Suur-Savon Sähkö Oy

Energiakonsernin toimitusjohtajaksi on valittu Mikael Venäläinen

Jaa

Suur-Savon Sähkön hallitus on nimittänyt konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi 15.4.2024 alkaen kauppatieteiden maisteri Mikael Venäläisen. Mikael Venäläinen on toiminut Suur-Savon Sähkö -konsernin talousjohtajana 1.9.2017 alkaen ja hoitanut 1.3.2024 alkaen vt. toimitusjohtajan tehtävää.

–Meillä oli monta erinomaisen hyvää ehdokasta yhtiömme toimitusjohtajaksi, mutta Mikael Venäläinen sopi parhaiten luotsaamaan yhtiötä eteenpäin nykyisessä tilanteessa. Hän on jo valmiiksi sisällä yhtiömme asioissa ja pystyy heti viemään strategiaamme eteenpäin. Hänen vahva talouskokemuksensa, sitoutuminen, toiminnan tuloksellisuus sekä toimintaympäristön monipuolinen tuntemus antavat erinomaiset lähtökohdat Suur-Savon Sähkö -konsernin johtamiseen ja strategian toteuttamiseen. Hänen johdollaan pystymme kehittämään konsernia, vähentämään yhtiön velkaantumista ja parantamaan sijoitetun pääoman tuottoa sekä hallitsemaan liiketoimintojen riskejä. Näin nostamme yhtiön omistaja-arvoa sekä ylläpidämme vakaata osingonmaksukykyä, Suur-Savon Sähkö -konsernin hallituksen puheenjohtaja Janne Laine toteaa.

–Otan erittäin mielelläni vastaan toimitusjohtajan tehtävän konsernissa, jonka toiminta perustuu oikeisiin liiketoimintapäätöksiin ja vahvaan arvopohjaan, jonka aiemmat sukupolvet ovat yhtiön 78-vuotisessa historiassa yhdessä aikaansaaneet. On hieno mahdollisuus päästä johtamaan konsernia, jolla on niin merkittävä jalansija omalla toimialueellaan. Energia-ala on erittäin kiinnostavassa murroskohdassa ja uskon, että yhdessä osaavien energia-alan ammattilaisten ja laajan kumppaniverkoston kanssa pystymme uudistumaan ja luomaan lisäarvoa kaikille sidosryhmillemme myös tulevaisuudessa, kertoo Mikael Venäläinen.

Suur-Savon Sähkö Oy:n hallitus on myös nimennyt Lumme Energia Oy:n business controllerina toimivan KTM Tiina Tahvosen 15.4.2024 alkaen vt. talousjohtajaksi. 

Yhteyshenkilöt

Janne Lainehallituksen puheenjohtajaSuur-Savon Sähkö Oy

Puh:044 417 4001

Tietoja julkaisijasta

Suur-Savon Sähkö on järvisuomalainen energiakonserni, joka vastaa sähkön siirto- sekä lämpöliiketoiminnasta Päijänteen itäpuolisella Järvi-Suomen alueella. Yhtiö omistaa sähkön tuotantoa oman toimialueen lisäksi muualla Suomessa ja Ruotsissa. Konserniin kuuluvat myös sähkönmyyntiyhtiö Lumme Energia ja aurinkovoimapalveluita tarjoava Solarigo Systems. Konsernin liikevaihto on 469,8 milj. euroa ja henkilöstömäärä noin 140 henkilöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suur-Savon Sähkö Oy

Korjattu tiedote: Osavuosikatsaus 1–4/2024: Liikevaihto kasvoi, mutta tulos jäi edellisestä vuodesta7.6.2024 17:00:51 EEST | Tiedote

Alkuvuoden kylmä säätila kasvatti konsernin liikevaihtoa, mutta tulos jäi viime vuoden vastaavaa ajankohtaa heikommaksi. Polttoaineiden hinnat jatkavat edelleen nousuaan, mikä pakottaa yhtiötä miettimään polttoainestrategiaa uudelleen. Konsernin liikevaihto 1–4/2024 oli 195,5 milj. euroa (korjattu edellisessä tiedotteessa ollut väärä liikevaihto), mikä on noin 9 prosenttia suurempi kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Liikevaihdon kasvu johtui pääosin kylmemmästä alkuvuoden säätilasta. Siirretyn sähkön määrä oli noin 20 prosenttia ja lämmön määrä noin 13 prosenttia suurempi alkuvuoteen 2023 verrattuna. Tulos 1–4/2024 jäi lähes 7 milj. euroa alhaisemmaksi verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon.

Toiminta-alueen sähkönsiirto alhaisimmillaan koko 2000-luvulla22.3.2024 10:08:57 EET | Tiedote

Poikkeuksellisen lämmin alkuvuosi 2023 laski sähkönsiirtomäärää, joka jäi alhaisimmaksi koko 2000-luvulla. Investoinnit sähkönsiirtoverkon toimitusvarmuuden parantamiseksi pysyivät edelleen korkealla tasolla. Lämpöliiketoiminnan kannattavuuteen vaikutti heikentävästi energian, polttoaineiden ja kuljetuskustannusten nousu. Kohonneita kustannuksia ei kuitenkaan siirretty täysimääräisesti hintoihin, vaan ne jäivät yhtiön maksettaviksi. Sähköntuotannon volyymi kasvoi edellisvuodesta noin 27 prosentilla, johtuen pääosin Olkiluoto 3 tuotannon käynnistymisestä. Sähkön markkinahinnat laskivat merkittävästi edellisestä vuodesta, millä oli suurin vaikutus siihen, että sähkön tuotannon tulos jäi tappiolliseksi.

Osavuosikatsaus 1-8/2023: Lämmin säätila vähentänyt energiankulutusta28.9.2023 10:17:45 EEST | Tiedote

Kulunut vuosi on ollut 8,1 % normaalia selvästi lämpimämpi, mikä on yhdessä energiakriisin aikana terävöityneen energiansäästön kanssa leikannut energiankulutusta merkittävästi. Perusliiketoiminnan ollessa energian siirtoa ja myyntiä, volyymin pieneneminen vaikuttaa suoraan taloudelliseen suoritukseen. Konsernin liikevaihto tammi-elokuussa on ollut 293 M€ (2022: 220,4 M€). Liikevaihto nousi energiakriisin aikana syntyneiden sähkön loppuasiakassopimusten korkeammasta hintatasosta. Käyttökate oli 25,2 M€ (2022: 29,1 M€) ja liikevoitto 7 M€ (2022: 12,3 M€).

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye