Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Verojaston puheenjohtaja Valkonen: Investointikannustin uusi talouskasvun työkalu

Jaa

Hallitus on kehysriihessä päättänyt luoda uuden investointien verokannustimen yrityksille. Valtiovarainvaliokunnan verojaoston puheenjohtaja, kansanedustaja Ville Valkonen pitää päätöstä erinomaisena. Valkosen mukaan hallituksen kasvutoimet ovat vaikuttavia ja luovat pohjaa uudelle talouskasvulle.

Ville Valkonen.
Ville Valkonen.

”Suomi tarvitsee nyt nimenomaan kasvua ja investointeja. Sopeutustoimet vahvistavat julkisen talouden kestävyyttä mutta juuri kasvupaketilla vauhditetaan Suomen kilpailukykyä. Pelkästään leikkaamalla Suomi ei nouse”, Valkonen sanoo.

Hallituksen päätöksen mukaan suurille teollisuusinvestoinneille luodaan uusi verohyvitys. Hyvitys on 20 % investoinnin kokonaismäärästä ja on investointia kohden suurimmillaan 150 miljoonan euron verran. Verohyvitystä voidaan myöntää 31.12.2025 mennessä tehdyille investoinneille. Hyvitys kohdistuu vain kannattavaan liiketoimintaan.

”Maailmalla yleistyneet valtiontukiohjelmat ovat osaltaan heikentäneet Suomen kilpailukykyä suurissa teollisissa investoinneissa. Nyt vastataan kiristyneeseen kilpailuun. Suomessa tehdään taas teollisuuspolitiikkaa”, Valkonen korostaa.

Esimerkkinä Valkonen nostaa SSAB:n puhtaan teräksen tuotantolaitosta koskevan investoinnin, joka kohdistui valitettavasti Raahen sijasta Ruotsin Luulajaan.

”Uudella verokannustimella pystymme vastaamaan niihin tilanteisiin, joissa yhtiö miettii investointia Suomen ja toisen maan välillä. Puhtaan siirtymän investoinnit liikkuvat maailmalla nyt vauhdilla, ja Suomen tulee pärjätä tässä kisassa”, Valkonen sanoo.

Valkonen muistuttaa, että hallituksen kehysriihessä tekemät uudet päätökset ovat vain osa tarvittavia uudistuksia. Hallitusohjelmassa päätetyt työmarkkina- ja sosiaaliturvauudistukset sekä luvituksen sujuvoittaminen tulee Valkosen mukaan viedä ripeästi läpi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ville ValkonenKansanedustaja

Varsinais-Suomen vaalipiiri

Puh:044 567 2201

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet: Hallitus lyö useissa liikennehankkeissa kuokan maahan – hyvä uutinen myös rakennusalalle22.5.2024 09:55:46 EEST | Tiedote

Hallituksen toisessa lisätalousarvioesityksessä myönnetään rahoitusta usealle merkittävälle liikennehankkeelle. Kokoomuksen liikennevaliokunnan jäsenet kehuvat hallituksen kehittävän liikenneverkkoa koko Suomen saavutettavuuden, kilpailukyvyn ja huoltovarmuuden vahvistamiseksi juuri oikeaan aikaan. Käynnistyvillä hankkeilla on elvyttävä vaikutus ja niillä reagoidaan vahvasti myös rakennusalaan tilanteeseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye