Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Keski-Pohjanmaalla virtaamat edelleen hyvin suuria (Pohjalaismaakunnat)

Jaa

Lestijoella, Perhonjoella ja Ähtävänjoella virtaamat pysyvät edelleen suurina. Lestijoella suurin virtaama on todennäköisesti tänään. Lapuanjoen pinta kääntyi lauantaina laskusuuntaan.

Halsuanjärvi, Halsua, 14.4.2024.
Halsuanjärvi, Halsua, 14.4.2024. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

Järvien pinnat ovat nousseet korkealle ja ovat edelleen pääosin nousussa. Perhonjoella Halsuanjärvi on noussut korkeammalle kuin koskaan vuonna 2004 alkaneen havaintohistorian aikana. Myös Alajärven pinta on korkealla ja vielä nousussa. Lappajärven ja Evijärven pinnat ovat nousseet selvästi säännöstelyn tavoitevyöhykkeen yläpuolelle ja jatkavat nousuaan. Tekojärvien vedenpinnat nousevat lähipäivinä kesätasojen tuntumaan.

Kyrönjoella tulvavesien pumppaaminen pengerrysalueilta on aloitettu. Tulvavesien pumppaaminen peltoalueilta takaisin jokeen kestänee 15-20 päivää.

Kiinteistönomistajia muistutetaan suojaamaan kastumisvaarassa olevat rakennukset. Monien vapaa-ajan asuntojen rakentamiskorkeus on alempi kuin vakituisten asuntojen. Tästä syystä vapaa-ajan asunnot ovat aikaisemmin kastumisvaarassa.

Lue lisää: Pientalon tulvaturvallisuusopas (doria.fi, PDF).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksesta:

Vesistöyksikön päällikkö Kim Klemola, puh. 0295 027 829
Vesitalousasiantuntija Juhani Huhtamäki, puh. 0295 027 806
Johtava vesitalousasiantuntija Katja Haukilehto, puh. 0295 027 794

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500
http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

NTM-centralen i Södra Österbotten har gett utlåtande om MKB-programmet för Akkalankangas vindkraftsprojekt (Mellersta Österbotten)27.5.2024 10:51:23 EEST | Tiedote

NTM-centralen i Södra Österbotten har gett kontaktmyndighetens utlåtande om programmet för miljökonsekvensbedömning, dvs. MKB-programmet, för Neoen Renewables Finland Oy:s Akkalankangas vindkraftsprojekt. I projektet planerar man att bygga högst 28 vindkraftverk i Karleby stads område i Mellersta Österbotten. Projektområdet ligger på den norra sidan av Ullavanjärvi och gränsar till Toholampi kommungräns. Den totala arealen för Akkalankangas vindkraftsprojekt är cirka 3700 hektar.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus antoi lausuntonsa Akkalankankaan tuulivoimahankkeen YVA-ohjelmasta (Keski-Pohjanmaa)23.5.2024 12:14:00 EEST | Tiedote

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on antanut yhteysviranomaisena lausuntonsa Neoen Renewables Finland Oy:n Akkalankankaan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta eli YVA-ohjelmasta. Hankkeessa suunnitellaan enintään 28 tuulivoimalan rakentamista Kokkolan kaupungin alueelle Keski-Pohjanmaan maakuntaan. Hankealue sijoittuu Ullavanjärven pohjoispuolelle ja rajautuu Toholammin kunnan rajaan. Akkalankankaan tuulivoimahankkeen kokonaispinta-ala on noin 3700 hehtaaria.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye