Säteilyturvakeskus (STUK)

Kutsu Ilmatieteen laitoksen, Syöpäjärjestöjen ja Säteilyturvakeskuksen tiedotustilaisuuteen UV-säteilystä

Jaa

Ihon suojaamiseen auringon UV-säteilyltä kannattaa jo kiinnittää huomiota. UV-indeksi saattaa kevätauringossa kivuta jo kolmeen tai sen yli. Tällöin on syytä suojautua.

Ilmatieteen laitos, Syöpäjärjestöt ja Säteilyturvakeskus kutsuvat median edustajia kuulemaan tietoa auringon UV-säteilystä aamiaistilaisuuteen tiistaina 23. huhtikuuta.   

Aika: tiistai 23.4.2024 klo 9.30. Aamupala tarjolla klo 9 alkaen.
Paikka: Sokos Hotel Vaakuna, Asema-Aukio 2, 00100 Helsinki. Kabinetti Tynell. Mahdollisuus osallistua myös etänä (Teams).  

Ohjelma  

9.30 Tervetuloa. Viestinnän asiantuntija Melissa Rask, Säteilyturvakeskus 

9.35 UV-säteilyn voimakkuus ja vaikutukset. Tutkija Kaisa Lakkala, Ilmatieteen laitos 

9.45 Melanooman ilmaantuvuus ja sairastuneiden eloonjääminen Suomessa. Tutkimuspäällikkö Karri Seppä, Suomen Syöpärekisteri 

9.55 Iho paloi, mitä sitten? – nuorten käsityksiä auringon UV-säteilyn terveysriskeistä ja suojautumisesta. Terveystieteiden maisteri Laura Mikkola, Itä-Suomen yliopisto 

10.10 Varjopaikoilla suojaa ulkoileville lapsille ja nuorille. Erityisasiantuntija Anne Höytö, Säteilyturvakeskus 

10.20 Auringon UV-säteilyltä suojautuminen arjessa. Terveyden edistämisen päällikkö Heidi Löflund-Kuusela, Syöpäjärjestöt  

10.30 Loppusanat ja keskustelua 

Tilaisuuden jälkeen on mahdollisuus haastatella asiantuntijoita ja melanooman sairastanutta jyväskyläläistä Sirpa Yksjärveä.  

Lisätietoja ja ilmoittautumiset perjantaihin 19.4.2024 klo 16 mennessä melissa.rask@stuk.fi tai puh. 040 661 2991. 

Jos ilmoittaudut etätilaisuuteen, saat sähköpostiisi Teams-linkin ennen tilaisuutta. Tilaisuus on suomenkielinen.  

Tervetuloa! 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Säteilyturvakeskus (STUK) on säteily- ja ydinturvallisuutta valvova viranomainen. Tehtävämme on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. STUKissa oli vuoden 2023 alussa yhteensä 320 työntekijää. Strålsäkerhetscentralen (STUK) är en myndighet som övervakar strål- och kärnsäkerheten. Vårt uppdrag är att skydda människorna, samhället, miljön och de framtida generationerna för strålningens skadliga konsekvenser. I början av 2023 hade STUK sammanlagt 320 anställda. Radiation and Nuclear Safety Authority (STUK) supervises radiation and nuclear safety in Finland. Our mission is to protect people, society, the environment and future generations from the detrimental effects of radiation. At the beginning of 2023 STUK had 320 employees.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye