Etelä-Savon ELY-keskus

Työvoimapalvelujen määrärahat niukentuneet

Jaa

Etelä-Savossa joudutaan tänä vuonna säästämään työttömille suunnatuista palveluista ja rajoittamaan palkkatuen käyttöä, koska niihin varatut määrärahat ovat vähissä.

Kaksi ihmistä toimistolla, tekevät seisten yhteistyötä kannettavalla tietokoneella, isojen ikkunoiden edessä.
Kaksi ihmistä toimistolla, työskentelee tietokoneella

Määrärahoista oli Etelä-Savossa maaliskuun lopussa sidottu tiettyihin käyttökohteisiin noin 90 prosenttia. Aikaisempina vuosina osuus on ollut tähän aikaan vuodesta 60–70 prosenttia.

Koulutus- ja valmennuspalveluihin jo sidotuilla määrärahoilla on tavoitteena turvata palvelut loppuvuodeksi. Määrärahojen vähyys näkyy Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimiston sekä kuntakokeilujen palkkatuen kohdentamisessa ja palkkatukipäätösten kestoissa. Näillä toimilla pyritään varmistamaan palkkatukeen varatun määrärahan riittävyyttä tilanteessa, jossa määrärahan määrä on laskenut aiemmasta, eikä lisämäärärahaa ole odotettavissa.

Etelä-Savon ELY-keskuksella on vuodelle 2024 työ- ja elinkeinoministeriön myöntämää TE-palvelurahoitusta käytettävissä vajaat 7 miljoonaa euroa, kun edellisenä vuonna määrärahoja oli käytettävissä 9,4 miljoonaa euroa. Määrärahalla ELY-keskus hankkii työvoimakoulutusta ja valmennuspalveluja henkilö- ja yritysasiakkaiden tarpeisiin.

Palveluja hankitaan tukemaan osaavan työvoiman saatavuutta, yrittäjyyttä, työllisyyttä ja kotoutumista. TE-toimisto ja kuntakokeilut puolestaan myöntävät palkkatukea ja rahoitusta erilaisiin arviointipalveluihin asiakaskohtaisesti.

Valtion alueille myöntämää työvoimapalveluiden rahoitusta on karsittu, koska työvoima- ja yrityspalveluiden järjestämisvastuu siirtyy vuoden 2025 alusta valtiolta kunnille.

Työttömille tarjottava tutkintokoulutus, kuten lähihoitajakoulutus, rahoitetaan suoraan opetus- ja kulttuuriministeriöstä, eikä tilanteella ole siihen vaikutusta.

Työllisyysmäärärahat ovat vähissä kaikkialla Suomessa, mutta alueiden välillä on eroja.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon ELY-keskus tuottaa valtion aluehallinnon palveluja ja osallistuu maakunnan kehittämiseen Etelä-Savon maakunnan alueella. Palvelumme kohdistuvat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen, maaseutuun sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin. Omaa toimialuetta laajemmin hoidamme rakennerahastotehtäviä Itä-Suomen alueella, koordinoimme vesienhoitoa Vuoksen vesistöalueella ja vastaamme valtakunnallisen TE-hallinnon asiakaspalvelukeskuksen toiminnasta. Viraston toimipaikka sijaitsee Mikkelissä.

Etelä-Savon ELY-keskus
Jääkärinkatu 14, PL 164
50101 Mikkeli

puh. 0295 024 000
https://www.ely-keskus.fi/ely-etela-savo

ELY-keskuksen logo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Saimaan tulva nousemassa korkealle, mutta Etelä-Savon länsiosissa tulvahuippu on pääosin ohitettu14.5.2024 12:21:25 EEST | Tiedote

Etelä-Savon maakunnan länsiosissa tulvat ovat kääntyneet tai kääntymässä laskuun. Tulvat ovat Etelä-Savossa nousseet tänä keväänä jopa harvinaisen korkealle. Tavallista isompia tulvia on mitattu kaikilla maakunnan havaintoasemilla. Maakunnan länsiosissa Kyyvedellä ja Iso-Naakkimalla mitattiin korkeuksia, joita on viimeksi tavattu 1980-luvulla. Mäntyharjun Pyhävesi ja Kallavesi nousivat korkeudelle, jolla järvet ovat viimeksi olleet 1950-luvulla. Näiden järvien tulvahuiput on nyt ohitettu ja ne ovat kääntyneet laskuun.

Etelä-Savon maakunnan vesihuoltosuunnitelma 2040 laadinta etenee14.5.2024 08:36:41 EEST | Tiedote

Etelä-Savon maakunnassa suunnitellaan laajassa sidosryhmäyhteistyössä vesihuoltopalvelujen toimintavarmuuden lisäämistä. Tavoitteena on syventää ylikunnallista yhteistyötä sekä tunnistaa kestävät ja teknistaloudelliset ratkaisut, joilla vaikutetaan koko maakunnan ja kuntien vesihuollon kehittymiseen ja turvaamiseen. Lisäksi ratkaisuilla edistetään maankäytön ja elinkeinojen kehittymistä sekä viime kädessä asukkaiden ja ympäristön hyvinvointia. Vuoteen 2040 ulottuva suunnitelma valmistuu loppuvuodesta 2024.

Norppakin tarvitsee aurinkoa ja haluaa loikoilla rauhassa13.5.2024 10:12:18 EEST | Tiedote

Liikkuessasi vesillä saatat nähdä saimaannorpan paistattelemassa päivää rantakivellä. Norppa nousee keväällä kivelle vaihtamaan karvaa. Aurinko kuivattaa turkin, mikä edistää karvan vaihtumista. Etelä-Savon ELY-keskus muistuttaa, että kivellä makoileva norppa kaipaa rauhaa, koska se ei karvanvaihtoaikana sukella mielellään veteen. On syytä muistuttaa, että norppien tahallinen häiritseminen karvanvaihtoaikana on myös luonnonsuojelulain nojalla kiellettyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye