Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskus ry

Maailman sirkuspäivää juhlistetaan 20.4. Turun kauppatorilla ja lukuisissa muissa tapahtumissa eri puolilla Suomea

Jaa

Sirkus elää vahvana ja monimuotoisena Suomessa. Maailman sirkuspäivää vietetään lauantaina 20.4.2024 maailmanlaajuisesti sekä ympäri Suomea monissa yhteisöllisissä tapahtumissa. Kokosimme listan tapahtumista eri paikkakunnilla. 

Maailman sirkuspäivä 2024 Turussa. © Lida Kuusisto
Maailman sirkuspäivä 2024 Turussa. © Lida Kuusisto

Sirkus on suosittua, koska se yllättää ja inspiroi, kutkuttaa aisteja ja antaa wow-elämyksiä. Sirkuksen maailma on kansainvälinen ja monikulttuurinen. Taiteenlajina sirkukselle onkin tyypillistä ylittää monenlaisia rajoja, minkä tuloksena syntyy innovatiivisia ja trendikkäitä esityksiä.

Suomessa toimii kolmisenkymmentä nykysirkusryhmää, jotka vievät sirkustaidetta uusille estradeille ja uusiin muotoihin. Perinteinen sirkuskin on säilyttänyt elinvoimaisuutensa, ja kesäaikaan maatamme kiertää usea sirkus teltallaan.

Sirkus on suosittu harrastus. Suomessa toimii lähes viisikymmentä nuorisosirkusta Helsingistä Muonioon ja niissä on viikoittaisia harrastajia yhteensä 10 000. Sirkuksen avulla voi ylittää rajoja ja luoda kommunikaatiota tilanteisiin, joissa muuta yhteistä kieltä ei löydy. Sirkustoimintaa on myös ikääntyneille, esimerkiksi Helsingissä toimii Ikärikkaat ilma-akrobaatit -niminen harrastajaryhmä.

Maailman sirkuspäivää on vietetty vuodesta 2010 alkaen huhtikuun kolmantena lauantaina. Päivän vietolla juhlistetaan sirkusta monimuotoisena, elinvoimaisena taidemuotona sekä iloa ja yhteenkuuluvaisuutta tuovana harrastuksena. Kansainvälisesti päivän viettoa koordinoi Fédération Mondiale du Cirque -järjestö ja sen suojelijana on Monacon prinsessa Stéphanie. 

Sirkuspäivän tapahtumia järjestävät Suomessa niin ammattisirkusryhmät kuin nuorisosirkuksetkin kaikkiaan seitsemällä paikkakunnalla ympäri Suomen. Helsingissä Sirkus Magentan open stage -tapahtumassa 20.4. voi kokeilla sirkusvälineitä ja katsoa esityksiä Kauppakeskus Itiksessä sijaitsevissa Sirkus Magentan tiloissa. Turun sirkustoimijat valtaavat Turun kauppatorin 20.4. klo 12–15 sirkuselämyksin. Myös täällä pääsee kokeilemaan välineitä sekä tutustumaan sirkusharrastusta ja esityksiä tarjoaviin ammattilaisiin. Tampereella Sorin sirkuksen oppilaat esittävät lopputöitään Sorifest-tapahtumassa 20.4. Sirkusta voi kohdata myös Lapsimessuilla Helsingin Messukeskuksessa, Kauppakeskus Puuvillassa Porissa, Tampereen Taideratikassa sekä esityksissä eri kaupungeissa. 

Katso koko tapahtumalistaus: https://circusdance.fi/maailman-sirkuspaivaa-vietetaan-20-4-2024-eri-puolilla-suomea-osallistu-tapahtumiin/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskus ry
Johanna Mäkelä, suunnittelija
050 4643203, johanna.makela@circusdance.fi

Kuvat

Maailman sirkuspäivä 2024 Turussa. © Lida Kuusisto
Maailman sirkuspäivä 2024 Turussa. © Lida Kuusisto
Lataa

Linkit

Lisätietoa julkaisijasta

Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskus ry on sirkus- ja tanssialoja edustava itsenäinen asiantuntijaorganisaatio, jonka toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö. Se tuottaa ja levittää tietoa sirkus- ja tanssialojen toiminnasta ja toimijoista, olosuhteista, tuloksista ja vaikutuksista ja kehittää sektorin toimintaedellytyksiä maassamme. Tiedotuskeskus edistää myös näiden alojen kansainvälistä yhteistyötä ja vientiä.

Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskus ry
Tallberginkatu 1 C 93, käyntiosoite: Kaapelitehdas 2. krs, ovi 212
FIN-00180 Helsinki
https://circusdance.fi/
info@circusdance.fi
Y-tunnus: 3308679-5

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sirkuksen ja tanssin tiedotuskeskus ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye