Podme

“Nyt on aika palata juurilleni” – Ville “terapeuttiville” Merinen vastaa uudessa minicastissaan kuuntelijoiden kysymyksiin mielenterveydestä

Jaa

Terapeuttivillenä tunnetun psykoterapeutin Ville Merisen uusi minicast on kuunneltavissa Podme-palvelussa torstaista 18.4. alkaen. Kahdesti viikossa ilmestyvässä Q&A:ssa Merinen pyrkii auttamaan kuuntelijoita itsetutkiskelussa ja ajattelun laajentamisessa.

Ville "terapeuttiville" Merisen uusi minicast-sarja alkaa torstaina 18.4. Podme Premiumissa. Q&A ilmestyy kahdesti viikossa.
Ville "terapeuttiville" Merisen uusi minicast-sarja alkaa torstaina 18.4. Podme Premiumissa. Q&A ilmestyy kahdesti viikossa.

Pirkkalaisen psykoterapeutin Ville terapeuttivilleMerisen uusi terapeuttiville Q&A pyrkii jakamaan vastauksia ihmisten kysymyksiin mielenterveysasioista. Podme-palvelussa torstaina 18.4. julkaistussa minicast-formaatissa Merinen ottaa kantaa muun muassa niihin kysymyksiin, joista kuuntelijat eivät välttämättä uskalla käydä puhumassa ammattilaiselle.

– ⁠Aion käsitellä kaikkia kuuntelijoita tulevia kysymyksiä, joihin koen että minulla on ajatuksia turvallisesti annettavana, Merinen sanoo.

Tänä vuonna 40 vuotta täyttävä Merinen on tullut etenkin nuorten keskuudessa tunnetuksi mielenterveysaiheita käsittelevistä sosiaalisen median videoistaan.

Paluu juurille

Uusi podcast-projekti on Meriselle sydämen asia, joka muistuttaa someuran alkuajoista. Kun psykoterapeutti aloitti sosiaalisen median käytön toden teolla vuonna 2020 striimauspalvelu Twitchissä, hän piti striimejä tarkoituksenaan normalisoida mielenterveydestä puhumista. Twitch-kanavallaan Merinen puhui tärkeästä aiheesta niin yksin kuin muidenkin ammattilaisten kanssa.

– Haluan palata juurilleni. Aloitin sosiaalisen median puhumalla mielenterveydestä livestriimeissä, joissa vastasin ihmisten kysymyksiin. Olen kaipaillut sitä. Uuden sarjan tekeminen on todella innostavaa. Vuosien saatossa on tullut paljon uutta tietoa ja koen, että nyt on hyvä aika palata juurilleni.

Merinen kertoo minicastin olevan tarkoitettu kaikenikäisille mielenterveydestä, ihmissuhteista ja itsetutkiskelusta kiinnostuneille.

– ⁠Sarjan tavoite on auttaa itsetutkiskelussa ja pohtimisessa ja laajentaa ihmisten ajattelua oman mielen ulkopuolelle. Sanoisin siis, että aika psykodynaaminen podcast on kyseessä.

“Minicast on formaattina täydellinen”

Merinen pitää minicastia oivallisena formaattina saada kuuntelijat tärkeiden aiheiden pariin. Minicastit ovat Podmen sisältötarjontaan kuuluva lyhyempi podcast-formaatti, joka on kasvattanut jatkuvasti suosiotaan tammikuun 2023 lanseeraamisestaan lähtien.

– ⁠Minicast on formaattina täydellinen tätä varten: kysymys ja vastaus. Kuuntelijan on myös sarjan edetessä helppoa etsiä itselleen tärkeitä aiheita ja saada niihin vastauksia. Rauhalliset podcastit ovat rauhoittava vaihtoehto kiihtyvässä somessa, Merinen toteaa.

Podme Premiumin tilaajille Merinen on tuttu hahmo. Suomalaisten laajasti tuntema terapeutti on tehnyt aiemmin Isäni on terapeuttiville -nimistä podcastia yhdessä tyttärensä Helmi Merisen kanssa. 

Sdp:n kansanedustaja on hyvin mielissään podcast-työhön paluusta. Merinen pitää podien tekemisestä ja haluaa tällä kertaa tuoda tavallisten ihmisten pohdintoihin helpotusta ja näkökulmia.

– ⁠Podme on minulle turvasatama podcastien muuttuvassa maailmassa. Tunnen ihmiset ja osan toisista sisällöntuottajista. Hienoa olla takaisin, Merinen tunnelmoi.

Terapeuttiville Q&A:n kaksi ensimmäistä minicastia ovat nyt kuunneltavissa Podme Premiumissa. Uudet jaksot julkaistaan aina maanantaisin ja torstaisin.

Minicast on tauolla 10.5.-9.6. välisen ajan vaalikaranteenin vuoksi, sillä Merinen on ehdolla eurovaaleissa. Tauon jälkeen uusia jaksoja luvassa jälleen 10.6. alkaen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Podme on vuonna 2017 perustettu podcast-palvelu, jonka kautta käyttäjät voivat kuunnella Premium-podcasteja kuukausimaksulla ilman mainoksia. Lisäksi palvelun kautta voi kuunnella myös ilmaisia, vapaassa jakelussa olevia podcasteja. Podme toimii tällä hetkellä myös Ruotsissa ja Norjassa. Podme-palvelu on saatavilla selainversiona sekä iOS- ja Android -sovelluksina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Podme

Antti Holma ei pidä kesälomaa tänä vuonna – suosikkisarja jatkuu Podmessa läpi kesän7.6.2024 07:35:00 EEST | Tiedote

Antti Holma pitää huolen siitä, että Podme Premiumin tilaajat pääsevät nauttimaan hänen podcast-tuotoksistaan läpi kuluvan kesän. Suosittu Antin koulumatka kantaa kesäviikkojen ajan nimeä Antin Kesäkassit, jossa kuullaan tuttua, taatut naurut kuulijoilleen sisällöllään tarjoavaa Holmaa. Podmen kesän sisältökattauksesta löytyy lisäksi muutakin uutta kuunneltavaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye