Syötävä Helsinki valtaa kaupungin touko-kesäkuussa

Jaa

Ensimmäistä kertaa järjestettävät Syötävä Helsinki -ruokaviikot kutsuvat tutustumaan Helsingin monipuoliseen ruoka- ja juomatarjontaan 24.5.–16.6.2024. Paikallisten ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alojen toimijoiden yhteistyöllä on saatu kokoon lähes sadan tapahtuman kattaus, josta löytyy herkullisia maistiaisia niin fine diningin, burgereiden, perinteisten ja etnisten makujen kuin juomakulttuurinkin ystäville. 

Syötävä Helsinki -tarrat kuvankäsittelyllä tuotetussa havainnekuvassa.
Syötävä Helsinki -tapahtumat tunnistaa helsinkiläisiä makuja kuvaavista tarroista. Helsingin kaupunki / kuvankäsittelyllä tuotettu havainnekuva

Tänä keväänä niin kaupunkilaisilla kuin vierailijoillakin on erinomainen mahdollisuus maistella Helsingin persoonallisia ja yllättäviä makuja Syötävä Helsinki -ruokaviikkojen 24.5.–16.6. tapahtumissa.

Mukana olevissa ravintoloissa ja kahviloissa on Syötävä Helsinki -viikkojen aikana tarjolla erikoisannoksia ja teemallisia menuja. Helsinkiläiseen ruoka- ja juomakulttuuriin voi sukeltaa opastetuilla kierroksilla, työpajoissa ja näyttelyissä. Kaupungin monipuolisia makuja pääsee kokemaan myös eri kulttuurien ruokatarjontaa esittelevien festivaalien ja tapahtumien kautta.

– Syötävä Helsinki tuo esiin Helsingin makujen kirjon. Olemme suurten makuelämysten keidas, helpossa koossa. Ruokaelämykset klassikoista villiruokaan ja paikallisherkuista maailman makuihin ovat koettavista mutkattomasti kaupungissa pistäytyessäkin, sillä hyviä vaihtoehtoja on runsaasti tarjolla. Hienoa, että saamme käynnistää tulevan kesän tarjoamalle kaupunkilaisille ja vierailijoille näin upean mahdollisuuden tutustua Helsingin ravintolatarjontaan ja ruoka- ja juomakulttuuriin, iloitsee matkailupäällikkö Nina Vesterinen.

Ruoka on tänä vuonna yksi Helsingin matkailun ja tapahtumallisuuden strategisista kärkiteemoista, ja Syötävä Helsinki -tapahtumat jatkuvat läpi vuoden.

– Helsinki on ruokakaupunkina monelle vielä tuntematon kohde. Syötävä Helsinki vahvistaa Helsingin vetovoimaa ruokamatkailukohteena ja nostaa esille helsinkiläisiä alan ammattilaisia ja heidän upeaa työtään. Myös toukokuun lopussa järjestettävä MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries tuo Helsingille kaupungin laadukkaan ravintolatarjonnan ansaitsemaa kansainvälistä näkyvyyttä ruokakaupunkina ja ruokamatkailukohteena.

Senaatintorilla tarjolla kesäterassin herkkuja ja Michelin-gaalan kisakatsomo

Syötävä Helsinki -viikoille aukeaa myös Torikorttelien kesäterassi. Senaatintorin laidalle nousee viime vuoden tapaan terassialue, jossa Torikorttelien ravintoloitsijat tarjoilevat kesäisiä herkkuja.

Kesäterassin yhteyteen rakentuu 27. toukokuuta MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries -gaalan live-katsomo. Suoraa lähetystä pohjoismaisten Michelin-ravintoloiden julkistamistilaisuudesta Savoy-teatterista voi seurata kaikille avoimessa katsomossa kesäterassin herkkuja nauttien.

Tutustu Syötävä Helsinki -tapahtumiin ja merkkaa suosikkisi muistiin tapahtumat.hel.fi -sivuilla (hakusana ”Helsingin ruokavuosi 2024”) ja hel.fi/syotavahelsinki -sivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Syötävä Helsinki -tarrat kuvankäsittelyllä tuotetussa havainnekuvassa.
Syötävä Helsinki -tapahtumat tunnistaa helsinkiläisiä makuja kuvaavista tarroista.
Lataa

Linkit

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

ICT-yritykset vahvasti keskittyneet pääkaupunkiseudulle – sektorin voimakas kasvu jatkuu15.5.2024 09:22:31 EEST | Tiedote

ICT-sektori on yksi Suomen voimakkaimmin viime vuosina kasvaneista toimialoista. Se on noussut kokoluokaltaan Suomen suurten toimialojen rinnalle ja sen vuosittainen liikevaihto ylittää jo rakentamisen toimialan. Lähes 70 prosenttia kaikkien suomalaisten ICT-yritysten yhteenlasketusta liikevaihdosta syntyy pääkaupunkiseudulla, ja yli puolet alan henkilöstöstä työskentelee joko Espoossa tai Helsingissä. Erityisesti ohjelmistokehitys on ollut viime vuosina vahvassa kasvussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye