Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Lähisuhdeväkivallan uhreille, tekijöille ja väkivaltaa sivusta seuraaville läheisille tarjottava apu on koottu Pohteen verkkosivuille

Jaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde ehkäisee lähisuhdeväkivaltaa yhdessä kuntien ja järjestöjen kanssa.  

Nukkekodin olohuone, jossa perhe istuu sohvalla.
Kuva: Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Pohteen verkkosivuilta osoitteesta pohde.fi/lahisuhdevakivalta löytyvät ohjeet, miten pitää toimia, jos kohtaa lähisuhdeväkivaltaa. Omalle sivulleen on koottu myös järjestöjen tarjoama tuki lähisuhdeväkivallan uhreille, tekijöille ja todistajille.

Väkivalta voi olla fyysistä, henkistä, seksuaalista, taloudellista, kemiallista, kulttuurista, uskonnollista tai kunniaan liittyvää. Väkivaltaa on myös vaino, laiminlyönti, väkivallan uhka ja väkivallalle altistuminen.

– THL:n Terve Suomi -tutkimuksen mukaan lähisuhdeväkivaltaa esiintyy Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla aiempaa enemmän. Lähisuhdeväkivallan ehkäiseminen ja siihen puuttuminen on meidän yhteinen tärkeä tehtävämme. Haluamme Pohteella varmistaa, että apu löytyy helposti ja nopeasti, sanoo Pohteella lähisuhdeväkivallan ehkäisytyöstä vastaava osallisuus-, yhdyspinta- ja hyvinvointikoordinaattori Iida-Maria Bimberg.

Tietoisuutta lähisuhdeväkivallan ehkäisystä lisätään

Lähisuhdeväkivallan ehkäisyn suunnitelman luonnos on ollut helmi- ja maaliskuun aikana lausunto- ja palautekierroksella osana Pohteen muita hyvinvointisuunnitelmia. Suunnitelmaa viimeistellään parhaillaan annettujen lausuntojen ja palautteiden pohjalta. Suunnitelman luonnos on nähtävillä Pohteen verkkosivuilla. 

– Yksi luonnoksessa määritelty tavoite on lisätä asukkaiden ja ammattilaisten tietoisuutta lähisuhdeväkivallan ehkäisystä. Tulemme viestimään lisää ja kampanjoimaan yhteistyökumppaniemme kanssa, Iida-Maria Bimberg kertoo.

Muita suunnitelman luonnoksessa määriteltyjä tavoitteita ovat esimerkiksi henkilöstön osaamisen vahvistaminen lähisuhdeväkivallan ehkäisemiseksi ja yhteistyöverkostojen luominen kuntien ja järjestöjen kanssa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde vastaa yli 415 000 asukkaan hyvinvoinnista, terveydestä ja turvallisuudesta 1.1.2023 alkaen. Työllistämme noin 18 500 sosiaali- ja terveysalan sekä pelastustoimen osaajaa. Yhdessä tarjoamme Pohjois-Pohjanmaan ihmisille tukea elämään ja apua terveyteen tai hätään aiempaa paremmin. Toimimme vaikuttavasti ja uusin tavoin – samalla henkilöstöömme panostaen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde

Etävastaanottopalvelut ovat osa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen suun terveydenhuollon palveluvalikoimaa22.5.2024 12:39:52 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella Pohteella on kehitetty etävastaanottopalveluja osaksi suun terveydenhuollon palveluvalikoimaa. Etävastaanotto toteutuu Digitaalisen sote-keskuksen alustalla olevan videovastaanoton kautta ja sitä testataan ensimmäisen kerran Raahen hammashoitolassa ensimmäistä lastaan odottavien vanhempien maksuttomalla ohjauskäynnillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye