiton juristi Tiina Räsänen.

Vakuutusturvasta huolimatta talkooväen tehtävälistalle ei kannata ottaa vaarallisia tai erityistä ammattitaitoa vaativia töitä.

”Talkoissa kannattaa pitäytyä pihatyön perinteisissä tehtävissä, eikä ruveta esimerkiksi kaatamaan puita tai kiivetä katolle. Turhia riskejä kannattaa välttää”, Tiina Räsänen suosittelee.

Tärkeintä on tutustua naapureihin

Talkoiden tärkein osuus on vuorossa usein lopussa, kun varsinaiset tehtävät on jo hoidettu. Silloin tarjolla on asianmukaiset talkooeväät, joiden ääressä naapurukset tutustuvat toisiinsa helpommin kuin esimerkiksi tunnelmaltaan virallisemmassa yhtiökokouksessa. Tämä onkin painava syy osallistua taloyhtiön talkoisiin.

”Yhdessä tekeminen luo taloyhtiöön hyvää henkeä ja sen ansiosta riidatkin voivat vähentyä. Tämä on vähintään yhtä tärkeä asia kuin taloudellinen säästö, joka saavutetaan vaikkapa maalaamalla aidat talkootyönä”, Räsänen muistuttaa.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Vuonna 1907 perustetun Kiinteistöliiton muodostavat 23 alueellista yhdistystä ja valtakunnallinen toimialajärjestö, Suomen Vuokranantajat ry. Kiinteistöliittoon kuuluu noin 30 000 taloyhtiötä, joissa asuu yhteensä lähes kaksi miljoonaa ihmistä.

Kiinteistöliitto on kiinteistönomistajien edunvalvoja, kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatio ja alan johtava vaikuttaja. Jäsenillä on käytössään alan tuorein tieto ja kiinteistöalaan erikoistuneiden asiantuntijoiden palvelut. Lue lisää Kiinteistöliiton valtakunnallisista ja alueellisista palveluista www.kiinteistoliitto.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistöliitto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye