Pirkanmaan ELY-keskus

Ajoksenkankaan tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointimenettely käynnistyy

Jaa

Elements Suomi Oy suunnittelee tuulivoimahankkeen rakentamista Sastamalan kaupungin alueelle.

tuulivoimala
Elements Oy suunnittelee tuulivoimahanketta Sastamalan Ajoksenkankaalle. Kuvan voimala ei liity hankkeeseen. Kuva: Unsplash

Elements Suomi Oy on toimittanut Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle ympäristö-vaikutusten arviointiohjelman Ajoksenkankaan tuulivoimahankkeesta. Arviointiohjelma on hankkeesta vastaavan laatima suunnitelma hankkeen ympäristövaikutusten arvioinnin toteuttamisesta.

Elements Suomi Oy suunnittelee Ajoksenkankaan tuulivoimahanketta Sastamalan kaupungin alueelle, Ajoksenkankaalle Pirkanmaan maakuntaan. Hankealue sijaitsee noin viisi kilometriä Sastamalan kes-kustasta lounaaseen. 

Tuulivoimahankealueen kokonaispinta-ala on noin 2 000 hehtaaria. Hankealueelle suunnitellaan enim-millään 12 tuulivoimalan rakentamista. Kunkin suunnitellun voimalan kokonaiskorkeus on enintään 260 metriä ja yksikköteho 8 MW.

Arvioitavana on kolme vaihtoehtoa

Hankkeen ympäristövaikutusten arviointimenettelyssä tarkastellaan seuraavia vaihtoehtoja:
Ensimmäisessä vaihtoehdossa hanketta ei toteuteta, toisessa vaihtoehdossa hankealueelle rakennetaan enintään 12 tuulivoimalaa, ja kolmannessa vaihtoehdossa hankealueelle rakennetaan enintään 8 tuulivoimalaa.

Hankkeen sähkönsiirtoon liittyen tarkastellaan seuraavia vaihtoehtoja: Ensimmäisessä vaihtoehdossa sähkönsiirto toteutetaan maakaapelilla hankealueen länsireunasta Carunan Sastamala-Äetsän verkkoon. Toisessa vaihtoehdossa sähkönsiirto toteutetaan maakaapelilla hankealueen pohjoisreunasta Carunan Sastamala-Äetsän verkkoon, ja kolmannessa sähkönsiirto toteutetaan ilmajohdolla Fingridin Harjavalta-Melon verkkoon.

Arviointiohjelma on nähtävillä 17.4.−16.5.2024 Pirkanmaan ELY-keskuksen verkkosivuilla ja ympäristöhallinnon verkkosivuilla

Arviointiohjelman painettu versio on luettavissa seuraavissa toimipaikoissa aukioloaikojen mukaan:
• Pirkanmaan ELY-keskus, Yliopistonkatu 38, Tampere
• Sastamalan kaupungintalo, Tampereentie 5, 38200 Sastamala
• Sastamalan pääkirjasto, Sillankorvankatu, 38200 Sastamala

YVA-ohjelmasta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus huhtikuussa − mielipiteitä voi esittää toukokuun puoliväliin saakka

Ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta järjestetään kaikille avoin yleisötilaisuus keskiviikkona 24.4.2024 klo 18 Vammalan ammattikoululla (Ratakatu 36, 38210 Sastamala).
Arviointiohjelmasta voi esittää mielipiteitä kirjallisesti toimittamalla ne viimeistään 16.5.2024 Pirkanmaan ELY-keskukseen sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo.pirkanmaa@ely-keskus.fi tai postitse osoittee-seen Pirkanmaan ELY-keskus, PL 297, 33101 Tampere (viitteenä PIRELY/14140/2023)

Yhteysviranomaisena toimivan Pirkanmaan ELY-keskuksen lausunto arviointiohjelmasta tulee myö-hemmin nähtäville hankkeen verkkosivuille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Hankkeesta vastaava: Elements Suomi Oy, Sonja Vuorsalo, sonja.vuorsalo@elements.green, p. 041 314 1486
YVA-konsultti: Ramboll Finland Oy, Pia Kautonen, pia.kautonen@ramboll.fi, p. 040 587 8396
Yhteysviranomainen: Pirkanmaan ELY-keskus, Kirsi Nieminen, kirsi.nieminen@ely-keskus.fi, p. 0295 022 119

Linkit

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye